De 10 beste BBQ boeken

Het wordt weer steeds mooier weer in Nederland. Bij de meeste mensen kan een heerlijke BBQ met vrienden en familie natuurlijk niet ontbreken op de ideale zomeravond. Verheug jij je er al op? Met de kookboeken uit de Top 10 BBQ boeken kan jouw BBQ niet meer stuk en maak je er ook nog eens een originele maaltijd van! Jouw vrienden zullen versteld zijn van de heerlijke BBQ die jij organiseert! Benieuwd welke boeken in onze top 10 staan? Lees dan snel verder!

Smokey goodness - Jord Althuizen

Een lijst met BBQ boeken is niet compleet zonder Smokey Goodness. Dit is het BBQ-kookboek van wereldkampioen Barbecue, Jord Althuizen. Met Smokey Goodness haal je het beste uit je BBQ. Met alles over (voor)bereidingen en temperatuurbeheersing, gouden tips en inspirerende recepten: van whole hog tot pulled pork en van sushi roll tot kip op een bierblikje. Dit klinkt toch heerlijk en Smokey Goodnes is dan ook zeker een must-have voor in de kast tussen jouw BBQ boeken!

Spiesjes - Julius Jaspers

Dé reeks waar culinaire onderwerpen door specialisten wordt aangeboden. In Masterclass Spiesjes laat Julius Jaspers met 70 recepten zien dat je oneindig veel mogelijkheden hebt voor dit onderwerp, vlees, vis, groente en alle combinaties. Hij geeft al zijn favoriete spiesjes prijs met daarbij de recepten van zijn favoriete condimenten. Masterclass Spiesjes biedt voor ieder wat wils!

de Barbecuebijbel - Linda Tubby

Een fantastische collectie van meer dan 180 spetterende recepten voor barbecue en grillpan. Met essentiële maaltijdbegeleiders als sesambolletjes en saffraanbroodspiesen en een scala aan klassieke dips, relishes en sauzen als chili-ketchup en tamarindemosterd. Praktische richtlijnen voor het kiezen, plaatsen en organiseren van een barbecue, plus deskundig advies voor het gebruik van een grillpan bij slecht weer. Een scala aan marinades om vlees en vis op te peppen en suggesties voor het minderen van vet zonder aan smaak in te boeten.

BBQBijbel - Julius Jaspers

BBQbijbel is hét naslagwerk voor de barbecueliefhebber! In BBQbijbel laat barbecuekoning Julius Jaspers aan de hand van duidelijke stap-voor-stapfoto's zien wat er allemaal mogelijk is en geeft hij zijn 250 meest geliefde recepten prijs. Een kookboek dat zeker niet mag ontbreken tussen jouw BBQ boeken!

Barbecue & bier - Guido Schmelich

Een ontzettend mooi barbecueboek met 70 barbecuerecepten inclusief bieradvies. Het boek bestaat grotendeels uit vleesrecepten, maar er staan ook mooie visrecepten, vegetarische en zoete recepten in. Recepten die gemakkelijk te maken zijn en waar geen uren voorbereiding voor nodig is. Het bieradvies bestaat uit een informerende tekst over speciaalbier gevolgd door een overzicht van de verschillende stijlen bier. Dit komt links bovenin bij elk recept weer terug als een advies: welk biersoort past het beste bij het betreffende recept. Mocht iemand liever geen bier drinken, dan zijn de recepten alsnog te bereiden.

De groene barbecue - Rukmini Iyer

In De groene barbecue laat bestsellerauteur Rukmini Iyer haar creativiteit los op de lekkerste en origineelste gerechten voor op de barbecue. De 75 recepten zijn opgedeeld in vegetarische en vegan gerechten, dus voor iedereen zit er wel een nieuwe favoriet bij. Van spiesjes met ananas, halloumi en munt tot auberginegeitenkaasburgertjes en van salade met groene asperges tot perziken met amandel en rozemarijn. Snijd de ingrediënten, leg ze op het rooster en laat de barbecue het werk doen.

BBQ Magic - Roel Westra

Dit is meer dan een BBQ-boek. Pitmaster X laat je kennismaken met traditionele en gloednieuwe bereidingstechnieken voor je barbecue, grill en smoker. Maak malse vis- en vleesgerechten die stuk voor stuk van je tong én van de pagina spatten. Bereid een Hollandse mayonaise-tomahawk, rooster je eigen knapperige baconreepjes, of ga voor beetgare barbecue-bijgerechten zoals gegrilde asperges en een vegetarische kebabspies. Ontketen de oerkracht van je barbecue en laat je klaarstomen voor de sappigste smaken van de buitenkeuken.

Burgers & BBQ Bites - Jord Althuizen

Back to the USA we go! In Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites neemt pyro-culinair avonturier Jord Althuizen je mee naar de States. Want soms heb je simpelweg geen tijd voor het echte BBQ werk, en wil je something hot & fast. En waar kunnen ze dat nu beter dan in de USA?

Het complete BBQ boek - Julius Jaspers

Met Het complete BBQ boek geeft Julius Jaspers je alle tools, technieken en recepten in handen om het hele jaar door de lekkerste gerechten te bereiden op de BBQ. De hoofdstukken zijn ingedeeld in vlees, vis en groente. Ook staan er verschillende bijgerechten en desserts in Het complete BBQ boek, zodat je echt een complete maaltijd kan serveren.

Burgers - Laurentz Craane & Gerbrand Kruijssen

Genieten van de beste hamburgers die je ooit gegeten hebt? Dat is waar Burgers voor staat. Laurentz Craane geeft in dit stijlvolle burgerkookboek zestig van zijn beste burgerrecepten (vis, vlees en vega) prijs voor zowel de beginnende kok die wil leren, als voor de ervaren kok die graag uitgedaagd wil worden en álles zelf wil maken. Alle type burgers komen aan bod: smokey pork burger, thai fishcurry burger of de gefrituurde risottoburger met rode biet. De verrassende cocktailmixen van Gerbrand Kruijssen sluiten perfect aan op de smaakbeleving van de burgers. De smaken en technieken van burgers komen terug in de cocktails.

Welk BBQ boek ga jij binnenkort gebruiken?

Lees ook: 7x de leukste vegetarische kookboeken

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Top 10 BBQ boeken

  • Column: Hitte. En hoezo is dat leuk?

  • Stoere kookboeken voor mannen

  • Best beoordeelde BBQ boeken

Zoek in artikelen