De kunst van simpel koken

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In De kunst van simpel koken neemt Waters je bij de hand en leert je alles over koken. De meer dan 250 recepten zijn eenvoudig doch subtiel en rustiek. Van de lekkerste salades tot taarten en ovengerechten. Alles draait om smaak en om het gebruik van goede producten; koop lokaal, gebruik de beste seizoensproducten en verbouw zelf groenten en fruit. Kook simpel, kook samen, eet samen en onthoud: eten is bijzonder.

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: De kunst van simpel koken – Alice Waters De Amerikaanse schrijfster Alice Waters kreeg in 2018 de Johannes van Damprijs uitgereikt. En terecht! Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor de verspreiding van de gastronomische kennis. En dat heeft ze zeker gedaan met De kunst van simpel koken. Overigens bestaat het originele Engelstalige boek uit twee delen. Voor de Nederlandse markt is onder andere vanwege de verkrijgbaarheid van sommige typisch Amerikaanse producten een aantal recepten weggelaten waardoor het één boek werd. Behalve veel heerlijke (basis-)recepten is De kunst van simpel koken een echt naslagwerk dat, hoewel iets minder dik, qua lay-out zelfs wel wat wegheeft van De Dikke van Dam, hét...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Gezocht: nieuwe recensenten

  • Recensie: The Fault in our stars

  • Recensie: #Selfie

  • Ule

REACTIES

  •    Er zijn nog geen reacties op de recensie(s)

Zoek in artikelen