De leukste griezelboeken voor kinderen

Is griezelen alleen met Halloween leuk? Nou, wij vinden van niet. Natuurlijk is het dan extra speciaal en hangt er een goede sfeer voor in de lucht, maar griezelen kan je het hele jaar gewoon doen. Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen kunnen hiervan genieten! Er zijn namelijk ontzettend veel leuke griezelboeken voor kinderen en daarom hebben wij de allerleukste voor jullie op een rijtje gezet.

griezelboeken voor kinderen

Dolfje Weerwolfje - Paul van Loon

Als Dolfje wakker wordt, is het donker. De maan schijnt in zijn kamer. Het is een bijzondere nacht. Zeven, denkt Dolfje. Eindelijk ben ik zeven jaar. Dan schrikt hij zich rot. Hij ziet opeens overal haar. Zijn handen en voeten zijn poten geworden. En hij heeft een staart. Dan komt Timmy binnen.

"Ik wil dit niet," gromt Dolfje. "Misschien gaat het vanzelf over," zegt Timmy. "Ja jij hebt makkelijk praten," gromt Dolfje. "En als het niet overgaat? Wat dan?"

griezelboeken voor kinderen

Het Grote Griezelboek - Harmen van Straaten

Deze bundel bevat de boeken: Het Monster, De Witte Ridder en Bij de Dino's. Op zoek naar monsters voor zijn verzameling koopt Niels op de markt een oude olielamp. De koopman heeft Niels verteld, dat je met die lamp kunt toveren. 's Avonds in bed wrijft Niels driemaal over de lamp, maar er gebeurt ogenschijnlijk niets. Tot dat hij opeens in een boot op zee zit. Als de boot strandt, ontmoet Niels een droevige zeemeermin. Nadat ze haar verhaal verteld heeft, gaat Niels op zoek naar het monster dat haar en haar familie gevangen houdt.

griezelboeken voor kinderen

Het griezelige kasteelbeest - Marcus Sedgwick

'Niemand houdt van een kleverige aap.' Als zelfverklaard Wachter van Kasteel Anderhand is de oude raaf Edgar ongerust als hij een afgrijselijke zwarte staart ziet wegglijden onder de rabarberplanten. Wanneer het kasteel ook nog begint te overstromen en keukenmeiden spoorloos verdwijnen, weet hij dat er Onheil op komst is. Maak kennis met de vreemde familie van Anderhand: graaf Daldruif, zijn vrouw Muntje, de tweelingbroertjes Gruis en Bruis, de tienjarige Viltkruid, zijn troeteldier Gozer (de kleverige aap), en zijn grote zus, de zwartharige, beeldschone Zonnewendy. Wanneer ze oog in oog komen te staan met de eigenaar van de zwarte staart, beseft Edgar dat de taak om het kasteel te redden op zijn vleugels rust.

griezelboeken voor kinderen

De Griezelbus - Paul van Loon

Tijdens de Kinderboekenweek nodigt een bekend schrijver een leraar met zijn klas uit voor een speciale tocht met zijn griezelbus. Tijdens de rit zal de schrijver griezelverhalen voorlezen uit zijn nieuwe boek. Hierbij gebruikt hij een aantal voorwerpen die hij in de bus heeft uitgestald. Maar naarmate de tocht vordert, blijkt dat iemand in de bus een akelig geheim heeft. Of zijn er meer die iets verbergen?

Lees hier de recensie.

griezelboeken voor kinderen

Duizend monsters, wat een feest! - Geronimo Stilton

Ben jij er klaar voor om te reizen naar plekken waar nog nooit eerder een weldenkende knager heen durfde te gaan? Mooi! Dan is het de hoogste tijd om samen met Geronimo en Duifje te beginnen aan een lange reis naar de Monsterlijke Monstervallei. De missie: de kleine Mafaldo veilig naar huis brengen. Wie Mafaldo is? Een klein en lief monstertje dat helemaal alleen werd achtergelaten op de stoep van Schedelslot. Onderweg maak je kennis met een hele stoet monsterlijke monstervrienden! Wat een monsterfeest!

griezelboeken voor kinderen

Heksje Lilly geeft een Monsterfeest

Lilly's moeder kijkt een spannende film op tv. Of nou ja, kijkt... ze heeft de hele tijd haar ogen dicht; zo eng zijn de monsters in de film. Ineens krijgt Lilly een idee en ze pakt haar toverboek erbij. Er zullen toch wel leuke, lieve, gezellige monsters bestaan?

griezelboeken voor kinderen

De Spokenjagers - Cornelia Funke

Wanneer Tom naar de kelder moet om sap te halen, wordt hij bij de keel gegrepen door een echt spook. Het heeft een vieze schimmelgroene kleur, het laat een kleverig slijmspoor achter en het jaagt Tom de stuipen op het lijf. Maar eigenlijk is het spook helemaal niet zo akelig… Het spook heet Hugo en blijkt een Matig Eng Spook te zijn, dat uit zijn huis werd verjaagd door een Vreselijk Eng Spook. Waar moet Hugo nu gaan spoken? Tom roept de hulp in van spokenexpert Hedwig Kummelsap. Dapper trekken Tom, Hugo en Hedwig eropuit om dat Vreselijk Eng Spook weer weg te krijgen uit Hugo’s huis. Een gevaarlijke en ijzingwekkende onderneming!

griezelboeken voor kinderen

De verschrikkelijke verhalen van de vrouw in het wit - Chris Priestley

Robert reist aan het einde van de vakantie voor het eerst alleen met de trein naar zijn nieuwe Engelse kostschool. In zijn coupe blijken alle passagiers in een diepe slaap te zijn gevallen, behalve een mysterieuze geheel in het wit geklede jonge vrouw die tegenover hem is komen zitten. Als de trein gestopt is voor een tunnel, vertelt ze hem allerlei macabere verhalen. Robert probeert zich groot te houden, maar raakt echter steeds meer van slag. Het lijkt alsof ze al zijn energie uit hem wegzuigt.

 

Wat vind jij het leukste griezelboek voor kinderen?

Lees ook: Boeken die schrijvers voorlezen aan hun kinderen

Nieuwste artikelen

  • Film & Serie top 6: maart 2024

  • The Finish Line - Kate Stewart

  • Fictie top 6: maart 2024

  • Young adult top 6: maart 2024

  • Tunnel van botten - V.E. Schwab

Gerelateerde artikelen

  • 10x Populaire kinderboekenseries

  • De kleur paars

  • De best verkochte kinderboeken per leeftijd

  • Heartbreak hotel door IzzyLove

  • Havo is geen optie

Zoek in artikelen