De leukste kerstboeken

Ben jij ook zo dol op kerst? Gezellige lichtjes, tijd doorbrengen met vrienden en familie en natuurlijk lekker wegzwijmelen bij kerstfilms... Wij krijgen er geen genoeg van! Naast kerstfilms bestaan er ook veel leuke kerstboeken die je kunt lezen. Deze boeken hebben vaak een hoog zwijmelgehalte en zijn perfect om in de kerststemming te komen. Deze boeken zijn heerlijk om met kerst te lezen, maar uiteraard kun je deze ook lekker in de zomer lezen als je zin hebt om weer even het kerstgevoel te ervaren. Wij hebben de leukste kerstboeken voor jullie op een rij gezet. 

kerstboeken

Een onverwachte kerst - Natalie Cox

Charlie houdt niet van Kerstmis, en dit zou wel eens de ergste decembermaand van haar leven kunnen worden. Haar vriend heeft haar ingeruild voor zijn personal trainer, haar appartement is getroffen door een gaslek en haar moeder heeft besloten de feestdagen met haar vijfde man in Australië door te brengen.

Single, met een lichte hersenschudding en tijdelijk dakloos, stemt Charlie er schoorvoetend mee in de feestdagen door te brengen in Devon, om mee te helpen in de hondenopvang van haar nichtje. Maar haar plannen voor een rustige plattelandskerst met enkel harige viervoeters als gezelschap vallen in duigen als ze de Duitse dog Malcolm en zijn onweerstaanbare (maar helaas verloofde) baasje Hugo ontmoet. En als klap op de vuurpijl is er ook nog Cal, de aantrekkelijke maar vreselijk arrogante lokale dierenarts. Deze kerst zou wel eens interessanter kunnen worden dan Charlie ooit had verwacht.

 

kerstboeken

Een jongen met de naam Kerstmis - Matt Haig

Nikolas woont met zijn vader in Finland, waar ze het niet al te ruim hebben. Wanneer Nikolas' vader de kans krijgt om veel geld te verdienen, neemt hij die meteen aan. Hij gaat op reis naar het noorden om te helpen bewijzen dat Elfhelm, het legendarische elfendorp, echt bestaat en laat Nikolas achter bij de kwaadaardige, kinderhatende tante Carlotta. Het duurt niet lang voor Nikolas het niet meer uithoudt en op zoek gaat naar zijn vader.

 

 

 

 

kerstboeken

Dickens' Kerstverhaal - Charles Dickens

Charles Dickens schreef in 1843 het wereldberoemde boek A Christmas Carol. Het verhaal gaat over Ebenezer Scrooge. Hij is een gierige man die vooral om geld en zichzelf geeft. Hij is onaardig tegen iedereen en vindt Kerstmis maar nonsens. Maar dan krijgt hij op een nacht een bezoekje van de geest van zijn overleden zakenpartner. Die vertelt hem dat het nog niet te laat is om zijn leven te verbeteren. Hij krijgt te horen dat hij bezoek zal krijgen van drie geesten: die van het verleden, heden en toekomst. Zij zullen hem laten zien waar het met kerst echt om draait.

 

 

 

kerstboeken

Sneeuw boven New York - Sarah Morgan

Omdat ze eindelijk eens die eeuwige verlegenheid wil overwinnen, daagt hondenuitlaatster Harriet Knight zichzelf uit om elke dag iets te doen wat ze eng vindt, zoals kerst vieren zonder haar familie. Maar wanneer ze kennismaakt met haar nieuwe klant, de uitbundige spaniël Madi, voegt ze nog een challenge aan haar lijstje toe: omgaan met Madi's norse hondenoppas, dokter Ethan Black - én met de onverwachte aantrekkingskracht tussen hen!

Ethan dacht dat hij gewend was aan stress en chaos, totdat hij Madi in zijn huis toeliet. Hoe kan één klein hondje zo'n puinhoop veroorzaken? Gelukkig heeft hij een eenvoudige oplossing: hij betaalt Harriet om haar intrek te nemen in zijn New Yorkse appartement en vierentwintiguurszorg te verlenen. Er is alleen niets eenvoudigs aan de gevoelens die ze bij hem wekt...

 

kerstboeken

Twaalf dagen voor kerst - Jennifer Bayliss-Jennings

Twaalf dates met twaalf verschillende mannen. Het lot zou Kate goed gezind moeten zijn... Als het op relaties aankomt, zegt de vierendertigjarige Kate Turner graag "Bah, humbug'. Het besneeuwde, slaperige stadje Blexford zit immers niet bepaald vol met date-waardige, leuke mannen. Trouwens, wie heeft een man nodig als ze haar geluk heeft gevonden in haar carrière als ontwerper en in haar "bijbaantje' als bakker voor het café van haar jeugdvriend Matt? Maar dan schrijft haar goedbedoelende beste vriendin Laura haar in voor een datingbureau. Daar beloven ze eenzame singles te helpen om liefde te vinden voor de kerstvakantie begint…

 

 

 

kerstboeken

Kerstmis in Whiskey Creek - Brenda Novak

Iedereen in Whiskey Creek herinnert zich Sophia DeBussi als een verwend, vervelend tienermeisje. Ook Ted Dixon heeft geen goed woord voor haar over, sinds ze jaren geleden zijn hart brak en trouwde met de poenerige Skip. Ook al is ze nog steeds de mooiste vrouw die hij kent...

Dan blijkt dat Skip de bewoners van het stadje voor miljoenen heeft opgelicht, en dat hij is omgekomen in een poging te ontsnappen aan de FBI. Sophia, die nooit iets heeft geweten van de praktijken van haar man, blijft berooid achter. Hoewel Ted liever niet te veel bij haar betrokken raakt, kan hij het niet aanzien dat iedereen zich tegen haar keert. Na lang twijfelen biedt hij haar een baantje als huishoudster aan.

Maar met de verleidelijke Sophia continu om zich heen, lukt het hem helemaal niet meer om haar uit zijn gedachten te krijgen. Bovendien lijkt ze oprecht veranderd: ze is zachter en liever, wat haar alleen maar nóg onweerstaanbaarder maakt. Het liefst zou hij alles vergeven en vergeten - en wat is daar een betere tijd voor dan kerst?

kerstboeken

Winterparadijs - Nora Roberts 

Thuis met kerst: Als journalist heeft Jason over de hele wereld gezworven, maar deze kerst besluit hij terug te keren naar huis. Terug naar Faith, de vrouw die hij nooit uit zijn hoofd heeft kunnen zetten. Hij móét haar gewoon zien, ook al is ze met een ander getrouwd.

Magisch moment: Als illusionist weet Pierce Atkins als geen ander hoe hij mensen moet betoveren, maar niemand kent het verleden dat hij zorgvuldig verbergt. Tot de mooie Ryan Swan op zijn pad komt. Zij laat zich niet zo gemakkelijk om de tuin leiden…

 

 

 

kerstboeken

Een kerstcadeau van het Duincafé - Debbie Johnson

Kerstmis is nooit Katie Seddons favoriete tijd van het jaar geweest. Iedereen haalt herinneringen op aan gezellige familiediners en onvergetelijke kerstmuziek, maar de melodie van Katies kindertijd was een stuk minder vrolijk. Maar sinds ze is verhuisd naar het dorpje Budbury aan de prachtige kust van Dorset, hebben Katie en haar zoontje een nieuwe familie gevonden. Een die bij elkaar is gebracht door de onverwachte wendingen van het lot en door de helende kracht van een stuk taart en een bakje troost bij het Duincafé.

Dit jaar zijn Katies nieuwe vrienden van plan om haar te verrassen met een kerstfeest om nooit te vergeten, en met een aantrekkelijke nieuweling in het dorp zou het zomaar kunnen dat Katies grootste droom werkelijkheid wordt.

 

 

kerstboeken

Winterzon - Jackie van Laren

Kerstmis nadert in boswachterij De Grote Weijde. Dankzij een verrassende vondst heeft Freek zijn grote huis kunnen opknappen. Zijn beste vriend Simon heeft hij aangesteld als beheerder van het huis en landgoed. Nog nooit heeft Freek zo veel banden gehad met andere mensen – en hij voelt zich er goed bij. Aarzelend hebben hij en Sylvie weer toegegeven dat er meer is tussen hen dan vriendschap. Veel meer. Het kerstdiner, dat hun meest vertrouwde vrienden en dierbaren samenbrengt, kan wel eens het mooiste en warmste in jaren worden.

 

 

 

 

 

Lees ook: 8 x Kerstmis chicklits

Nieuwste artikelen

  • Bloedwraak - Marcella Kleine

  • Recensie: Lotgenoten - Sabrine Ingabire

  • Twisted Lies - Ana Huang

  • Koude harten - Gunnar Staalesen

  • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

Gerelateerde artikelen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • Erotische boeken die je gelezen moet hebben

  • 12 x romantische boeken

  • 25 feiten over populaire kerstfilms die je nog niet wist

  • Dit zijn de aankomende Hallmark kerstfilms

Zoek in artikelen