Populaire boeken die in april 2019 verschijnen

Het is eindelijk lente en de nieuwe maand staat alweer voor de deur! Dat betekent natuurlijk dat het weer tijd is voor een feestje, want er verschijnen allemaal prachtige nieuwe boeken. Van thrillers tot chicklits tot youn adult boeken; er zit voor iedereen wel iets bij. Wij hebben speciaal voor jullie de populaire boeken die in april 2019 verschijnen op een rijtje gezet.

Populaire boeken die in april 2019 verschijnen

De vergeten Deverill - Santa Montefiore (2 april)

Kasteel Deverill, 1892. De zeventienjarige Arethusa Deverill is een ongetemde schoonheid. Ze weigert zich erbij neer te leggen dat vrouwen alleen maar geschikt zijn om te trouwen en kinderen te krijgen. Om te ontsnappen aan een huwelijksaanzoek, overtuigt ze een nicht van haar vader ervan haar uit te nodigen voor het balseizoen in Londen. Ze geeft niets om de aristocratische mannen die haar daar het hof proberen te maken, maar als de Madison Brothers uit New York komen optreden op het bal, verandert haar leven ingrijpend.

Nantucket, Massachusetts, 1962. Als na de dood van Arethusa Clayton blijkt dat zij haar as wilde laten uitstrooien op een heuvel bij het Ierse kasteel Deverill, zijn haar kinderen stomverbaasd. Zij hebben nog nooit van het kasteel gehoord, hoewel ze weten dat hun moeders meisjesnaam Deverill was en dat ze als jonge vrouw de armoede in Ierland ontvluchtte. Nog groter, en onaangenamer, is de verrassing als blijkt dat Arethusa een derde van haar erfenis nalaat aan een onbekende. Als er op de uitvaart geen enkel familielid van hun moeder aanwezig blijkt te zijn, realiseert dochter Faye zich dat ze eigenlijk niets over haar weet. Waarom wilde Arethusa na haar dood terugkeren naar het land waaraan ze bij leven een hekel leek te hebben?

Populaire boeken die in april 2019 verschijnen

De boekwinkel voor gebroken harten - Robert Hillman (2 april)

Tom Hope verwacht geen wonderen. Hij doet wat hij kan op zijn boerderij – melkt de koeien, oogst de appels, zorgt voor de schapen. Maar sinds zijn vrouw Trudy hem, samen met hun kleine Peter, verliet om zich bij een religieuze gemeenschap aan te sluiten, is Tom eenzaam.

Dan komt Hannah Babel in beeld. Boekverkoopster en een wervelwind van een vrouw: de tweede Jood – en meest kleurrijke persoon – die Tom ooit heeft ontmoet. En hij durft te geloven dat ze elkaar gelukkig zouden kunnen maken. Maar het is 1968: vierentwintig jaar nadat Hannah met haar zoontje in Auschwitz arriveerde. Tom Hope gaat de strijd aan met een verdriet dat hij zich nauwelijks kan voorstellen…

Populaire boeken die in april 2019 verschijnen

Kom je spelen? - M.J. Arlidge (2 april)

Chicago wordt opgeschrikt door de moord op twee jonge twintigers, beiden zijn gruwelijk verminkt. Er wordt al snel gedacht aan een seriemoordenaar. De politie heeft grote moeite om erachter te komen wie de dader is. Hij is berekenend en gaat erg zorgvuldig te werk. Het enige verband tussen de twee moorden is een jonge vrouw, Cassie. Zij beweert dat ze voorafgaand aan de moorden al wist wanneer deze zouden plaatsvinden.

Vanaf het moment dat Adam Brandt Cassie op het politie-bureau ontmoet, is hij door haar gefascineerd. Alles wat zij hem vertelt, maakt dat hij twijfelt aan zijn deskundigheid. Dan loopt Cassie naar buiten, knoopt een sjaal voor haar ogen en steekt blind de straat over, dwars door het verkeer. Als hij haar na afloop vraagt waarom ze niet bang was te verongelukken, antwoordt ze: "Omdat jij mij zal doden.'

Populaire boeken die in april 2019 verschijnen

De Beesten van Grimhart - Kieran Larwood (3 april)

In het derde deel van de bijzondere Podkin Eenoor-serie verlaten de dappere konijnen Podkin, Paz en Poek hun schuilplaats Donkerhol omdat de Goroms het woud stukje voor stukje aan het vernietigen zijn. Ze zetten koers naar hun oom in Mussenoord, wiens magische pijl-en-boog hen kan helpen de Goroms in het hart te treffen. Wie kunnen ze onderweg vertrouwen, en wie niet?

Met heel veel sfeer, spanning en grimmigheid laat dit fantastische avonturenverhaal zich vergelijken met klassiekers als De Hobbit en natuurlijk Waterschapsheuvel. De even zo magische illustraties zijn van David Wyatt, die eerder boeken illustreerde van auteurs als J.R.R. Tolkien, Edgar Allan Poe en Terry Pratchett.

Populaire boeken die in april 2019 verschijnen

De olijfboom - Lucinda Riley (4 april)

Tijdens een zwoele zomer in Cyprus is de jonge Helena voor het eerst in haar leven verliefd. Nu, vierentwintig jaar later, erft ze het vakantiehuis waar ze destijds verbleef en besluit de zomer in Cyprus door te brengen met haar gezin.
Maar zodra ze in het huis aankomt, weet ze dat er een heleboel geheimen verborgen liggen achter de prachtige schoonheid van het eiland. Haar man, William, en haar zoon, Alex, weten niets van haar verleden.

Dan loopt Helena haar jeugdliefde tegen het lijf en beginnen haar verleden en het heden door elkaar te lopen. Komen de geheimen uit? En wat zullen de gevolgen zijn voor Helena en haar gezin?

Populaire boeken die in april 2019 verschijnen

Het huis voor ongewenste meisjes - Joanna Goodman (9 april)

Quebec, 1950. Als Maggie op haar vijftiende zwanger raakt, dwingen haar ouders haar om het meisje ter adoptie af te staan. De rest van haar leven voelt Maggie het gemis.

De kleine Elodie komt in een door nonnen gerund tehuis terecht. Maar dan volgt een wetswijziging die bepaalt een psychiatrisch ziekenhuis meer subsidie ontvangt dan een weeshuis, met catastrofale gevolgen. Om dat geld op te strijken verklaart de kerk de kinderen in hun zorg tot geestelijk gehandicapten. Met één pennenstreek wordt een generatie aan verloren kinderen gecreëerd – en Elodie raakt net als duizenden anderen verloren in een hels schemerbestaan.

Moeder en dochter vechten ieder voor zich tegen een gemeenschap die hen als minderwaardig ziet, in de hoop zichzelf en elkaar terug te vinden.

Populaire boeken die in april 2019 verschijnen

De Gebroken Aarde 2 - De Obeliskpoort - N.K. Jemisin (10 april)

Het laatste Seizoen is van start gegaan, en de mensheid vervaagt langzaam in de lange, donkere nachten en de dikker wordende asregens.

Essun – voorheen Damaya, voorheen Syenite, nu wreker – heeft een schuilplaats gevonden. Maar haar dochter is nog steeds vermist. In plaats daarvan is er Alabaster Tienring – gek, wereldvernietiger, verlosser – met een verzoek dat alleen Essun kan inwilligen. Een verzoek dat het lot van de Stilte voor goed kan bezegelen.

Het verhaal gaat verder met een verdwenen dochter, gevonden door de vijand, en in krachten groeiende. Een dochter wiens keuzes de wereld kunnen breken.

Het gaat verder met de machtige obelisken, immer aanwezig, zwevend boven het aardoppervlak als zwijgende kolossen, en een eeuwenoud mysterie dat eindelijk samenkomt.

Populaire boeken die in april 2019 verschijnen

Costa Brava - Linda van Rijn (16 april)

Tijdens de gezinsvakantie op een Spaanse camping hoopt Irene weer dichter tot haar man te komen. Maar dan zet een onverwachte ontmoeting alles in een ander daglicht.

