Populaire boeken die in augustus 2019 verschijnen

Iedere maand verschijnen er ontzettend veel nieuwe boeken. Dit zijn er soms zo veel dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet? Gelukkig kunnen wij jou daar heel goed bij helpen. Iedere maand zetten wij namelijk de populairste boeken van de aankomende maand op een rijtje. Zo kan jij in één oog opslag zien welke boeken jij op jouw verlanglijstje kan toevoegen. Hieronder vind je de populaire boeken die in augustus 2019 verschijnen!

Populaire boeken die in augustus 2019 verschijnen

Zuidenwind - Suzanne Vermeer (6 augustus)

In de zomer van 1988 gaan Nicole en haar beste vriendin Marjolein na hun eindexamen op vakantie naar Benidorm. Samen met enkele klasgenoten willen ze een paar weken onbekommerd feestvieren – luieren op het strand, dansen tot diep in de nacht – voordat ze definitief een streep onder hun middelbareschooltijd zetten. Maar dan gaat het mis. Jaloezie. Ruzie. En een van hen zal Nederland nooit meer terugzien.

Dertig jaar later ontmoet de 21-jarige Iris Peters een mysterieuze jongeman in het kunstenaarsdorp Bergen aan Zee, waar ze met haar moeder op vakantie is. Vanuit het niets biedt deze Patrick haar een baan aan bij zijn zeer succesvolle ICT-bedrijf. Het is het begin van reeks vreemde gebeurtenissen. Gebeurtenissen die in verband lijken te staan met wat er destijds in Benidorm is gebeurd…

Populaire boeken die in augustus 2019 verschijnen

Riverdale: De roadtrip - Micol Ostow (12 augustus)

Als Archie, Betty, Veronica en Jughead een road trip gaan maken, hopen ze even aan hun problemen te ontsnappen. Maar ze komen er al snel achter dat Riverdale hen overal achtervolgt... ook als ze het stadje verlaten.

Archie is aangeklaagd voor moord en alles wijst erop dat hij schuldig is. Betty, Veronica en Jughead weten dat Hiram Lodge Archie de schuld in de schoenen probeert te schuiven, maar hoe kunnen ze dat aantonen?

Ze besluiten terug te gaan naar Shadow Lake om Archies onschuld te bewijzen. Het is alles of niets. Hun plan moét slagen. Met alle gevolgen van dien...

Populaire boeken die in augustus 2019 verschijnen

De kleuren van schaduw - V.E. Schwab (12 augustus)

Het is vier maanden geleden dat de steen in het bezit van Kell kwam. Vier maanden sinds zijn pad dat van Lila Bard kruiste. Vier maanden sinds prins Rhy gewond raakte en de beruchte tweeling van Wit Londen werd verslagen. Nu, rusteloos sinds hij is gestopt met het smokkelen van magische goederen, wordt Kell 's nachts geplaagd door duistere dromen, en overdag door herinneringen aan Lila.

Intussen maakt Rood Londen zich op voor de Element Spelen, een extravagante internationale magiewedstrijd die bedoeld is ter vermaak en om aangrenzende landen te vriend te houden. Men heeft het zo druk met de voorbereidingen dat niemand doorheeft dat een piratenschip vol oude vrienden steeds dichterbij komt. En dat een ander Londen, ver weg, langzaam aan kracht begint te winnen. Want een schaduw die 's nachts verdwijnt, zal de volgende ochtend weer verschijnen. En de balans van magie is kwetsbaar. Als één stad opbloeit, moet een andere ten onder gaan…

Populaire boeken die in augustus 2019 verschijnen

Het geheime recept voor familie - Katherine Reay (13 augustus)

Vijftien jaar geleden trok Lizzy weg uit haar geboorteplaats om haar grote droom te volgen: chefkok worden van een restaurant in New York. Nu lijkt haar culinaire talent echter te verdwijnen, en ze vlucht terug naar haar geboorteplaats Seattle, waar ze ontdekt dat haar zus ziek is en chemotherapie moet ondergaan. Lizzy besluit haar zus te helpen door gezonde maaltijden voor haar te gaan maken. Maar dan meldt haar oude baas zich weer… Kiest ze voor haar nieuwe familieleven of voor haar oude droomleven in New York?

