Moederdag boeken top 6 2021

Moederdag staat alweer bijna voor de deur! Dit is natuurlijk dé dag om je moeder eens goed te verwennen en in het zonnetje te zetten. Zo kun je haar natuurlijk verwennen met een bloemetje, maar je kunt haar natuurlijk ook een boek cadeau geven! Met een goed boek kan ze even ontspannen en in een andere wereld duiken. Of je moeder nu van thrillers, romans of feelgood boeken houdt, in onze Moederdag top 6 vind je voor iedere moeder wat wils!

Moederdag boeken top 6                   Moederdag boeken top 6                   Moederdag boeken top 6                   Moederdag boeken top 6                   Moederdag boeken top 6

Bridgerton - Julia Quinn

Als je moeder heeft genoten van de serie Bridgerton op Netflix dan zijn de boeken echt een aanrader én leuk om cadeau te doen voor Moederdag! In het eerste deel maken we kennis met Daphne Bridgerton en Simon Basset. Hun verloving is in 1813 het nieuws van de dag, maar de verloving is maar schijn! Simon gebruikt de verloving om de gretige moeders van jonge, huwbare vrouwen op afstand te houden en Daphne hoopt met deze verloving de interesse te wekken van andere geschikte huwelijkskandidaten. Maar hoe langer deze nepverloving stand houdt, hoe meer Daphne begint te beseffen dat ze haar droomman al heeft gevonden... Ze zal al haar charmes in de strijd moeten gooien om de hertog ervan te overtuigen dat trouwen zo gek niet is, en dat zijn ideale vrouw veel dichterbij is dan hij denkt.

 

 

Moederdag boeken top 6

De verborgen apotheek - Sarah Penner

Is je moeder gek op historische romans? Dan is het boek De verborgen apotheek zeker iets voor haar! 

Nella Clavinger wacht in Londen in 1791 in haar verborgen apotheek op een nieuwe klant. Hoewel ze een gewaardeerd apotheker is, gebruikt ze haar kennis het liefst voor andere doeleinden: ze maakt vergif voor vrouwen die aan een man willen ontsnappen. Als haar nieuwe klant de pas twaalfjarige Eliza Fanning blijkt te zijn, ontvouwt er zich een onverwachte vriendschap. In het heden viert historicus Caroline Parcewell haar trouwdag alleen, treurend om haar overspelige man. Als ze een oud apothekersflesje in de Theems vindt, wordt haar nieuwsgierigheid gewekt. Ze vermoedt dat het flesje een link heeft met de onopgeloste apothekersmoorden die tweehonderd jaar geleden plaatsvonden. Maar als Caroline op onderzoek uitgaat, heeft dat gevolgen voor het heden en het verleden...

Moederdag boeken top 6

Twee moedige vrouwen - Diney Costeloe 

Twee moedige vrouwens speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als Adelaide in het Engeland van 1937 ontdekt dat de man die haar heeft opgevoed niet haar vader is, staat haar leven op zijn kop. Ze gaat op zoek naar haar andere familie en komt uit bij de zus van haar vader, die moeder-overste is van een klooster in Frankrijk. Adelaide reist naar haar toe op zoek naar antwoorden, en er groeit al snel een band tussen haarzelf en haar tante. In 1941, midden in de Tweede Wereldoorlog, gaat  Adelaide terug naar Frankrijk – nu als spion. Met de hulp van haar tante en enkele van de andere nonnen probeert ze zo veel mogelijk mensen te redden van de Duitsers. Maar dat is gevaarlijk werk, en niet iedereen is te vertrouwen…

 


 

Moederdag boeken top 6

Als je me ziet - Lisa Gardner 

Als je me ziet is een leuk boek om aan je moeder cadeau te geven voor als ze houdt van thrillers!

Detective D.D. Warren, FBI-agente Kimberly Quincy en ontvoeringsslachtoffer Flora Dane onderzoeken samen een oude zaak waar de beruchte crimineel Jacob Ness bij betrokken was. Hun zoektocht wordt al snel een stuk gevaarlijker dan ze verwacht hadden, als blijkt dat de bewoners van het stadje waar ze terechtkomen duistere geheimen verborgen houden.
Flora dacht altijd dat haar ontvoerder zijn geheimen mee het graf in had genomen, maar is dat werkelijk zo? Terwijl ze alle drie gevaar lopen, ontdekt Flora eindelijk de waarheid achter de man die haar leven voorgoed veranderde.

 

 

Moederdag boeken top 6

Zomeravond - Suzanne vermeer

Met een boek van Suzanne Vermeer zit je altijd goed!

Lauren Martens is met haar zus Celeste en hun ouders op vakantie in de Ardèche, wanneer Celeste op een avond niet terugkeert van een bezoek aan de discotheek. Twee dagen later wordt haar lichaam gevonden aan de oever van een rivier. Haar schedel is ingeslagen. Al snel wordt een verdachte opgepakt, Julien Fournier, maar die ontkent in alle toonaarden. Toch wordt hij schuldig bevonden en veroordeeld tot levenslang.
Twaalf jaar later is Lauren hulpofficier van justitie in Groningen als ze benaderd wordt door Nadine Dubois, een Franse journaliste die een populaire true crime-podcast maakt. Julien Fournier beweert nog steeds onschuldig te zijn en heeft de journaliste gevraagd zijn zaak te onderzoeken. Hoewel Lauren eerst geen enkele behoefte heeft om de boel weer op te rakelen, weet Dubois haar toch over te halen terug te keren naar Aubenas, de stad waar haar zus werd vermoord.

Moederdag boeken top 6                        moederdag                   moederdag

Lentegroen - Jackie van Laren

Is jouw moeder gek op feelgoodverhalen? Verwen haar dan met het nieuwste boek van Jackie van Laren!

Als de stoere, zelfstandige boswachter Sylvie wordt bedrogen door haar vriend, aarzelt ze geen moment. Ze verhuist met haar dochter Ties naar een plek waar ze een nieuwe baan kan krijgen en zweert nooit meer aan een relatie te beginnen. Boswachterij De Grote Weijde, op de Utrechtse Heuvelrug, is een prachtig gebied, en het boshuisje waar ze zo in kan trekken is ook een bonus. Het enige minpunt: ze moet de als moeilijk bekend staande eigenaar van landgoed Woudenbergh zien over te halen het landgoed open te stellen voor recreanten.

Freek, de eigenaar van het landgoed, is mensenschuw, eenzelvig en een beetje wereldvreemd, maar tegelijk ook hyperintelligent. Hij zit niet te wachten op bemoeienis van buitenaf, maar als er criminele activiteiten op zijn landgoed plaatsvinden en hij Sylvies hulp heel hard nodig heeft, moet hij wel uit zijn schulp komen. Het gaat hem beter af dan hij had gedacht, al is hij ervan overtuigd dat hij zich beter verre van andere mensen kan houden. Vooral van zo’n leuke vrouw als Sylvie.

 

Lees ook: De beste luisterboeken op Storytel

Nieuwste artikelen

 • De schandalen - Herman Stevens

 • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

 • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

 • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

 • Net goed – Tjibbe Veldkamp

Gerelateerde artikelen

 • Moederdag: boeken top-5

 • Top 10 BBQ boeken

 • 10 redenen waarom Regé-Jean Page een lekker ding is

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • Top 5 erotische must sees op Netflix

Zoek in artikelen