Als Irene van Hout erachter komt dat haar man haar heeft bedrogen met een ander, breekt een moeilijke tijd aan. Irene wil nadenken, maar de zomervakantie staat voor de deur en hun kinderen Nikki en Stef verheugen zich op de jaarlijkse campingvakantie aan de Costa Brava. Eenmaal in Spanje wordt de sfeer gelukkig wat meer ontspannen. De kinderen genieten volop en onder de Spaanse zon heeft Irene eindelijk de tijd om na te denken. Maar dan ontmoet ze Bob…

Populaire boeken die in april 2019 verschijnen

Koningin van Lucht & Duisternis - Cassandra Clare (19 april)

Na de tragische dood van Livia Blackthorn staat de Kloof op de rand van een burgeroorlog. Een deel van de Blackthorn-familie reist naar Los Angeles om te onderzoeken door welke ziekte de heksenmeesters worden uitgeroeid. Julian en Emma, die hun verboden liefde proberen te onderdrukken, ondernemen een levensgevaarlijke missie naar de landen van Elf om het Zwarte Boek der Doden te bemachtigen. Maar dan ontdekken ze een geheim dat de schaduwjagerswereld uiteen kan drijven...

In een race tegen de klok moeten Emma en Julian de wereld van de schaduwjagers redden voordat de dodelijke kracht van de parabataivloek niet alleen hen vernietigd, maar ook hun geliefden.

Populaire boeken die in april 2019 verschijnen

Duistere troon - Kendare Blake (23 april)

Drie zusjes en één troon – de strijd om de macht is begonnen...

Wie van de koninklijke zusjes zal als overwinnaar uit de bus komen en de troon mogen bestijgen?

Katharine, eens de zwakste van de drieling, voelt zich sterker dan ooit tevoren. Arsinoe heeft de waarheid over
haar krachten ontdekt en beseft dat haar geheim weleens in haar voordeel zou kunnen werken. En Mirabella, altijd
de sterkste en de gedoodverfde koningin, raakt in groot gevaar.In het boeiende vervolg op Koninginnen is er niets en niemand die de zusjes tegenhoudt op weg naar de troon, behalve zijzelf.

Populaire boeken die in april 2019 verschijnen

Het strandhuis - Suzanne Vermeer (24 april)

Patricia, Claire en Gemma waren vroeger vriendinnen, maar het contact is door de jaren heen verwaterd. Patricia woont tegenwoordig in Brussel, Claire in Berlijn en Gemma heeft als succesvol schrijfster Nederland achter zich gelaten om zich op Sardinië te vestigen. Los van elkaar krijgen de drie vrouwen te maken met een reeks vreemde gebeurtenissen.

De drie vrouwen denken te weten door wie ze gestalkt worden, een man die hen vroeger ook al had lastiggevallen. Maar hoe is het mogelijk dat hij op een en hetzelfde moment op twee verschillende plekken is die bijna tweeduizend kilometer uit elkaar liggen? De vriendinnen van vroeger worden gedwongen weer contact met elkaar op te nemen en hun gezamenlijke geheim onder ogen te zien…

Populaire boeken die in april 2019 verschijnen

Ik wil met je mee! - Jill Mansell (25 april)

Wanneer Mimi voor het eerst haar vaders nieuwe huis in de Cotswolds bezoekt, raakt ze verliefd op het dorp en de mensen die er wonen, allen met hun eigen sores en gekkigheden. Vooral met Cal heeft ze meteen een klik. En nog iets meer. Hij is gastvrij, charismatisch, en gewoonweg té knap. En hij is gelukkig getrouwd met Stacey en heeft een dochter. Dan wordt de dorpsgemeenschap getroffen door een tragedie. Hierna volgt een reeks van onverwachte wendingen. Het pad van Mimi en Cal zal steeds opnieuw kruisen – maar zal het ooit het juiste moment voor hen beiden zijn? 

Populaire boeken die in april 2019 verschijnen

Gouden kooi - Camilla Läckberg (26 april)

Faye en Jack zijn het absolute droompaar. Ze hebben een succesvol bedrijf en wonen in een luxe appartement. Hun dochter Julienne is de bekroning van hun geluk. Maar schijn bedriegt. Fayes leven draait alleen nog om vertwijfelde pogingen het Jack naar de zin te maken, maar zijn verachting is in ieder gebaar zichtbaar. Wat verbergt haar eens zo lieve man voor haar? Wanneer Jack en Julienne niet terugkeren van een boottochtje en de politie bloedsporen in het appartement vindt, valt de verdenking al snel op Jack. Heeft hij zijn eigen dochter vermoord? Niets in Fayes leven is nog hoe het was...

Naar welke boeken die in april verschijnen kijk jij het meeste uit?

Lees ook: Dit zijn de bestverkochte boeken van 2018

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

  • Recensie: De zeven zussen

  • 12 x romantische boeken

  • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: dit is de top 3

Zoek in artikelen