De onverklaarbare logica van mijn leven

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (3 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het is de eerste dag van Sals laatste jaar op de middelbare school en alles staat op het punt te veranderen.

  Salvador dacht dat hij wist waar hij hoorde in de wereld. Maar als hij geconfronteerd wordt met zijn veranderende gedrag, begint hij meer en meer na te denken over zijn verleden, heden en toekomst.
  Sal is als Amerikaans adoptiekind opgegroeid bij een Mexicaanse homoseksuele vader. Is hij dan Amerikaans-Mexicaans, of Mexicaans-Amerikaans? En welk gedrag heeft hij van zijn liefdevolle vader geleerd, en welke karaktereigenschappen komen van zijn biologische ouders? Of is Sal gewoon zichzelf?
  Samen met zijn vrienden en zijn vader zoekt hij uit wie hij is en waar hij hoort, maar ontdekt hij vooral hoe belangrijk het is om te kunnen zijn wie je écht bent.

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: De onverklaarbare logica van mijn leven -  Benjamin Alire Sáenz​ De onverklaarbare logica van mijn leven gaat over de 17-jarige jongen Salvador, 'Sal' of 'Sally' voor vrienden. Zijn moeder overleed toen hij drie jaar oud was waarna hij geadopteerd werd door de homoseksuele Vincent die bevriend was met zijn moeder. Op een gegeven moment merkt hij dat zijn persoonlijkheid aan het veranderen is. Hij wordt snel boos en slaat zijn klasgenoten zomaar in elkaar. Salvador vraagt zich daarom af hoe dit komt en denkt steeds meer na over zijn twee vaders en zijn leven. Welke aspecten in zijn leven zijn beïnvloed door de opvoeding door zijn adoptievader en welke dingen hebben te maken met zijn biologische vader? Samen met zijn twee beste vrienden Samantha, ook wel 'Sam' genoemd...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Young Adult top 6: april 2018

 • Interview met Benjamin Alire Sàenz van Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum

Zoek in artikelen