Populaire boeken die in maart 2019 verschijnen

Elke maand is het weer tijd voor een feestje. Waarom? Er verschijnen weer allemaal nieuwe boeken waar we ontzettend erg naar uitkijken! Van Young Adult boeken tot chicklits tot thrillers, er zit voor iedereen elke maand wel iets leuks tussen! Wij hebben de populaire boeken die maart 2019 verschijnen hieronder op een rijtje gezet.

boeken die in maart verschijnen

Nevermoor 2: Morrigan Crow en de wondersmid - Jessica Townsend (7 maart)

Morrigan Crow mag zich aansluiten bij het Wondergenootschap. Ze kijkt uit naar haar nieuwe opleiding, maar het genootschap lijkt haar alleen maar te willen leren hoe slecht en boosaardig de Wondersmid is, voor wie de inwoners van Nevermoor doodsbang zijn. Morrigan weet inmiddels dat ze ook een Wondersmid is en dat maakt haar niet erg populair. Zelfs haar laatste vrienden keren zich tegen haar. Maar het ergst van alles is dat er mensen verdwijnen. De fantastische stad Nevermoor, ooit een plaats van magie en veiligheid, is veranderd in een plek van angst en achterdocht...

boeken die in maart verschijnen

Façade - Esther Verhoef (12 maart)

Twee jaar na haar pijnlijke scheiding komt jonge moeder Iris van der Steen eindelijk aan vakantie toe. Een roadtrip dwars door snikheet Europa met oldtimer Toet en stapels cassettebandjes uit haar jeugd moet haar dichter bij zichzelf en bij haar reislustige moeder in Portugal brengen. Wanneer ze de knappe, charismatische sportinstructeur Mischa de Jong laat instappen lijkt de reis een romantische wending te nemen. Maar Mischa is niet wie hij zegt te zijn.

boeken die in maart verschijnen

Verlichting - Stephen King (12 maart)

Scott Carey blijft gewicht verliezen zonder dat zijn uiterlijk verandert, en zo gebeuren er wel meer vreemde dingen. In het plaatsje Castle Rock belandt hij midden in een escalerende ruzie met zijn lesbische buren. Een van hen is vriendelijk, de andere cold as ice. De vrouwen willen een restaurant openen maar de inwoners willen niets weten van een lesbisch koppel. Als Scott inziet met wat voor vooroordelen zij, en hijzelf, te maken hebben, besluit hij te helpen. Onverwachte verbonden, de jaarlijkse hardloopwedstrijd en Scotts mysterieuze aandoening brengen het beste in mensen naar boven.

boeken die in maart verschijnen

De ontdekking - Harlan Coben (12 maart)

Simon en Ingrid zijn wanhopig op zoek naar hun dochter Paige, die onder invloed van haar vriend Aaron aan de drugs is geraakt en van huis is weggelopen. Hun zoektocht voert hen naar de duistere onderwereld van drugs en criminaliteit. Als blijkt dat Aaron is vermoord en iemand het ook op Ingrid heeft voorzien, komt alles in een stroomversnelling. Simon blijft vertwijfeld naar zijn dochter zoeken, weigert zich af te laten leiden en stelt daarbij zijn leven in de waagschaal. Dan ontmoet hij Elena Ramirez, een privédetective die is ingeschakeld om de verdwijning van een andere jongere te onderzoeken. Samen komen ze op het spoor van een sekte-achtige organisatie die het daglicht niet kan verdragen: Truth Haven, geleid door een man die zich The Truth noemt.

Zal Simon zijn dochter ooit levend terugzien? Kan hij de schimmige praktijken van Truth Haven ontmaskeren en zijn leven weer oppakken zonder dreiging en intimidatie? En waarom lijkt er een verband te bestaan tussen Ingrid en de sekte? Kan hij de verbijsterende waarheid ontdekken zonder er zijn leven voor te moeten geven?

boeken die in maar verschijnen

Zoek naar mij - Lisa Gardner (14 maart)

Een vermiste jonge vrouw heeft aanwijzingen achtergelaten om haar te vinden, maar voor wie? Sinds haar ontvoering een paar jaar geleden is Flora Dane's leven voorgoed veranderd. Nu helpt ze op haar forum andere "overlevers' en geeft ze adviezen over hoe je nooit meer slachtoffer hoeft te worden. Als een van de bezoekers van haar forum als enige een gezinsmoord overleeft en daarna spoorloos verdwijnt, probeert Flora haar op te sporen. Heeft het meisje weten te ontsnappen? Of is ze de moordenaar?

D.D. Warren wordt opgeroepen bij het onderzoek en vindt daarbij Flora op haar pad. Beiden zijn op zoek naar een ander soort gerechtigheid, en ze zullen hun krachten moeten bundelen om de aanwijzingen te ontrafelen waarmee de vermiste jonge vrouw lijkt te vragen: Zoek naar mij.

boeken die in maart verschijnen

De hoogste eer - Danielle Steele (14 maart)

Gaëlle is zestien wanneer Duitsland in 1940 Frankrijk binnenvalt en de verschrikkingen van de oorlog hun intrede doen. Gaëlle gaat in het verzet en doet heldhaftig werk, onder de ogen van de Gestapo en de Franse collaborateurs. Maar wanneer de oorlog eindigt, wordt ze ten onrechte beschuldigd van collaboratie. In Parijs en later in New York bouwt zij een nieuw leven op, maar het stempel van verraad blijft aan haar kleven. Tot haar kleindochter, een gerespecteerd journaliste, besluit haar reputatie in ere te herstellen. Wordt de moed van een vrouw in oorlogstijd eindelijk erkend?

boeken die in maart verschijnen

Voor wat, hoort wat - Sophie Kinsella (19 maart)

Fixie Farr heeft altijd volgens haar vaders motto geleefd: family first. Wanneer ze in een koffiezaakje voorkomt dat er iets gebeurt met de laptop van een knappe vreemdeling, schrijft laptopeigenaar Sebastian als bedankje een IOU (I Owe You) op een servetje. Als Sebastian vervolgens een baan regelt voor Fixie's jeugdliefde Ryan, zijn de rollen weer omgedraaid en een nieuwe serie IOU's volgt, van kleine gunsten tot levensveranderende momenten. Al snel moet ze kiezen tussen haar familie en het leven dat ze eigenlijk wil. Durft ze eindelijk voor zichzelf te kiezen?

boeken die in maart verschijnen

Ingesloten - Samira Ahmed (19 maart)

‘Ik leef niet meer volgens een kalender, ik kijk niet meer naar data. Er is alleen toen en nu. Er is alleen wat we ooit waren, en wat we geworden zijn.’

De zeventienjarige Layla Amin en haar ouders worden ’s avonds overvallen door een militaire eenheid die hen meeneemt naar een interneringskamp voor Amerikaanse moslims. Met behulp van haar vriendje buiten het kamp, haar nieuwe vrienden in het kamp en een onverwachte bondgenoot vecht Layla voor haar vrijheid, en begint langzaam maar zeker een revolutie tegen de directeur van het kamp.

boeken die in maart verschijnen

De val van Gondolin - J.R.R. Tolkien (26 maart)

De val van Gondolin volgt de ultieme krachtmeting tussen "de bron van alle kwaad' Morgoth en de zeegod Ulmo. Morgoth probeert de verborgen stad Gondolin te vinden en te vernietigen, terwijl Ulmo de Noldor verdedigt, de Elfenclan die Gondolin ooit bouwde, maar er al tijden niet meer woont.

De lezer volgt een van de Noldor, Tuor, die een avontuurlijke en gevaarlijke queeste onderneemt om Gondolin te vinden. Wanneer hij eindelijk aankomt in Gondolin, wordt hij een belangrijk man en krijgt hij een zoon: Eärendil, een belangrijk figuur in De Silmarillion en In de ban van de ring. Maar Morgoth valt aan met Balrogs, draken en orks, en de stad lijkt ten onder te gaan…

boeken die in maart verschijnen

De kaart van zout en sterren - Jennifer Zeynab Joukhadar (26 maart)

Wanneer Nours vader overlijdt, besluit haar moeder met haar drie dochters terug te verhuizen van New York naar Syrië. Nour probeert de herinnering aan haar vader levend te houden door zijn verhalen over Rawiya te herhalen, een meisje in de twaalfde eeuw dat zich vermomt als jongen om bij een beroemde kaartenmaker in dienst te treden.

Syrië blijkt veranderd en al snel bereikt het geweld Homs. De familie wordt gedwongen te vluchten, en ze nemen dezelfde route als Rawiya honderden jaren eerder. Die is niet geheel zonder gevaar en ze komen voor een keuze te staan die het gezin voorgoed uiteen kan laten vallen.

boeken die in maart verschijnen

De dood van mevrouw Westaway - Ruth Ware (28 maart)

Als Harriet "Hal' Westaway onverwachts een brief ontvangt met het bericht dat ze een flinke erfenis krijgt van haar overleden grootmoeder, is dat goed nieuws. Ze heeft namelijk schulden en de schuldeisers worden steeds agressiever. Er is één probleem: de echte grootouders van Harriet zijn al meer dan twintig jaar geleden overleden. De brief is naar de verkeerde persoon gestuurd! Vanaf dat moment kan Harriet niet meer terug en moet ze volhouden dat zij de kleindochter is, anders loopt ze het risico dat ze alles verliest, zelfs haar leven…

boeken die in maart verschijnen

Niet te stoppen - Angie Thomas (29 maart)

Bri is zestien en wil een van de grootste rappers ter wereld worden. En ze heeft wat te bewijzen, aangezien haar overleden vader een echte raplegende is. Maar dan wordt Bri's moeder ontslagen en wordt overleven haar prioriteit. Bri uit al haar frustraties in haar raps. Het is nu geen kwestie meer van willen: ze moét het maken!

 

Naar welke boeken die in maart verschijnen kijk jij het meeste uit?

Lees ook: Young Adult vervolgen die uitkomen in 2019

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

  • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: dit is de top 3

  • De beste zomerboeken in 2021

  • De beste jeugdthrillers

  • Deze boeken moet je eens in je leven gelezen hebben

Zoek in artikelen