Waldfriede 3 - Avondrood

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Deel 3 van de Waldfriede-serie

    Berlijn-Zehlendorf, 1939. De Tweede Wereldoorlog is uitgebroken en de artsen en verpleegkundigen van het Waldfriede-ziekenhuis moeten alles op alles zetten om hun patiënten te beschermen en de rust te bewaren. De jonge arts-assistent Helene worstelt met haar dagelijkse werk, omdat het hoofd chirurgie een overtuigd nationaal­socialist is. In de tuinen van de kliniek komt ze tot rust en daar ontmoet ze tuinman Timo, met wie ze al snel een hechte vriendschap opbouwt. Maar op het moment dat hun gevoelens voor elkaar steeds sterker worden, wordt Timo opgeroepen voor militaire dienst.

    Zowel het gescheiden zijn van Timo als haar ontdekking dat er nog iemand is die zich tot haar aangetrokken voelt, maakt dat Helene diep in haar hart moet kijken om wijs te worden uit haar gevoelens. Maar als de eerste bommen op Berlijn en het Waldfriede-ziekenhuis dreigen te vallen, heeft ze heel andere zorgen.

     

Onze recensie

  • onze waardering

    Berlijn-Zehlendorf. Het is 1939 en nu de oorlog is uitgebroken moeten de verpleegkundigen en artsen van het Waldfriede ziekenhuis alles op alles te zetten om het overeind te houden.De jonge arts-assistente Helene Jacobs komt naar het ziekenhuis om onder leiding van dokter Hintze, een overtuigd nationaalsocialist, te werken. Het valt haar af en toe zwaar en ze zoekt troost in de tuinen waar ze tuinman Timo Davis ontmoet.

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Lonely planet - Wijnroutes Europa

  • Elke dag kans op Honderd zomers bij meer dan 25 graden! {afgelopen}

  • Column: Humor om van te janken

Zoek in artikelen