Vrije val

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In Vrije val zoomt Lemaitre in op de karakters van invloedrijke managers en toont hun meedogenloze strategieën. Het resultaat is een psychologische thriller zoals alleen Lemaitre ze schrijft: cynisch, humoristisch en indringend!
  De 57-jarige Alain Delambre, voormalig hr- manager, is al jaren werkloos. Uit pure wanhoop sorteert hij voor een hongerloontje dozen in een fabriek. Tot er een functie voorbijkomt die perfect bij hem past: hr-assistent. Hij wordt uitgenodigd voor een gesprek.
  Dan blijkt dat de ultieme beproeving nog moet komen. Tijdens een gesimuleerde gijzeling worden de kandidaten getest op hun moed, stressbestendigheid en trouw. Vastbesloten de baan in de wacht te slepen, besluit Alain het spel mee te spelen.

Onze recensie

 • onze waardering

  Het is knap hoe Pierre Lemaitre met Vrije Val een psychologische thriller heeft neergezet die de beangstigende kanten van een wanhopig man laten zien. De thriller laat een duistere kant van het bedrijfsleven zien en er wordt duidelijk hoe de hiërarchie tussen managers onderling en werknemers er aan toe kan gaan. Ondanks het onrealistische aspect is Vrije Val spannend en dankzij de fijne schrijfstijl een boek waar als een speer doorheen gelezen kan worden. 

  Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Recensie: Vrije val

Zoek in artikelen