Het zeeboek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Naar zee gaan, dat is altijd een beetje magie. En weet je wat zo'n dag aan zee nog specialer maakt? Ontdekken wat er allemaal leeft en verstopt zit op, onder en aan het strand!
  Dankzij Het zeeboek veranderen "kustvogels' in tureluren, strandlopertjes en kokmeeuwen. "Schelpen' worden plots wenteltrapjes, kokkels en muiltjes. Zo krijgen het strand en de zee verrassend veel laagjes, zelfs voor absolute beginners. Want als je één strandvondst kan herkennen, dan gebeurt het…: je wilt alleen nog maar méér te weten komen over dat boeiende, soms bizarre en altijd ongelofelijk fascinerende zeeleven.
  Prikken alle kwallen? Hoe ontstaat een golf?
  Wie maakt de "zandkakjes' op het strand?
  Kan je bij ons echt fossiele haaientanden jutten? (Antwoord: ja!)
  En zoveel meer…
  Volledig geïllustreerd met leuke en duidelijke tekeningen.
  Met een stevige determinatieposter.

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: Het zeeboek - Sarah Devos Een dagje naar zee is altijd een dagje uit. Maar wat zo’n dagje aan zee nóg specialer maakt, is om er op ontdekkingstocht te gaan en om erachter te komen wat er allemaal in én naast de zee woont. Kustvogels krijgen, met dank aan Het Zeeboek namen als een kokmeeuw of plevier. Schelpen worden herkend als kauri of wenteltrapje. Het Zeeboek kan gebruikt worden als handleiding op het strand langs de Noordzee om alle vondsten te onderzoeken. Ook geeft het antwoord op vragen als: Wat is zand? Wie maakt de “zandkakjes” op het strand? Wat is het verschil tussen eb en vloed? Hoe smaakt het water waar de zoute zee overgaat in een zoete rivier? Devos was niet van plan om Het zeeboek te schrijven, totdat haar dochter op een dag op het strand van...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: #Selfie

Zoek in artikelen