Young adult boeken met heksen

These books will put a spell on you. Ben jij gek op Young Adult boeken? En lees je graag boeken over magie en heksen? Dan hebben wij hele leuke aanraders voor jou! Met deze boeken duik je in een wereld vol met magie, heksen, tovenaars en magiërs. Alles is mogelijk, zolang je er maar in gelooft. Hieronder vind je een rijtje met Young Adult boeken waarin heksen voorkomen. Nu kan jij jouw TBR (To Be Read) weer aanvullen!

Young Adult boeken met heksen

De Glazen Troon - Sarah J. Maas

Celaena wordt voor de belangrijkste keuze van haar leven gesteld. Ze moet óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Al snel worden de deelnemers van het toernooi een voor een op gruwelijke wijze vermoord. Celaena blijkt dus niet alleen voor haar vrijheid te vechten, maar ook voor haar leven.

Young Adult boeken met heksen

Akata Witch - Nnedi Okorafor (Engels)

Sunny Nwazue is een Nigeriaans-Amerikaans meisje. Ze is geboren in New York en keert op haar twaalfde, met haar familie, terug naar Zuidoost Nigeria. Daar is ze echt een buitenbeentje en ze krijgt op diverse manieren met discriminatie te maken. Ze is namelijk een Nigeriaanse die niet in Nigeria geboren is en de mensen in Nigeria kijken neer op 'buitenlanders'. Daarbij komt dan ook nog dat ze een albino is. In Afrika worden albino's gevreesd. Dat zijn namelijk heksen, aangeraakt door het Kwaad. Zelfs in haar eigen familie heeft ze daar last van.'Akata Witch' is de bijnaam die zij krijgt. 'Akata' betekent zoiets als: wild beest uit de jungle. Het is een scheldnaam voor donkere Amerikanen of donkere mensen die uit het buitenland komen.

Op school sluit ze voorzichtig vriendschap met een jongen, Orlu en zijn buurmeisje Chichi. Chichi's moeder Nimm staat ook bekend als een heks. Orlu en Chichi zijn ervan overtuigd dat Sunny speciaal is en inderdaad ontdekt Sunny dat zij speciale magische krachten heeft en tot een geheim ras behoort: de 'Leopard Society', de Luipaardmensen. Ze wordt een soort superheld die het tegen het Kwaad opneemt met de hulp van Orlu, Chichi en meer Luipaardmensen.

Young adult boeken met heksen

Half zwart - Sally Green

Nathan groeit op in een wereld vol witte en zwarte heksen. Zijn vader is een beruchte zwarte heks en wordt door iedereen gevreesd. Zijn moeder, een witte heks, is dood.

De witte heksen zijn bang voor Nathan en sluiten hem op. Want op de dag dat hij zeventien wordt, kan hij alleen de zwarte magie van zijn vader erven, mits die hem drie inwijdingsgeschenken geeft. Als Nathan die niet op tijd ontvangt, sterft hij. Er zit voor Nathan niets anders op dan te ontsnappen en zijn vader op te sporen als hij in leven wil blijven. Maar hoe kan hij vluchten als iedereen hem in de gaten houdt en hij niemand kan vertrouwen, ook het meisje op wie hij verliefd is niet? En als hij al weet te ontsnappen, vindt hij dan op tijd zijn vader? Want de witte heksen zullen de jacht op hem openen…

Young adult boeken met heksen

Ontworteld - Naomi Novik 

Agnieszka's volk wordt tegen het gevaarlijke Woud beschermt door een kille tovenaar. Natuurlijk gaat voor niks de zon op en deze tovenaar vraagt dan ook een hoge prijs voor zijn bescherming: een jonge vrouw die hem tien jaar moet dienen, een lot dat haast net zo verschrikkelijk is als in het Woud terechtkomen.

Het moment dat de tovenaar een nieuwe vrouw gaat kiezen komt steeds dichterbij en Agnieszka is bang. Ze weet, net als iedereen in haar dorp, dat de tovenaar haar beste vriendin Kasia uit zal kiezen. De mooie, sierlijke, dappere Kasia is alles wat Agnieszka niet is. Maar Agnieszka vreest de verkeerde dingen. Want het is niet Kasia die de tovenaar kiest...

Young adult boeken met heksen

De Graces - Laure Eve

Wanneer River Page met haar moeder naar een klein dorpje verhuist, valt ze als een blok voor de knappe en ongrijpbare zeventienjarige Fenrin Grace. Het gerucht gaat dat de Graces – Fenrin, zijn tweelingzus Thalia en hun jongere zusje Summer – heksen zijn, en River gelooft dat maar al te graag. Ze wil niets liever dan in hun nabijheid zijn en hun geheimen ontdekken. Zorgvuldig plant ze elke stap die nodig is om haar doel te bereiken. De Graces zijn erg op zichzelf, maar River raakt bevriend met Summer en zo wordt ze kind aan huis. Ze komt steeds dichter bij de waarheid over de familie en vooral dichter bij Fenrin. Maar River heeft ook haar eigen geheimen. Wanneer Fenrin eindelijk binnen handbereik lijkt te zijn, gebeurt er iets waardoor alles voorgoed verandert.

