Echte Amerikaanse jongens

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Op vrijdagavond loopt Rashad nog even snel de supermarkt in. Hij eindigt buiten op de stoep terwijl een politie-agent op hem inslaat. Omdat hij iets liet vallen. Omdat een vrouw over hem struikelde. Omdat hij een zwarte jongen in wijde kleren is. Rashad belandt in het ziekenhuis en wil eigenlijk zo snel mogelijk terug naar zijn oude leven. Maar wat doe jij wordt gebruikt als nationaal voorbeeld van raciale ongelijkheid?

  Quinn ziet alles gebeuren. Hij ziet de oudere broer van zijn beste vriend een klasgenoot in elkaar slaan. Hij vertelt niets – hij weet niet eens of hij het wel goed heeft gezien. Maar dan splijt de school (en het land) in tweeën en gaat de discussie niet meer alleen over Rashad maar over politiegeweld en racisme. Quinn realiseert zich dat hij moet begrijpen wat er is gebeurd, want omstander of niet, hij is een onderdeel van de geschiedenis. En het is aan hem om te bepalen welke kant van de geschiedenis dat is.Rashad en Quinn, een zwart de ander wit, allebei echte Amerikaanse jongens, worden beide geconfronteerd met racisme en vooroordelen. Om de wereld te kunnen veranderen, moeten ze allebei hun toekomst op het spel zetten. Hoe ver willen ze gaan voor gerechtigheid?

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: Echte Amerikaanse jongens – Jason Reynolds en Brendan Kiely Rashad is een vrij typisch 17-jarig kind, gaat naar de middelbare school, feest met zijn vrienden, werkt aan de schetsen die hij op een dag hoopt te verkopen en neemt deel aan een militaire stage omdat zijn vader hem dwingt. Maar Rashad is ook zwart - en wanneer een vrouw over hem struikelt in een supermarkt, springt een blanke agent tot conclusies over wat Rashad aan het doen was en gebruikt hij geweld, bruut genoeg om ribben te breken en hem een week in het ziekenhuis te laten. Quinn, een blanke jongen op dezelfde school, mist wat het slaan heeft veroorzaakt, maar ziet de rest ... inclusief dat de agent een man is die praktisch zijn eigen grote broer is. Quinn is verscheurd - wie zou hij moeten steunen? En...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: nieuwe recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: #Selfie

 • Ule

REACTIES

 •    Er zijn nog geen reacties op de recensie(s)

Zoek in artikelen