6 geweldige chicklit boekenseries

Natuurlijk zijn wij echte boekenliefhebbers en kunnen we overweg met alle genres, maar chicklits hebben toch wel een speciaal plekje in ons hart verovert. We hebben er al heel veel gelezen en van sommigen hebben we echt genoten. Er zat humor in, romantiek en af en toe werd er toch wel een serieus onderwerp aangesneden. Het liefst willen we zo lang mogelijk van de personages genieten en daarom zijn chicklit boekenseries onmisbaar in onze boekenkasten. Hieronder zetten we er 6 op een rijtje.

Bridget Jones - Helen Fielding

Wie kent de hilarische Bridget Jones niet? Wij hebben Bridget Jones's Diary inmiddels wel 100 keer gezien, maar het blijft elke keer weer genieten! Gelukkig is de film gebaseerd op het gelijknamige boek van Helen Fielding en heeft ze er een heuse serie van weten te maken. Bridget Jones staat dan ook terecht tussen de 6 geweldige chicklit boekenseries. Net als in de film, volgen we in het boek de Londense Bridget die op een dag besluit dat haar leven drastisch moet veranderen. Vanaf dan houdt zij al haar belevenissen en hersenspinsels in een dagboek bij. Als eerste wil ze 20 pond afvallen en daarna gaat ze op zoek naar een aardige, verstandige man. Helaas is het allemaal niet zo simpel. Zeker niet als je moet kiezen tussen je baas: bonafide-sexgod-met-mooie-auto en de afstandelijke-maar-attente-en-gevoelige Mark Darcy, aan wie je ouders je willen koppelen.

De Bridget Jones-serie van Helen Fielding bestaat uit de volgende boeken:

- Bridget Jones's Diary

- Bridget Jones: The Edge of reason 

- Bridget Jones: Mad about the boy 

- Bridget Jones's Baby

Chicklit boekenseries  Chicklit boekenseries  Chicklit boekenseriesBron: Prometheus

Café Zon & Zee - Jenny Colgan

Als je gek bent op boeken die heerlijk romantisch zijn, maar waarin toch ook serieuze onderwerpen behandeld worden dan is de Café Zon & Zee-serie van Jenny Colgan jou op het lijf geschreven! Het verhaal gaat over Flora McKenzie. Ze is opgegroeid op het kleine Schotse eilandje Mure. Hier vind je eindeloze, rustige stranden en prachtige natuur. Iets wat je niet zo snel in zou willen ruilen. Toch besloot Flora te verhuizen naar de grote stad, waar ze anoniem door het leven kon gaan. Helaas moest ze voor haar werk opeens terug naar huis en staat ze weer oog in oog met haar familie en verleden. Maar misschien is dit zo slecht nog niet, want door een kookschrift van haar overleden moeder ontdekt Flora dat ze gek is op koken en al snel opent ze een pop-uprestaurant. Nu staat ze alleen wel voor een moeilijke keuze..

De Café Zon & Zee-serie van Jenny Colgan bestaat uit de volgende boeken:  

- Café Zon & Zee 

- Het eindeloze strand

- Wintereiland 

- Het eilandhotel

En de boeken die op hetzelfde eiland afspelen:

- De kleine bakkerij aan het strand

- Een verre kust

Chicklit boekenseries  Chicklit boekenseries  Chicklit boekenseries  Chicklit boekenseriesBron; Luitingh Sijthoff

Zwaar-trilogie – Chantal van Gastel 

Heb jij Barbara Sloesen en Jim Bakkum al samen zien schitteren, als Isa en Ruben, in de hilarische film Zwaar verliefd!? Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Chantal van Gastel en gelukkig was ze na Zwaar Verliefd! nog niet uitgeschreven over Isa en Ruben. De Zwaar-trilogie is zeker één van de chicklit boekenseries die je in huis moet halen! In Zwaar Verliefd! volgen we de jonge, succesvolle dierenarts Isa. Zij is een klein beetje onzeker over haar lijf én de liefde. Ruben is dé perfecte man. Hij is ontzettend knap, werkt met zijn handen en houdt zielsveel van zijn labrador Bo. Als Isa op een dag Bo redt van een chocoladevergiftiging, valt ze als een blok voor zijn baasje. En hij voor haar, maar dat durft Isa niet te geloven. Na een peptalk van haar zus en vriendinnen besluit ze dat er wel een aantal kilootjes af mag en sleept ze zichzelf naar de sportschool. Haar zelfvertrouwen groeit en eindelijk besluit ze voor haar droomman te gaan!

De Zwaar-trilogie van Chantal van Gastel bestaat uit de volgende boeken:

- Zwaar verliefd

- Zwaar beproefd 

- Zwaar verguld 

Chicklit boekenseries  Chicklit boekenseries  Chicklit boekenseries  Chicklit boekenseriesBron: The House of Books

Eilandliefde - Jackie van Laren 

Heb jij zin om er even tussenuit te gaan? Heb jij altijd al een waddeneiland willen bezoeken? Maar is het er nog niet van gekomen? Omdat je bijvoorbeeld nog geen tijd hebt gehad.. Laat Jackie van Laren jou daar net mee kunnen helpen! In de Eilandliefde-serie neemt ze jou mee in het liefdesleven van Wende. Zij is gestopt met haar opleiding en plotseling gedumpt door haar vriend. Om hier even van bij te komen besluit ze een vakantie van twee weken naar een waddeneiland te boeken. Op dit waddeneiland is maar één strandtent te vinden, namelijk de Grote Vis. Hier raakt ze aan de praat met de eigenaar Axel en zijn beste vriend Vincent. Deze twee lijken helemaal niet op elkaar. Axel is erg serieus en ontoegankelijk, terwijl Vicent juist vrolijk en flirterig is! Wende besluit om de twee mannen af en toe met een klusje te helpen en al snel raken de drie bevriend met elkaar. Voor Axel voelt Wende al snel meer dan alleen vriendschap. Maar is het al tijd voor een nieuwe liefde? Of is het niet meer dan een vakantieliefde? Om het allemaal nog net even erger te maken, staat ook haar ex weer voor Wende's neus…

De Eilandliefde-serie van Jackie van Laren bestaat uit de volgende boeken:

- Duingras 

- Stormwind 

- Springvloed 

- Tegenstroom 

- Hoogtij

Chicklit boekenseries  Chicklit boekenseries  Chicklit boekenseriesBron: Boekerij

Verkikkerd - Lisette Jonkman 

Lisette Jonkman is hilarisch op Instagram en haar boeken zijn minstens net zo grappig. Ze vragen er dan ook om, om gelezen te worden! In de Verkikkerd-serie volgen we Lucy en zij is dolblij dat ze kan gaan studeren. Nu kan ze eindelijk weg van haar ouders en hoogbegaafde zusje. Helaas valt het studentenleven Lucy een beetje tegen, ze komt namelijk terecht op een campus vol met nerds. Ze wil dan ook helemaal niks met haar huisgenoten te maken hebben! Zeker niet met die lange, blonde jongen die twee kamers verderop woont. Maar waar kent ze hem toch van? En waarom krijgt ze het zo warm van hem? Ze valt toch zeker niet op nerds… Klinkt als muziek in de oren toch? Daarom is dit één van de geweldigste chicklit boekenseries.

De Verkikkerd-trilogie van Lisette Jonkman bestaat uit de volgende boeken: 

- Verkikkerd 

- Verslingerd 

- Verknocht

Chicklit boekenseries  Chicklit boekenseries  Chicklit boekenseries Bron: Luitingh Sijthoff

Shopaholic - Sophie Kinsella

Oh, wie kent Shopaholic van Sophie Kinsella nou niet? Je hebt er op zijn minst ooit van gehoord of de film mét Isla Fisher en Hugh Dancy gezien! De boekenserie bestaat inmiddels al uit 9 boeken en het laatste boek, Christmas Shopaholic, is onlangs verschenen. In Shopaholic is Rebecca Bloomwood een journaliste bij het tijdschrift Succesvol Sparen. Maar ze is ook heel erg gek op winkelen. In het dagelijks leven adviseert Rebecca mensen over hoe ze het beste kunnen investeren, maar haar eigen financiële situatie is nog niet helemaal wat het zijn moet. Ze heeft mega hoge schulden en de dreigbrieven van haar bank stapelen zich heel snel op! Hierdoor heeft Rebecca veel stress, maar desondanks blijft ze toch altijd vrolijk en optimistisch. In haar geheime droomwereld ziet ze zichzelf de staatsloterij winnen, of blijkt de bank een vergissing te hebben gemaakt waardoor al haar problemen in een keer opgelost worden? Maar de werkelijkheid is helaas net even anders!

De Shopaholic-serie van Sophie Kinsella bestaat uit de volgende boeken: 

- Shopaholic!

- Shopaholic! in alle staten

- Shopaholic! zegt ja

- Shopalicious!

- Shopaholic & baby - Shopaholic & baby

- Mini Shopaholic

- Shopaholic naar de sterren

- Shopaholic grijpt in

- Christmas Shopaholic

Chicklit boekenseries  Chicklit boekenseries  Chicklit boekenseriesBron: The House of Books

Lees ook: 14 geweldige Chicklit auteurs die je misschien nog niet kent

Nieuwste artikelen

 • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

 • De beterweter – Marc-Uwe Kling

 • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

 • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

 • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

 • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

 • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

 • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

 • 12 x romantische boeken

 • De beste zomerboeken in 2021

Zoek in artikelen