De lessen van ubuntu

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een Afrikaans gezegde luidt: "Wijzen bouwen bruggen, en dwazen bouwen muren.' Dus hoe leren we, in een tijd waarin mensen steeds meer van elkaar vervreemden, om bruggen te bouwen? Ubuntu is hierop het antwoord.
  Als kleindochter van Nobelprijswinnaar Desmond Tutu had Mungi Ngomane dagelijks te maken met deze levensfilosofie uit Zuid-Afrika, de regenboognatie van haar grootvader en Nelson Mandela. De term komt uit het Xhosa en betekent dat iedereen verbonden is met elkaar:
  In dit boek deelt Mungi de wijsheid van ubuntu – zoals luisteren, tolerantie, het goede in mensen zien en de bereidheid om te vergeven – om ons te helpen de relaties met onze partners, vrienden, familie en collega's te verbeteren.


  Mungi Ngomane werkt voor verschillende mensenrechtenorganisaties en is daarnaast beschermvrouwe van de Tutu Foundation. Ze studeerde internationale studies en diplomatieke betrekkingen in Londen en woont tegenwoordig in de VS.

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: De lessen van Ubuntu - Mungi Ingomane 'Wijzen bouwen bruggen, en dwazen bouwen muren.' Op dit Afrikaanse gezegde wil Ubuntu het antwoord bieden. Hoe leren we, in een tijd waarin mensen van elkaar vervreemden, om bruggen te bouwen? Mungi Ingomane, kleindochter van Nobelprijswinnaar Desmond Tutu, deelt in De lessen van Ubuntu de wijsheid van deze filosofie. Ze toont het belang van luisteren naar elkaar, tolerantie, oog hebben voor het goede in elkaar en bereid zijn te vergeven. Aan de hand van praktische tips en voorbeelden reikt ze hulpmiddelen aan die je kan toepassen in je relaties met vrienden, familie, collega's... De lessen van Ubuntu is opgedeeld in veertien lessen. Deze lessen gaan van 'Erken de realiteit (hoe pijnlijk die ook is' tot 'Sta open voor...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: #Selfie

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen