De prooi van de adelaar

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Aan het eind van de zomer in 44 v.C. strijden de Romeinse legioenen al twee jaar tegen de stammen in Brittannië. Generaal Plautius staat onder grote druk van de Keizer om de weerstand van de inheemse stammen te verpletteren.

  Centuriones Macro en Cato vechten bij het Tweede Legioen dat onder leiding staat van centurion Maximus. Maximus faalt echter op het cruciale moment, waardoor de vijand kan ontsnappen.

  Generaal Plautius is woest en geeft het Tweede Legioen twee keuzes: sterven, of als voortvluchtigen worden opgejaagd. Cato en Macro weten met een klein groepje te vluchten. Kunnen ze een manier vinden om in eer hersteld te worden, voordat ze worden opgespoord en geëxecuteerd door hun voormalig kameraden?

ONZE RECENSIE

onze waardering

Simon Scarrow heeft in het Verenigd Koninkrijk inmiddels veertien historische romans in de Adelaars-serie gepubliceerd. De boeken spelen zich af in de Romeinse tijd en rond het Romeinse leger. 'De prooi van de adelaar' is het vijfde deel van de serie en tevens het vijfde deel dat in het Nederlands is gepubliceerd. Hoofdpersonen van De prooi van de adelaar zijn Macro en Cato, centuriones van de derde en vijfde centurie van het derde cohort van het Tweede Legioen van het Romeinse leger dat actief is in Brittannia en onder leiding van legatus Vespasianus en daarboven generaal Plautius staat. Het Romeinse leger kent een strakke en duidelijke hiërarchische structuur, die gelukkig aan het begin het boek wordt toegelicht in zowel een schema als enkele pagina's tekst. Het is het...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Recensie: De voorspelling van de adelaar

Zoek in artikelen