Een fellere zon

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Tegenstellingen verscheuren Rome. Het gezag van de senaat wordt ondermijnd door rijke magnaten, die meer macht willen. De oude politieke garde wordt bedreigd door een nieuwe lichting, die leunt op het volk. In de beursarena drijven tribunen handel op leven en dood, ter vermaak van het volk maar voor het financiële gewin van de grote bedrijven. In deze explosieve situatie keert Julius Caesar terug. Hij is de held van het volk, de vijand van de senaat en de hoop van magnaten. Hij wil de verkiezingen winnen en de Romeinse politiek veranderen. Hij is populair als bedenker van de implantaten die de Romeinse burgers sinds een aantal jaren in hun hoofd dragen. Daarmee kunnen ze overal met elkaar communiceren en toegang krijgen tot een wereld waarin ze hun fantasieën en illusies uitleven. Maar wat zal Caesar doen als hij de macht heeft?

  In deze meeslepende roman heeft Han van der Vegt een bijzondere vorm gekozen door de geschiedenis van Caesar en Rome te vermengen met het heden en de toekomst. Na de aanvankelijke verbazing wordt de lezer meegevoerd in de vertelling, gegrepen door de stijl en de taal.

Onze recensie

 • onze waardering

  In Een fellere zon mengt Han van der Vegt (1961) de geschiedenis van het klassieke Rome onder Julius Caesar, met die van de visionair.  Het speelt zich af in de tijd dat Caesar bij zijn terugkeer naar Rome de macht van de zittende Senaat wil breken. Daarvoor moet hij eerst als consul worden gekozen.

  Lees verder

Gerelateerde artikelen

 • Dag Sinterklaas - Lise Lambert

 • Waarom vrouwen op foute mannen vallen

 • Hoe word ik een koppelaar? door IzzyLove wint de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2012

Zoek in artikelen