Populaire boeken die in augustus 2019 verschijnen

De offers - Jeroen Windmeijer (13 augustus)

In een gesloten gemeenschap in de buurt van het Boliviaanse Titicacameer worden in korte tijd drie kinderen vermoord. Alles wijst erop dat ze op rituele wijze zijn omgebracht. De Nederlandse student Luc en zijn vriendin Nayra raken bij de zaak betrokken. Is de uitgestorven gewaande traditie van het kinderoffer nieuw leven ingeblazen? Wat waart er rond in de mistige toppen van de Andes?
In Latijns-Amerika is het christendom, dat de roomskatholieke conquistadores met zich meebrachten, diep verweven met de oorspronkelijke natuurgodsdienst. De indianen zien Moeder Aarde als een zorgzame moeder, die de mens overvloed schenkt. Offers zijn nodig om het evenwicht in stand te houden. Maar soms is wel een heel groot offer nodig…

Populaire boeken die in augustus 2019 verschijnen

Stuk van jou - Susan van Eyck (13 augustus)

Emma is 33 en voelt dat haar leven stilstaat. Sinds het overlijden van haar grote liefde Boris, twee jaar eerder, merkt ze dat ze het verleden niet los kan laten. Gelukkig heeft ze steun van Alice, haar beste vriendin, en van Wout, die Boris' beste vriend was.

Maar tussen Emma en Wout groeit al snel meer dan alleen vriendschap, en daar heeft Emma het enorm moeilijk mee – het voelt alsof ze Boris verraadt. Kan Emma leren loslaten en een nieuwe weg inslaan?

Populaire boeken die in augustus 2019 verschijnen

Een recept voor geluk - Veronica Henry (15 augustus)

Nu haar kinderen het ouderlijk huis hebben verlaten, bereidt Laura Griffin zich voor op het legenestsyndroom. Het idee dat het in Lark Hill nummer 11 stil zal zijn waar het normaal gesproken bubbelt en bruist van het geluid, waar altijd wel vrienden binnen komen vallen en waar de gezellige keuken altijd naar heerlijke gerechten geurt, is bijna ondenkbaar. Toch hoopt Laura dat ze daardoor meer tijd voor zichzelf en voor haar relatie met haar man Dom heeft.

Maar wanneer een oud geheim het huwelijk van Laura en Dom op zijn grondvesten doet schudden, heeft Laura het gevoel dat niet alleen haar heden, maar ook haar verleden op losse schroeven staat. Ze richt zich, totaal verloren, op haar grootste troost: het receptenkistje van haar grootmoeder, dat ze tijdens de Tweede Wereldoorlog vulde met recepten zodat haar gezin ook in moeilijke en angstige tijden samen kon genieten van lekker eten. Laura wordt geïnspireerd door het lef dat haar grootmoeder in de oorlog toonde en krijgt een idee dat haar een nieuw doel geeft. Ze begint vastberaden met het volgen van haar eigen weg. Maar zelfs de dapperste vrouw heeft mensen nodig die van haar houden, en zij hebben haar net zo hard nodig.

Populaire boeken die in augustus 2019 verschijnen

De duivelsdief - Lisa Maxwell (15 augustus)

Vind de stenen. Houd de dief. Wreek het verleden.

New York, 1902. Magie is bijna uitgestorven. De Mageus – de laatsten die nog magische krachten bezitten – leven in de schaduwen en verbergen wat ze zijn. Want het oude New York is een gevaarlijke plek waar meedogenloze geheime genootschappen de dienst uitmaken. Esta behoort tot de Mageus en is een geoefende dief met een aangeboren talent om de tijd te manipuleren. Ze moet al haar krachten aanwenden om de Mageus voor de ondergang te behoeden.

Esta's ouders zijn vermoord. Haar leven is gestolen. En alles wat ze wist over magie bleek een leugen. Ze dacht dat het Boek der Mysteriën de sleutel zou zijn om de Mageus te redden uit de greep van de Orde, maar het gevaar op de bladzijden bleek groter dan ze ooit kon vermoeden. Om de verschrikkelijke kracht van het boek te beteugelen, moeten Esta en Harte vier elementaire stenen vinden die verspreid zijn over het continent. Maar oude en nieuwe vijanden liggen op de loer en zijn uit op wraak. Het verleden en de toekomst raken steeds meer met elkaar verbonden en de tijd om de geschiedenis te herschrijven raakt op – zelfs voor een dief die kan tijdreizen.

Populaire boeken die in augustus 2019 verschijnen

De ware held - Scarlett Thomas (20 augustus)

Fee wil meer weten over de diepste geheimen van de Bovenwereld. Max daarentegen zoekt Onder het Grote Woud, het verloren boek dat toegang geeft tot de Onderwereld.

Dan verdwijnt er iemand van de faculteit Onderaardse Geografie. Meneer Blue stelt een onderzoek in. Zodra Max zich met de zaak bemoeit, belandt hij diep in de problemen. Zijn vrienden moeten hun leven in de waagschaal stellen om hem te redden. Pas wanneer Fee de echte plannen van Blue ontdekt, beseft ze dat dit haar gevaarlijkste missie ooit is…

Populaire boeken die in augustus 2019 verschijnen

Een jongensleven - Stephen Fry (22 augustus)

Stephen Fry werd als zevenjarige jongen naar een kostschool gestuurd, 300 kilometer van zijn ouderlijk huis. Met flair en humor vertelt hij genadeloos eerlijk over deze roerige schoolperiode, waarin hij pesterijen en lijfstraffen doorstond, een eerste grote liefde kende, een zelfmoordpoging deed en in de gevangenis belandde. Ingrijpende en vormende jaren, waarna hij als achttienjarige jongeman de wereld opnieuw tegemoet trad, vastbesloten om zijn eigen weg te gaan.

Populaire boeken die in augustus 2019 verschijnen

Millenium 6: Zij die moeten sterven - David Lagercrantz (22 augustus)

Lisbeth Salander maakt zich op voor de finale strijd met haar zus… Op een morgen wordt een dakloze man dood aangetroffen in een park. Mikael Blomkvist, die vastloopt in een artikel over Rusissche troll factories, wordt door lijkschouwer Frederika Nyman gebeld omdat zijn nummer bij deze man is aangetroffen. Weet hij wie de onbekende dode is?

Lisbeth Salander bevindt zich op dat moment in Moskou. Ze heeft haar uiterlijk aangepast en heeft besloten om nooit meer de prooi te zijn, maar de jager. Op een feest in een restaurant waarvan de eigenaar ook het brein achter een aantal troll factories is, wil ze eens en voor altijd met haar zus Camilla afrekenen…

Populaire boeken die in augustus 2019 verschijnen

Geloof me - Sophie McKenzie (27 augustus)

Het leven van Carey staat op zijn kop wanneer haar beste vriendin Amelia doodsbedreigingen krijgt. Volgens de politie komen de dreigberichten namelijk van háár laptop. Dat zou ze Amelia toch never nooit aandoen?! Waarom gelooft de politie haar niet? Het ergste is nog dat Amelia haar niet meer wil zien.
Wanneer Amelia plotseling verdwijnt, wijst iedereen meteen naar Carey. In paniek slaat ze op de vlucht. Kan Carey de dader ontmaskeren voor het te laat is?

Populaire boeken die in augustus 2019 verschijnen

Genadeloos - Lis Lucassen (27 augustus)

Dani gaat na een moeilijke tijd in Nederland naar California voor een jaar aan de universiteit daar. Door een fout met de studentenhuisvesting ontmoet ze Jax, die zo zijn eigen problemen heeft om mee te dealen. Een schietpartij heeft een goede vriendin van hem het leven gekost, hij kampt met paniekaanvallen en voelt zich kwetsbaar. Dat blijkt hij ook te zijn, want hij wordt smoorverliefd op Dani en kan dat met geen mogelijkheid voorkomen. En als iets kwetsbaar maakt, dan is het wel de liefde.

Populaire boeken die in augustus 2019 verschijnen

Het koninkrijk - Jess Rothenberg (28 augustus)

Welkom in het Koninkrijk... waar 'Happily ever after' niet alleen een belofte is, maar een wet.

Het Koninkrijk is een fantasy-pretpark waar gasten worden ondergedompeld in een wereld vol virtuele draken, gigantische kastelen en hightech wezens.

Ana is een van de zeven Fantasisten, wondermooie android-prinsessen die ontworpen zijn om dromen waar te maken. Dan ontmoet ze Owen, die in het park werkt, en Ana krijgt voor het eerst gevoelens die verder gaan dan haar programmering... Ze is verliefd. Maar het sprookje verandert in een nachtmerrie als Ana beschuldigd wordt van de moord op Owen. Het is het begin van de rechtszaak van de eeuw. Door getuigenissen in de rechtbank, interviews en Ana's herinneringen ontstaat een verhaal van liefde, leugens en wreedheid - en wat het écht betekent om mens te zijn.

Naar welke boeken die in augustus 2019 verschijnen kijk jij het meeste uit?

Lees ook: Top 10 populairste boeken van Nederlandse auteurs

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 5x Zomeravond van Suzanne Vermeer

  • De beste zomerboeken in 2021

  • Deze acteurs werden tijdens de opnames vervangen

  • De beste jeugdthrillers

  • Deze boeken moet je eens in je leven gelezen hebben

Zoek in artikelen