Recepten uit Barcelona

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Barcelona, Catalaanse hoofdstad aan zee, is een van de meest populaire reisbestemmingen. Wie aan Barcelona denkt, denkt niet alleen aan Gaudí, Camp Nou, zon en zee maar ook aan lekker eten. Recepten uit Barcelona neemt je mee dwars door culinair Barcelona. Eindbestemming? Barcelona op je bord!
  Recepten uit Barcelona is door de prachtige sfeerfotografie meer dan alleen een kookboek. Je snuift als het ware de geur op van de visrestaurantjes aan zee, de drukbezochte tapasbarretjes in de volkswijk Barceloneta en niet te vergeten van de overdekte mercati met hun prachtige uitstallingen van groenten, vis, vlees en nog veel meer heerlijkheden.
  Proef chips de alcachofas (artisjokkenchips) en andere overheerlijke tapas. Stel feestelijke diners samen en serveer escabeche de perdiz (patrijs in escabeche), zoals ze in restaurant La Piterra bereiden, en serveer met samafaina (gesmoorde groenten) en patatas al podre (armeluisaardappelen). En uiteraard sluit je af met de beroemde crema catalana. Gaudir del seu manjar, oftewel: eet smakelijk in het Catalaans.

Onze recensie

 • onze waardering

  De overige recepten zijn over het algemeen vrij simpel te maken en zien er smakelijk uit. Wel is de receptuur vooral gericht op de vlees- en visliefhebber. Logisch ook met de setting van deze stad, maar voor ondergetekende toch een klein minpunt. Al met al is Recepten uit Barcelona zeker een aanrader voor degene die het regenachtige Nederland wil ontvluchten, al was het dan alleen maar in gedachten.

  Lees verder

Gerelateerde artikelen

 • Lees het eerste hoofdstuk van The Hunger Games prequel 'The Ballad of Songbirds and Snakes'

 • De boekenkast van Carlie van Tongeren

 • Bakfeest! Fondant & zo

Zoek in artikelen