Spiegeldagen

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Nieuw meeslepend familie-epos van de winnaar van de Boekhandelsprijs 2023. Een prachtige familiegeschiedenis die zich afspeelt in het Spanje van de twintigste eeuw. De opvolger van Land van echo's.
     

    Drie jaar na het overlijden van zijn opa en de verdwijning van diens vrouw Pepa krijgt Ruben Kruijssen de opdracht de Alquerías, het familiehuis in Spanje, te verkopen. In Utrecht werkt Ruben tegen wil en dank als makelaar, en hij besluit af te reizen naar Spanje.

    Als hij eenmaal in de streek van zijn jeugd is, komen er vele herinneringen boven. Waarom wordt er nog steeds gezwegen over de rol van zijn opa Herman, in de Spaanse Burgeroorlog? Hoe kwam Pepa in Hermans leven en waarom was haar liefde zo belangrijk voor hem en voor hun nazaten? Hoe goed kende Ruben haar eigenlijk? En waarom was haar liefde zo belangrijk voor hem en voor hun nazaten? Hoe goed kende Ruben haar eigenlijk? En waarom is zij verdwenen?

    In de maanden dat Ruben in de Alquería is, dringt het tot hem door hoe belangrijk zijn eigen kijk op het familieverhaal is en waar zijn hart ligt. Maar om de Alquería te kunnen behouden moet hij Pepa vinden.

     

Onze recensie

  • onze waardering

    Steeds hangt de vraag boven de markt of in Ruben verstand of gevoel zal domineren. Met het bijschakelen van steeds nieuwe brokken uit het verleden neemt het verlangen in Ruben toe om zijn oma te vinden. Ontwikkelingen die hem sterken in de overtuiging dat  Alqueria del Moro in  het bezit van de familie moet blijven. Haar terugvinden is de sleute3l om het verkwanselen van het landhuis aan rijke dwangmatige heersers te voorkomen. Allerminst eenvoudig, zeker niet als blijkt dat een Nederlandse tak haar hart aan één van die rijke macho’s verpand heeft.

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • 8 tekenen dat je je teveel hecht aan een fictief personage

  • Recensie: Tijgers in de nacht

  • Young Adult top 6: oktober 2018

Zoek in artikelen