Wie zint op wraak

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In de buurt van Stockholm wordt in een schuur een naakte man gevonden, op brute wijze vermoord. Maar als de politie arriveert, doet die een nog veel macabere ontdekking: de man leeft nog.

  Politiecommissaris Carl Edson is al lang niet meer de vurige detective die hij ooit was, maar de wreedheid van deze zaak raakt bij hem een gevoelige snaar. Hij bijt zich erin vast, net als de gedreven onderzoeksjournaliste
  Alexandra Bengtsson, die steeds als eerste over de zaak bericht in de Zweedse krant Aftonbladet. Het slachtoffer blijkt een beruchte crimineel met veel vijanden te zijn.

  Maar wat aanvankelijk een zaak van de onderwereld lijkt, ontwikkelt zich langzaam tot iets wat veel gecompliceerder blijkt. Edson en Bengtsson raken verstrikt in een web van intriges en komen opeens zelf gevaarlijk dicht in het middelpunt te staan. Wie is nu het echte slachtoffer en wie de dader?

  Wie zint op wraak is een briljante thriller die onder je huid kruipt en waarin niets is wat het lijkt.

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: Wie zint op wraak – Bo Svernström Een lugubere marteling, nog een moord en ook het volgende slachtoffer staat al op de lijst. Politiecommissaris Carl Edson zit met zijn handen in het haar. Na zoveel dienstjaren lijkt hij afgestompt, maar deze zaak raakt hem. Ook journaliste Alexandra Brengtsson bijt zich in de zaak vast. De (criminele) slachtoffers lijken elkaar maar op te volgen, maar geen gemeenschappelijke connecties te hebben. Is het een interne afrekening binnen de onderwereld of neemt een burger het heft in eigen handen? Wie zint op wraak is het nieuwe meesterwerk van de Zweedse Bo Svenstörm en een van de beste boeken van dit najaar. In de buurt van Stockholm lijkt er een gruwelijke seriemoordenaar rond te lopen. Maar wie is er uit op wraak en wat is de onderliggende...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen