Populaire boeken die in december 2022 verschijnen

De feestdagen komen er weer aan! Weer gezellig met elkaar genieten van lekker eten, leuke films, cadeautjes en vooral gezelligheid! Voor Sinterklaas en kerst zetten wij altijd leuke, nieuwe boeken op ons verlanglijstje die we zouden willen hebben. Als boekenwurm kan je nooit genoeg boeken hebben, toch? Heb jij nog wat inspiratie nodig voor welke boeken je op je verlanglijstje moet zetten? Met dit artikel geven we je een aantal leuke tips van boeken die je in december niet mag missen!
 

Vervloekt (9 december)

The Lunar Chronicles-auteur Marissa Meyer sluit met dit bloedstollende vervolg op Verguld haar duologie over Repelsteeltje af. Volg Serilda en Gold in hun race tegen de klok om de vloek te verbreken die hun zielen bindt aan het spookkasteel van Adalheid. Als het ze niet lukt om de Erlkönig tegen te houden, zullen de Duisteren kunnen ontsnappen aan de sluier waarachter ze voor altijd gevangenzaten.

Cumulus (13 december)

De Cumulus is de perfecte heerser van een perfecte wereld, maar heeft geen controle over de Zeisen. Er is een jaar verstreken sinds Rowan onder de radar is verdwenen. Sindsdien is hij een legende geworden, een wreker die corrupte Zeisen stuk voor stuk uitschakelt door middel van vuur. Zijn verhaal wordt fluisterend over het hele continent verteld. Citra dorst als Zeis Anastasia met mededogen en daagt openlijk de idealen van de ‘nieuwe orde’ uit. Maar wanneer haar leven wordt bedreigd en haar methoden in twijfel worden getrokken, wordt duidelijk dat niet iedereen open staat voor verandering. Oude tegenstanders en nieuwe vijanden komen samen, en naarmate de corruptie onder de Zeisen zich verspreidt, beginnen Rowan en Citra de hoop te verliezen.

Tante Poldi en de zang van de sirenen (13 december)

Het is eindelijk zover: Poldi trouwt met Montana. Dat is tenminste het plan. De huwelijksvoorbereidingen zijn in volle gang, bij velen staan de zenuwen al op scherp. Maar - zoals je weet - Sicilië is ingewikkeld, er komt altijd wel iets tussen. Een criminele ondernemer verdwijnt spoorloos. Is hij in handen van de maffia gevallen? En dan spoelt ook nog het lijk van een jonge vrouw aan. De mooie jonge vrouw stierf aan een overdosis drugs. Was het zelfmoord? Een ongeluk? Voor tante Poldi is het duidelijk: het was moord, en beide zaken hebben iets met elkaar te maken. Twee goede redenen om de vermoeiende voorbereidingen voor een Siciliaanse bruiloft opzij te zetten en in plaats daarvan haar jachtinstinct te volgen…

Uitdaging (13 december)

Na een ingrijpende gebeurtenis vermoedt Ivy dat haar toekomstdroom met Jake wellicht niet haalbaar is. Er zullen dingen moeten veranderen, maar is ze in staat om hierin de juiste keuze te maken wanneer alles op z’n kop komt te staan? En hoe zet Jake zijn leven goed op de rit, na alles wat er is gebeurd…? Gelukkig kan Ivy altijd rekenen op de steun van haar familie, maar toch heeft ze het idee dat ze bepaalde zaken zelf zal moeten uitzoeken, daar kan niemand haar mee helpen … of toch wel?

Schaduw in vuur - Limited Edition (14 december)

Seraphena heeft nooit haar eigen lot kunnen kiezen. Voor haar geboorte is ze al uitgekozen om de vrouw van de Primal God of Death te worden. Maar wat niemand weet, is dat dit niet Sera’s echte lot is. Zij is niet de goed beschermde maagd, maar een sluipmoordenaar. Haar missie is om deze God te verleiden en daarna te vermoorden. Maar dat blijkt lastiger dan gedacht… De onverwachte woorden en daden van de Primal weten de duisternis in haar te verjagen, en zijn aanwezigheid ontsteekt een passie die ze nog nooit heeft gevoeld. 

Lees ook: De beste Halloween boeken

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

  • Winnen: 3x Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

Zoek in artikelen