Italopop

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Van buffelmozzarella eten langs de snelweg naar Caserta tot op everzwijnen en paddenstoelen jagen met de jetset van Florence, het zijn belevenissen die Vanja en haar kookstijl voor altijd hebben beïnvloed. Italopop is een mix van haar jaren in Italië én haar jarenlange ervaring als kok.

    Samen met haar man en prijswinnend fotograaf Remko Kraaijeveld heeft Vanja de afgelopen jaren door Italië gereisd en kookte ze met chefs, ijsmakers en pizzabakkers die een frisse blik werpen op traditionele gerechten. Chefs die net als zij de ambitie hebben om de Italiaanse keuken alive, maar vooral kicking te houden. Het resultaat is een boek waar de levenslust en liefde voor Italië van afdruipt.

    Met smakelijke verhalen en verrassend Italiaans comfortfood: van gnocchi met boerenkool tot gevulde Sardijnse pasta, van Siciliaanse caponata met Indische knipoog en Romeinse next level carbonara tot drinkbare chocoladeporno uit Piemonte. De gerechten zijn geraffineerd trattoria-eten; kwalitatief, maar simpel. De Italiaanse keuken is immers een cucina popolare – een volkskeuken die voor iedereen toegankelijk is.

Onze recensie

  • onze waardering

    Het kookboek Italopop biedt een enorm grote variatie aan recepten en moeilijkheidsgraad dat zorgt dat dit voor een hele grote groep mensen een erg leuk kookboek is. Als je van Italië en het Italiaanse eten houdt, is dit zeker een kookboek dat je in je kast moet hebben. Je vindt traditionele recepten met een lekkere twist die goed thuis te maken zijn. Voorlopig kan je elke dag wel iets uit dit kookboek koken want het zijn heel veel recepten die ook nog eens erg goed smaken. De foto's zorgen er ook voor dat je je helemaal in Italië waant. Het is een zeer compleet kookboek waarin overal aan is gedacht.

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: De weg naar geluk

  • De eetclub

  • Geef je op voor de Chicklit.nl Leesclub met Tot de laatste cent

Zoek in artikelen