Gespleten

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (5 stemmen)
 • Omschrijving:

  Andrea Cooper kent haar moeder door en door. Ze weet dat Laura een onopvallend maar tevreden bestaan leidt en nooit iets voor haar verborgen zou houden.

  Maar wanneer het restaurant waar Andrea en Laura elke week lunchen onder vuur wordt genomen en een doodgewone middag verandert in een bloedbad, ziet Andrea een heel andere kant van haar. Een kant die mijlenver verwijderd is van de kalme zachtmoedigheid die ze van haar moeder kent. De koelbloedigheid waarmee Laura de schutter overmeestert en doodt, verbijstert Andrea.

  Dan blijkt dat de schutter het op haar moeder gemunt had. De politie wil weten waarom, maar Laura weigert elke medewerking. Ze vraagt Andrea zelfs om haar te helpen allerlei sporen uit te wissen. Zo ontdekt Andrea dat haar moeder zich al dertig jaar schuilhoudt onder een andere naam en dat alles wat ze over haar verleden heeft verteld gelogen is.

  Wat heeft Laura op haar geweten? Waarom zien anderen haar liever dood dan levend? En kun je iemand nog vertrouwen als die een volslagen vreemde blijkt te zijn ook als diegene je moeder is?

Toegevoegd door:

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: Gespleten - Karin Slaughter Gespleten gaat over Andrea, een jonge vrouw van 31, vastgelopen  in het leven, weer thuiswonend bij haar moeder in het appartement boven de garage. Met een studieschuld, een onafgemaakte studie en een baan waar ze alleen moe van wordt, staat Andy stil in het leven. Als ze op een dag met haar moeder in een restaurant zit te eten en haar moeder een schutter overmeestert en koelbloedig vermoord, weet ze niet meer wie de vrouw is die zich haar moeder noemt. Vanaf dat moment komt Andrea in een draaikolk van gebeurtenissen terecht. Wat is er aan de hand, hoe is Andy’s moeder in staat om dit te doen? Is Andy’s moeder wel wie ze denkt dat ze is? Het boek volgt ook de verhaallijn van Jane, in 1986. In deze verhaallijn volgen we de jonge Jane...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Pillen waardoor je glitterpoep krijgt

 • Once Upon A Time seizoen 7 komt eraan ondanks vertrek Emma

 • Lucy Hale onthult een fout in de intro van Pretty Little Liars

 • Nee! Dit is vreselijk Pretty Little Liars nieuws

 • Vriendinnen die samen drinken zijn gelukkiger

Zoek in artikelen