Geestman

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een man en een vrouw ontmoeten elkaar voor het eerst. De man voelt zich duidelijk niet op zijn gemak en als de vrouw te dichtbij komt, klimt hij in paniek uit het raam van haar woning. Buiten ontmoet hij een vogeltje dat hem aanmoedigt in een regenplas te duiken. In de beste traditie van Alice in Wonderland begint daar het grote vallen. Als de man op een curieus eiland terechtkomt, stuit hij op een mol die hem aanraadt met de dichter te gaan praten, die kan hem vast helpen. Achter deze raadselachtige vertelling gaat het verhaal schuil van een schrijver die zich in een huwelijkscrisis bevindt. In zijn streven een echte man te worden, doet hij een beroep op zijn onderbewustzijn, de literatuur en zoekt hij de grenzen op van de verbeelding. De bin­nen­ en buitenwereld gaat steeds meer samenvallen en uiteindelijk wordt de masculiniteit genadeloos ontmaskerd.
  Geestman is een roman die doet wat grote literatuur moet doen: ontregelen en nieuwe inzichten bieden. Er is vervreemding en her­kenning, het is tegelijk zacht en gruwelijk, als een trip waarvan je de afloop van tevoren niet kent.

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: Geestman - A. H. J. Dautzenberg Geestman is de nieuwe roman van AHJ Dautzenberg. We maken kennis met de Man, die een date heeft met een vrouw in zijn eigen huis. De Man voelt zich hier echter heel ongemakkelijk bij en ergert zich aan zijn date. Wat volgt is een reis door de wondere wereld van het onderbewustzijn en de fantasie, Alice in Wonderland voor volwassenen. De Man klimt uit het raam en komt buiten een vogeltje tegen die hem aanmoedigt zich in een plas water te laten vallen. Eenmaal in de plas gevallen leidt een blinde mol de Man door een groot doolhof heen. Onderweg komen de mol en de Man allerlei obstakels tegen die seksuele fantasieën van de Man zelf zijn. De mol vreet onder andere een enorme borst weg waardoor ze uiteindelijk bij de kern komen, de dichter...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: #Selfie

 • Ule

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen