10x Romantische Young Adult Boekenseries

Er zijn al ontzettend veel Young Adult boeken uitgegeven, van fantasy tot thrillers tot contemporary, het bestaat allemaal! Maar er bestaan ook heel veel Young Adult boeken waar romantiek de hoofdrol in speelt. Af en toe is het gewoon even heerlijk om weg te zwijmelen bij een romantisch verhaal. Deze 10 romantische Young Adult boekenseries moet je een keer gelezen hebben!

Romantische Young Adult Boekenseries

Aan alle jongens van wie ik hield - Jenny Han

Deze heerlijke romantische boekenserie is nu ook verfilmd door Netflix! De eerste twee films staan al op de streamingdienst en de derde film is in de maak. Elke keer dat Lara Jean verliefd is op een jongen draait het weer op niks uit. Zodra Lara Jean beseft dat het op niets uit zal lopen schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen. Hierin beschrijft ze al haar onuitgesproken gedachten en gevoelens. Daarna vouwt ze de brief op, doet hem in een envelop, schrijft de naam en het adres van de jongen erop en stopt de brief in een doos die ze veilig opbergt onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de brief die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus.

 

 

Romantische Young Adult Boekenseries

De Selectie - Kiera Cass

Nog zo'n romantische boekenserie die je een keer gelezen moet hebben is De selectie! In deze serie maken we kennis met America Singer. Ze wordt als een van de 35 meisjes uitgekozen om mee te doen aan de selectie en het hart van prins Maxon te veroveren. Voor vele is de selectie dé kans op een beter leven. Maar voor America is het een nachtmerrie. Om mee te doen moet ze haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

 

 

Romantische Young Adult Boekenseries

De Royals - Erin Watt

In dit verhaal maken we niet kennis met 1, maar 5 onweerstaanbare jongens! In De Royals ontmoeten we de 17-jarige Ella. Met haar dubieuze baantje van stripteasedanseres knoopt ze sinds haar moeders overlijden de eindjes aan elkaar. Ze is vastbesloten haar leven op orde te krijgen. Dan verschijnt Callum, de rijke vader van vijf onweerstaanbare zoons op het toneel. Hij wil Ella uit haar armoede verlossen. Ella besluit op Callums landgoed in te trekken, waar haar een gemengde ontvangst wacht: haat en liefde wisselen elkaar af. Krijgt Ella haar leven ooit op orde?

 

 

 

Romantische Young Adult Boekenseries

Fallen - Lauren Kate

Als we het over romantische Young Adult boekenseries hebben, kan de Fallen-serie natuurlijk niet ontbreken! De hoofdpersonages zijn zo met elkaar verbonden dat ze zelfs door de eeuwen heen steeds elkaar terugvinden en verliefd op elkaar worden. Veel romantischer dan dat kan haast niet, toch?! Vanaf de allereerste schooldag trekt de mysterieuze, aantrekkelijke Daniel Grigori de aandacht van Luce Price. Hij komt haar akelig bekend voor en is haar enige afleiding op een plek waar mobieltjes verboden zijn en camera’s elke beweging waarnemen. Daniel laat heel duidelijk merken dat hij niets met Luce te maken wil hebben, maar ze kan hem niet negeren. Als een magneet wordt ze naar hem toe gezogen en ze is vastberaden om te ontdekken wat Daniel wanhopig geheim probeert te houden… ook al betekent het haar dood.

 

Romantische Young Adult Boekenseries

Did I Mention I Love You? - Estelle Maskame

Did I Mention I Love You? is een heerlijk romantische Young Adult boekenserie met een vleugje verboden liefde. Eden en Tyler zijn stiefbroer en -zus, maar worden toch wel erg naar elkaar toe getrokken... Eden brengt de zomer door bij haar vader die ze na de scheiding van haar ouders drie jaar niet gezien heeft. Ze krijgt er drie stiefbroers bij, van wie de oudste, Tyler opvalt door zijn arrogante gedrag. Toch trekken Eden en Tyler steeds meer naar elkaar toe. Maar het kan niet. Ze zijn stiefbroer en -zus en bovendien heeft Tyler al een vriendin. Geheimen, leugens en drama in overvloed. Hoe lang kunnen ze hun liefde voor elkaar blijven ontkennen?

 

 

Romantische Young Adult Boekenseries

Hush Hush - Becca Fitzpatrick

Als je houdt van romantische verhalen met een vleugje van het bovennatuurlijk, dan moet je de boekenserie Hush Hush van Becca Fitzpatrick een keer gelezen hebben. Nora Grey is verstandig, slim en loopt nooit in zeven sloten tegelijk. Haar eerste fout was om verliefd te worden op Patch. Patch maakt de ene fout na de andere en heeft een verleden dat verre van brandschoon is. Verliefd worden op Nora is het beste dat hem ooit is overkomen. Maar kunnen Nora en Patch een brug slaan tussen hun twee verschillende werelden als dat betekent dat hun hart op een hartverscheurende manier op de proef wordt gesteld?

 

 

 

Als ik blijf - Gayle Forman

Het leven van de zestienjarige Mia Hall draait om muziek. Ze speelt Cello en heeft auditie gedaan voor een conservatorium. Haar toekomst ziet er goed uit. Maar dan slaat het noodlot toe als Mia met haar ouders en broertje een auto-ongeluk krijgt. Een vrachtwagen boort zich in hun auto. Haar ouders zijn op slag dood. Mia denkt dat ze het heeft overleefd, maar dan beseft ze dat ze aan de kant van de weg staat en haar eigen hand uit het raam ziet steken... Ze ligt in een coma en in de vierentwintig uur die volgen op het afschuwelijke auto-ongeluk, wordt Mia voor een onmogelijke keuze gesteld.

 

 

Twilight - Stephenie Meyer

*Zucht* Edward en Bella zijn toch echt een geweldig koppel! En Edward is daarnaast ook een heerlijk karakter waar je helemaal bij weg kan zwijmelen. Wanneer Bella verhuist naar het regenachtige Forks ontmoet ze daar de mysterieuze en aantrekkelijke Edward Cullen. Edward heeft een geheim en Bella is vastbesloten om erachter te komen wat dat is! Wat Bella zich niet realiseert, is dat ze haar leven en dat van anderen in gevaar brengt naarmate ze hem beter leert kennen. Misschien is het zelfs al te laat…

 

 

 

Beautiful Creatures - Kami Garcia & Margaret Stohl

Lena en Ethan hebben een geweldige chemie in de Beautiful Creatures boeken en ook deze serie is om bij weg te zwijmelen! Lena Duchannes is geen gewoon tienermeisje. Ze probeert wanhopig haar macht te verbergen en ze heeft te maken met een vloek die haar familie al generaties lang achtervolgd. Maar een geheim niet eeuwig verborgen blijven. Ethan Wate wordt geplaagd door dromen over een mooi meisje dat hij nog nooit heeft ontmoet. Wanneer Lena naar de oudste en meest beruchte plantage van de stad verhuisd, voelt Ethan zich op onverklaarbare wijze tot haar aangetrokken. Hij is vastbesloten om te ontdekken waarom zij met elkaar verbonden zijn. In een stad zonder verrassingen zou een geheim alles kunnen veranderen...

 

 

Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld - Becky Albertalli 

We sluiten deze lijst af met het boek Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld van Becky Albertalli. Dit is een heerlijk luchtig LGBTQ boek met een fantastisch hoofdpersonage! Simon sluit je na het lezen van dit boek in je hart. Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens, maar dat gaat eigenlijk niemand echt wat aan. Wanneer een e-mail naar zijn online crush Blue bij de verkeerde persoon belandt is Simons geheim niet meer veilig. Plotseling is het leven van Simon behoorlijk ingewikkeld. Simon probeert een manier te verzinnen om zijn ouders en vrienden te vertellen over zijn geaardheid, maar baalt er tegelijkertijd van dat dit niet op zijn eigen voorwaarden kan. En waarom moet je eigenlijk je seksualiteit uberhaupt verantwoorden?

 

Lees ook: Alle aankomende Young Adult boekverfilmingen

Nieuwste artikelen

  • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

  • De beterweter – Marc-Uwe Kling

  • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

  • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

  • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

Zoek in artikelen