Sapiens

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Honderdduizend jaar geleden waren er wel zes verschillende menssoorten. Nu is er maar één soort over, en dat zijn wij. Homo sapiens. Hoe komt het dat alleen wij zijn overgebleven? Hoe kwamen onze voorvaderen op het idee om steden en zelfs koninkrijken te stichten? Waarom gingen we in goden geloven, maar ook in natiestaten, en in bedrijven. Waarom vertrouwen we op geld, boeken en wetten? En hoe zal onze wereld er in de toekomst uitzien?

  In Sapiens neemt Yuval Noah Harari ons mee op een fascinerende reis door de geschiedenis van de mensheid. Wie zijn we? Waar komen we vandaan? En hoe zijn we geworden wie we nu zijn? In zijn aanstekelijke relaas laat Harari ons kennismaken met een raadselachtig fenomeen: de mens.

   

   

Onze recensies

 • onze waardering

  Sapiens van Yuval Noah Harari is een fascinerende stoomcursus geschiedenis. Voor iedereen aan te raden.

  Lees verder
 • onze waardering

  Een zeer interessant en leerzaam boek, ook voor mensen die geschiedenis misschien niet altijd mega interessant vinden. Sapiens is goed opgebouwd, maar is niet een boek wat je even snel tussendoor leest. Als je er de tijd voor neemt is het echt een boek wat je kunt waarderen en van kunt leren.

  Lees verder

Zoek in artikelen