Podkin Eenoor 1 - Podkin Eenoor

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Laat je meevoeren door dit verrassende fantasy-verhaal over een onwaarschijnlijke held.
  'Verhalen gaan niet alleen maar over strijd en wraak,' zegt de bard. 'Je moet ook de hoofdpersonen tot leven laten komen. Een beetje spanning, een beetje sfeer, dat hoort er ook bij. En wat romantiek.'


  Welkom in de wereld van Podkin Eenoor
  Ieder konijn weet wie Podkin Eenoor is. Van jong tot oud kennen ze de verhalen over hun onverschrokken, slimme soortgenoot. Zijn status is legendarisch, mythisch haast. Maar zijn die verhalen niet een beetje overdreven? Het is midwinternacht als een rondreizende bard aankomt in de konijnenburcht van Doornwoud. In ruil voor een maaltijd en een slaapplek biedt hij aan het échte verhaal te vertellen. Ademloos luisteren de konijnen naar de geschiedenis van Podkin Eenoor - het dappere konijntje dat ondanks zijn jonge leeftijd hun allergrootste vijand wist te verslaan.

  Magische illustraties
  Met heel veel sfeer, spanning en een onderliggende grimmigheid laat dit fantastische avonturenverhaal zich vergelijken met klassiekers als De Hobbit en natuurlijk Waterschapsheuvel. De even zo magische illustraties zijn van David Wyatt, die eerder boeken illustreerde van auteurs als J.R.R. Tolkien, Edgar Allan Poe en Terry Pratchett.

Onze recensie

 • onze waardering

  Een avontuurlijk en spannend boek dat kinderen de realiteit achter roem laat zien. Je wordt meegezogen in de konijnenwereld, die niet altijd even veilig is. Kijk om het ouderwetse heen en geniet van de levendige verhalen van Kieran Larwood. Podkin Eenoor is het begin van een trilogie met nog meer verhalen over dit dappere konijntje.

  Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Recensie: Podkin Eenoor 2

 • Recensie: De beesten van Grimhart

Zoek in artikelen