Young Adult boeken met heksen

Harry Potter - J.K. Rowling

Harry Potter is een normale jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn saaie oom, tante en neefje woont, in de bezemkast onder de trap. Op een dag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem. En daarna nog een, en nog een. De brieven veranderen Harry's hele leven: hij wordt gered door een 'reus' op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn verongelukte ouders waren. Met een speciale trein, die vertrekt van Perron 9 3/4, belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Hier leert hij alles over bezemstelen, toverdranken en monsters. En uiteindelijk moet Harry het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar.

Young Adult boeken met heksen

Beautiful Creatures - Kami Garcia & Margaret Stohl

Lena Duchannes is geen normaal tienermeisje, ze probeert wanhopig haar macht te verbergen. Ze heeft namelijk te maken met een vloek die haar familie al generaties lang achtervolgd. Ethan Wate, die het juiste moment afwacht om te ontsnappen uit Gatlin wordt geplaagd door dromen over een mooi meisje dat hij nog nooit heeft ontmoet. Wanneer Lena naar de oudste en meest beruchte plantage van de stad verhuist, voelt Ethan zich op onverklaarbare wijze tot haar aangetrokken. Hij is vastbesloten om te ontdekken waarom zij met elkaar verbonden zijn.

Wicca - Cate Tiernan

In Wicca maak je kennis met de zestienjarige Morgan en haar beste vriendin Bree. Morgan vindt zichzelf een lelijk eendje naast Bree en geen enkele jongen heeft oog voor haar. Als Cal Blaire op school komt, zijn de rollen ineens omgedraaid. Hij heeft het lichaam van een jonge god en is de eerste jongen die Morgan recht aankijkt als hij haar aanspreekt. Op een feestje introduceert hij haar in Wicca en die kennismaking maakt meer in Morgan los dan ze voor mogelijk had gehouden.

Young adult boeken met heksen

Het heksenalfabet - Caitlin Kittredge

Aiofes moeder zit in een gesticht omdat ze lijdt aan het necrovirus; een virus – verspreid door de nachtzwaluws – dat de geest zo aantast dat de patiënt waanbeelden krijgt. De waanbeelden die Aiofes moeder heeft worden erger en er is een grote kans dat ze op een extra beveiligde afdeling terechtkomt. Aiofe is een van de weinige meisjes die is aangenomen op de Technische School. Het is haar taak om de stad te beschermen. Maar het duurt niet lang voordat ze zestien zal worden, en haar moeder en andere familieleden raakten allemaal besmet met het necrovirus toen ze zestien waren. Ook haar broer Conrad was besmet, maar hij heeft weten te ontsnappen uit het gesticht. Regelmatig schrijft hij Aiofe brieven en nu ontvangt ze er een met de boodschap dat ze het heksenalfabet moet vinden om zichzelf te redden. Samen met haar vriend Cal verlaat ze de stad, op zoek naar het heksenalfabet.

Young adult boeken met heksen

Zwartspreuk - Claudia Gray

Nadat de moeder van Nadia heeft besloten haar gezin plotseling te verlaten, verhuist Nadia met haar vader en broertje naar Captive's Sound. Nog voordat zij het stadje binnen rijden, krijgt Nadia het gevoel dat er iets niet klopt. Nadia kan zulke dingen aanvoelen, omdat zij niet zomaar iemand is. Ze is een heks, net als haar moeder. Ze komt erachter dat er duistere krachten aan het werk zijn, maar hoe kan zij er in haar eentje iets aan doen? Dan krijgt ze gelukkig hulp van een knappe, geheimzinnige jongen...

Young Adult boeken met heksen

Circe - Madeline Miller

Misschien niet helemaal een young adult boek maar deze roman in geschikt voor een ya publiek en gaat natuurlijk over de allereerste heks ooit.

In het huis van Helios, god van de zon en de machtigste onder de Titanen, wordt een dochter geboren. Circe is een vreemd kind, en zonder de goddelijke uitstraling van haar vader wordt ze uitgestoten door haar familie. Geïsoleerd wendt ze zich tot de gewone stervelingen voor gezelschap, waarbij ze een kracht ontdekt die verboden is voor de goden: hekserij. Wanneer de liefde haar ertoe brengt een vervloeking uit te spreken, stuurt Zeus Circe naar een verlaten eiland, waar ze haar vaardigheden verder ontwikkelt.

De wereld is echter een gevaarlijke plaats voor een vrouw alleen, en met haar onafhankelijkheid roept Circe de toorn van zowel mannen als goden over zich af. Om te beschermen wat haar het meest dierbaar is, moet Circe al haar krachten aanwenden.

 

Welke Young Adult boeken met heksen heb jij al gelezen?

Lees ook: Fantasieboeken met heksen

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • De beste Young Adult sprookjes

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

  • Young Adult top-5: september

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Young Adult top-5: juli

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen