Cassidy Blake 1 - Stad vol geesten

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Voor de lezers van Nevermoor van Jessica Townsend, Neil Gaiman, J.K. Rowling en alle lezers van Gallant

  Cassidy Blakes ouders zijn The Inspecters, een (best wel amateuristisch) team spokenjagers. In tegenstelling tot haar ouders die in het duister tasten, kan Cassidy zelf wél geesten zien. Sterker nog, haar beste vriend Jacob is een geest.

  Als The Inspecters besluiten om het behekste Edinburgh in Schotland te bezoeken voor hun nieuwe tv-show, moeten Cassidy – en Jacob – mee. In Schotland is Cassidy omgeven door geesten, die niet allemaal even onschuldig zijn. En als ze Lara ontmoet die ook geesten kan zien, leert Cassidy dat ze een tussenreiziger is. Blijkbaar is het haar taak om ervoor te zorgen dat geesten voor eens en voor altijd achter de sluier blijven die de wereld van de doden scheidt van die van de levenden.

  Cassidy weet nog niet zeker of ze deze nieuwe missie wil aangaan, maar ze weet wel dat de sinistere Rode Raaf die in de stad rondspookt niet in haar wereld thuishoort. Door haar krachten komt Cassidy in een episch gevecht terecht dat door de wereld van de levenden en de doden trekt. Ze zal alles op alles moeten zetten om heelhuids terug te keren en haar dierbaren te redden.

  In de pers

  ‘Moedig en snel van geest; Cassidy is inspirerend en haar relatie met Jacob is teder. Het plot is zeer bevredigend.’ Publishers Weekly

  ‘Schwab is een mooie kennismaking met het genre.’ Algemeen Dagblad

  ‘Schwab schrijft ongeveer even weelderig en verleidelijk als haar boek is vormgegeven. Geef je eraan over, en je bent gegarandeerd een paar uur lang compleet van de wereld.’ VPRO Gids

Toegevoegd door:

Onze recensie

 • onze waardering

  Victoria Schwab heeft al enkele bestsellers op haar naam staan, waaronder Het onzichtbare leven van Addie LaRue. Ze schrijft voor jong en oud en dat is goed te merken aan haar oeuvre. Stad vol geesten, het eerste boek van een fantasy-serie voor tieners, verscheen oorspronkelijk al in 2018, maar heeft tot nu moeten wachten op een vertaling.

  Lees verder

Gerelateerde artikelen

 • De minister - Hans Faber 

 • Fantasy boeken met elfen

 • Beste fantasy series Netflix

Zoek in artikelen