Goede nieuwe boeken onder een tientje

Op zoek naar een leuk boek voor in de zak van Sinterklaas? Of onder de kerstboom? Of zin om jezelf te verwennen met een goed boek? Dan is een fijn prijsje natuurlijk ook welkom! Er zijn genoeg leuke boeken onder de tien euro te vinden, dus wij hebben een aantal leuke leestips voor je op een rijtje gezet!

 

Bloedkoraal - Linda van Rijn (Thriller)

Journalist Emily van Son twijfelt geen moment als ze wordt uitgenodigd voor een tiendaagse persreis naar het Griekse Samos. Er is een nieuw resort geopend waar Antonie Singha, de Nederlandse eigenaar en spiritueel coach, helende reizen aanbiedt. Emily heeft daar niet veel mee, maar ze is wel nieuwsgierig en bovendien zien de foto’s van de stranden en de prachtige natuur er aantrekkelijk uit. Eenmaal daar blijkt de groep een bont gezelschap van journalisten en bloggers. Sommigen helemaal gericht op spiritualiteit, sommigen juist helemaal niet. Emily kan het met iedereen goed vinden, en al snel sluit ze vriendschap met blogger Zara. Samen laten ze zich onderdompelen in alles wat het resort te bieden heeft. Maar wanneer een gruwelijk duikongeval een einde maakt aan de relaxte vakantie, staat alles in het teken van het ongeluk. Nog voordat politieonderzoek iets heeft opgeleverd, vindt er een tweede tragedie plaats. Emily wil nu zo snel mogelijk naar huis, maar mag het resort niet verlaten. Eerst moet duidelijk worden of het wel echt om ongelukken gaat. En dat is ook de vraag die zich aan Emily opdringt. Kan ze op tijd weg komen voor er nog meer slachtoffers vallen…

Daar waar de rivierkreeften zingen - Delia Owens (Roman)

Kya Clark is in haar eentje opgegroeid in het moeras van Barkley Cove in North Carolina, afgesloten van de bewoonde wereld. Om zichzelf te onderhouden ruilt ze vis en groenten uit haar moestuin voor andere levensmiddelen. Ze voelt zich er thuis en ziet de natuur als haar leerschool. Maar als ze in aanraking komt met twee jongemannen uit de stad, ontdekt ze dat er ook een andere wereld is. Wanneer een van hen dood wordt gevonden, valt de verdenking onmiddelijk op Kya.

 

 

 

 

 

Twee kleine visjes - M.J. Arlidge (Thriller)

Twee kleine visjes biedt fans van M.J.Arlidge een uniek kijkje in het leven van inspecteur Helen Grace; het bekende hoofdpersonage uit de Helen Grace-serie. 

Alles in de wind

De vijftienjarige Jodie arriveert bij haar derde weeshuis. Misschien is dit keer alles anders. Misschien blijft ze dit keer ongedeerd en wordt er goed voor haar gezorgd. Maar de waarheid is dat Jodie niemand meer heeft om haar te beschermen. Ze zal zichzelf moeten verdedigen. Ze zal moeten veranderen. Maar wat voor persoon zal ze moeten worden om eindelijk veilig te zijn?

Schuitje varen

Helen Grace is op achttienjarige leeftijd net afgestudeerd van de politieacademie als ze wordt ingedeeld bij de verkeerspolitie. Binnen het team vindt iedereen het een saaie functie, maar dagelijks rondrijden op haar motor bevalt Helen wel. Wanneer ze wordt opgeroepen bij een verkeersongeluk van ongekende schaal, blijkt het om een fatale botsing te gaan. Maar waar haar collega’s uitgaan van een tragisch ongeval, heeft Helen haar twijfels. Waarom riskeerde het slachtoffer zijn leven door een drukke snelweg over te steken? Of was hij voor iets op de vlucht?

Nachthandel (Jack Reacher) - Lee Child (Thriller)

Jack Reacher in een vernieuwde uitgave!

