7x de leukste vegetarische kookboeken

Wil je graag minder vlees eten, maar weet je niet goed wat je dan moet koken? Of eet je al vegetarisch en ben je toe aan nieuwe inspiratie? Zowel voor volwassenen als voor kinderen is er inmiddels een oneindige bron aan vegetarische en veganistische recepten te vinden. Want: groenten zijn natuurlijk niet alleen gezond, ze zijn ook nog eens ontzettend lekker! Wij hebben daarom de leukste kookboeken waarin groenten de hoofdrol hebben voor je op een rijtje gezet!

 

Vegan Japaneasy - Tim Anderson

Tim Anderson, winnaar van Masterchef UK, studeerde Japanse voedingscultuur en schreef eerder al drie Japanse kookboeken. Maar nu richt hij zich voor het eerst op de vegan keuken. De Japanse keuken bevat namelijk naast veel vlees- en visgerechten ook veel vegan opties. En dat zijn geen recepten die alleen maar zijn omgezet naar een vegan variant. Vegan Japaneasy laat zien dat de Japanse keuken veelzijdig is, ook op het gebied van groenten. Met essentiële smaakmakers als paddenstoelen, miso, tofu en nog veel meer, maak je de heerlijkste snacks, ramen, noedel- en rijstgerechten! Een lekker bordje umami!

Lees hier de recensie

Vega met Shane - Shane Kluivert

Dat Shane Kluivert naast voetbal ook van lekker eten houdt, dat weten we inmiddels wel. Vega met Shane is zijn nieuwe kookboek en is het vervolg op Koken met Shane. In het boek deelt hij 40 recepten om de lekkerste vegetarische recepten te maken. Want lekker én gezond gaan ook hand in hand, en ook zeker zonder vlees! De recepten kennen een grote variatie en het boek geeft de mogelijkheid om samen met het gezin de wereldkeuken te ontdekken.

Lees hier de recensie

 

Emma's Amazing Asia Vega - Emma de Thouars

Een van de beste keukens voor vegetarisch eten is de Aziatische keuken. Denk aan heerlijke Indiaase curry's, of wat dacht je van de Thaise keuken met haar groenten. De Aziatische keuken is een mengelmoes van culturen met ieder hun eigen smaakpalet. In Emma's Amazing Asia Vega vind je meer dan honderd toegankelijke recepten vol rijst, curry's en knapperige snacks. Het comfortfood-gehalte in dit boek is lekker hoog, maar de inspanning die het kost om het te maken is laag. Klinkt perfect!

Lees hier de recensie

 

Een ode aan groenten - Alice Zaslavsky

Met zo'n 150 recepten kun je zeker even vooruit met dit boek! Een ode aan groenten toont hoe je nog meer uit je groenten kunt halen door variatie in kooktechnieken aan te brengen. Behalve koken, stomen en blancheren zijn veel groenten ook geschikt om te konfijten, schroeien, roosteren, frituren, stoven of karamelliseren. De auteur, deelneemster aan de Australische Masterchef 2012, heeft al haar kennis in dit naslagwerk gestopt om de lezer te voorzien van bergen informatie over maar liefst 50 soorten groenten. Met 2 à 3 recepten per groenten, kun je er rustig op los experimenteren en nieuwe smaakmakers ontdekken!

Lees hier de recensie

Koken met kinderen: lekker veggie - De Kookhoek

Van ontbijtmuffings tot platbroodpizza, en van minifrittata tot regenboogwraps: Koken met kinderen : lekker veggie staat vol heerlijke recepten voor jong en oud. Ga samen aan de slag in de keuken en ontdek hoe lekker de vegetarische keuken is. Naast recepten staat er in het boek ook informatie over waar bepaalde groenten en fruit vandaan komen, waar ze groeien en hoe bepaalde ingrediënten tot stand komen. Op deze manier is koken met groenten niet alleen lekker, maar ook nog eens heel leerzaam en ontdek je samen met de kinderen op een speelse manier de vegetarische keuken!

Lees hier de recensie

Family. Eat. Plant - Lisette Kreischer

Steeds meer mensen durven de stap naar de veganistische keuken te zetten, maar toch hangt er soms nog een beetje een duf imago aan vast. Met Family. Eat. Plant. laten de auteurs zien dat vegan recepten helemaal niet saai en eentonig hoeven te zijn. Daarnaast geven de ervaringen en oplossingen van vegan families wereldwijd. Het kookboek neemt je mee op een ontdekkingsreis voor alle leeftijden!

Lees hier de recensie

 

50 x avondeten zonder vlees - Sven En Jennifer

Ben je op zoek naar vegetarische recepten die je makkelijk en snel op tafel zet? Dan is 50x avondeten zonder vlees iets voor jou! Het boek bevat veel verrassend lekkere recepten die stuk voor stuk makkelijk te maken zijn. Naast recepten vind je in het boek ook een hoofdstuk over waarom je minder vlees zou kunnen eten, maar ook tips om gezond eten vooral makkelijker te maken. En in slechts 30 minuten een heerlijk vegetarisch gerecht op tafel, dat willen we natuurlijk allemaal!

Lees hier de recensie

Lees ook: De leukste celebrity kookboeken

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • Top 10 films over eten

  • 10 pop-culture kookboeken die horen bij je favoriete serie

  • De leukste celebrity kookboeken

  • Winterse kookboeken Top-5

  • Recensie: Kookschool Patisserie

Zoek in artikelen