Wanneer Jack Reacher een wandeling in een stad in de Amerikaanse Midwest maakt valt zijn oog op een sieraad in de etalage van een pandjeshuis; een kleine damesring van de academie West Point. Als oud-student van deze militaire academie weet hij hoeveel deze ring betekent: wie zou van zoiets afstand doen? Jack Reacher gaat op zoek naar de eigenaresse en laat zich niet tegenhouden.

 

 

 

 

Nog een keer feest - Liane Moriarty (Roman)

Het is opnieuw feest met Nog een keer feest in een nieuw jasje!

Een achtergelaten baby. Twee zussen met een geheim. Een laatste kans om het verleden te herschrijven.

Zeventig jaar geleden verdween de familie Munro zonder een spoor, maar zonder hun pasgeboren dochter. De zussen Rose en Connie Doughty vonden haar en voedden haar uiteindelijk op als hun eigen kind. Het onopgeloste ‘baby Munro mysterie’ maakte hun eiland in een klap beroemd.

Maar jaren later, na de dood van haar zus en de komst van nieuwkomer Sophie Honeywell, vraagt Rose zich af of ze destijds de juiste beslissing hebben genomen. Hoe lang kan ze sommige leugens blijven verbergen? En welke geheimen kent het eiland nog meer?

IJskoud - Suzanne Vermeer (Thriller)

Met een thriller van Suzanne Vermeer zit je altijd goed!

In 1993 verdwijnt tijdens nieuwjaarsnacht de zestienjarige Johanna van Vliet op mysterieuze wijze. De politie staat voor een raadsel, het lijkt alsof het meisje in het niets is opgelost. Niemand heeft die bewuste nacht iets gezien en al snel lopen de weinige sporen die er zijn dood.


Vijfentwintig jaar na dato verdiept inspecteur Ben de Groot van het coldcaseteam zich opnieuw in de zaak, in een ultieme poging hem alsnog op te lossen. Maar wanneer hij de familie hierover inlicht, lijken Johanna’s broer en bejaarde vader onaangenaam verrast door deze ontwikkeling. Johanna’s moeder is bijna aan de verdwijning van haar dochter ten onder gegaan, wat voor nut heeft het dan nu om alles weer op te rakelen? Alleen Johanna’s nichtje Olivia – die enkele jaren na de verdwijning is geboren – toont interesse in het mysterie rond haar tante. Zij begint haar eigen onderzoek en volgt een spoor dat uiteindelijk strekt tot in Denemarken en Groenland. Maar hoe meer ze ontdekt, hoe meer haar eigen leven in gevaar komt.

De Spaanse belofte - Karen Swan (Roman)

Charlotte Fairfax is vermogensadviseur en moet voor een belangrijke klus naar Madrid. Mateo Mendoza, erfgenaam van een enorm Spaans landgoed, heeft gevraagd of ze hem wil helpen een kwestie met zijn vaders testament op te lossen. De timing is niet perfect: Charlottes bruiloft staat gepland voor de week erna. Ze is ervan overtuigd dat ze het probleem snel en efficiënt zal oplossen, zodat ze snel terug kan naar Londen, waar haar verloofde ongeduldig op haar wacht.
Zoals bij de meeste families met geld, macht en privileges is niet alles altijd wat het lijkt, en achter de merkkleding en prachtige huizen van de Mendoza's schuilt een overvloed aan geheimen, verraad, schandalen, rivaliteit en liefdesverdriet. Tijdens haar zoektocht wordt Charlotte ingehaald door haar eigen verleden, en staat alles waar ze zo hard voor heeft gewerkt op het spel, zelfs haar aanstaande huwelijk.

 

 

Lees ook: Populaire boeken die in november verschijnen

 

Nieuwste artikelen

  • Ollie de Viking - Adam Stower

  • Hart te huur – Diverse auteurs

  • Het Park – Magnus Weightman

  • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

  • Sensation Island - Thysia Huisman

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 5x Zomeravond van Suzanne Vermeer

  • De beste zomerboeken in 2021

  • 8x ijskoude thrillers die je wilt lezen

  • Recensie: Het geheim van mijn man

  • Recensie: Het moerasmeisje

Zoek in artikelen