De beste Halloween boeken

Halloween! Heksen, halfdoden, demonen, het kan ons niet eng genoeg zijn met Halloween! Pak een heerlijk horrorboek erbij en kruip op de bank (met een dekentje om je onder te verstoppen). Hou jij van griezelige verhalen en ben je op zoek naar de beste Halloween boeken? Lees dan snel verder! Deze spannende verhalen mag je zeker niet missen...
 

Coraline - Neil Gaiman

Een van de beste Halloween boeken is toch echt wel Coraline! Het titelpersonage Coraline is verhuisd. Hun nieuwe flat heeft veertien deuren. Dertien gaan open en dicht, de veertiende zit op slot. Volgens haar moeder zit er een blinde muur achter, maar al snel ontdekt Coraline een donkere gang naar een andere flat. Alles lijkt er geweldig, maar er is ook iemand die zich haar andere moeder noemt. Iemand met knopenogen en lange witte vingers. Coraline weet te ontsnappen, maar ontdekt dat haar ouders zijn gestolen. Ze zal moeten terugkeren naar de andere kant van de deur om ze te redden, als dat kan... Coraline is ook verfilmd! Naast dit boek kun je ook genieten van andere titels van Neil Gaiman, zoals Neverwhere. Ben je benieuwd naar Neil Gaiman? Lees hier ons interview met de auteur! 

De Shining - Stephen King

De driftige Jack Torrance wordt huismeester in een groot hotel dat gedurende de winter gesloten is. Zijn vrouw Wendy en hun vijfjarig zoontje Danny vergezellen hem. Danny is helderziend en wil aanvankelijk niet naar het verlaten hotel. Hij voorziet dat een onbekend gevaar hem en zijn ouders bedreigt, zonder dat hij daar iets tegen kan ondernemen... Veel titels van King zijn geschikt voor deze tijd van het jaar, denk aan It en Dodenwake! Of probeer Stephen Kings nieuwste boek: Fairy Tale

De geesten van Hill House - Shirley Jackson

Eleanor Vance, een jonge, getroebleerde vrouw, overnacht in het gezelschap van drie anderen in Hill House, waarvan men zegt dat er paranormale gebeurtenissen plaatsvinden. Langzamerhand krijgt het huis grip op de vier personages, met verregaande consequentie. Jacksons romans worden gekarakteriseerd door een realistische toonzetting met occulte en horrorachtige elementen. 'De geesten van Hill House' is door Netflix verfilmd! Deze serie is zeker een aanrader. 

Dagboek van een onsterfelijke - Anne Rice

Dagboek van een onsterfelijke, beter bekend als Interview With The Vampire! Een jongeman interviewt de vampier Louis, die hem over zijn leven vertelt dat nu al twee eeuwen duurt. Louis is vampier geworden door een beet van Lestat, de eigenlijke hoofdpersoon van de roman. De intrige draait om de ruzie tussen Louis en Lestat om de vrouwelijke vampier Claudia. Lijkt dit verhaal je interessant? Binnenkort komt er een serie uit gebasseerd op deze roman van Anne Rice!  

Mortina - Barbara Cantini

Een van de beste Halloween boeken voor jongere lezers vanaf 7 jaar! Mortina is een doodgewoon meisje. Nou ja, ze is wel een kléín beetje anders dan anderen. Mortina is namelijk een zombiemeisje. Ja, dat is even schrikken, natuurlijk. Maar verder is Mortina echt heel alledaags, hoor. Ze woont heel doorsnee – in een betoverde villa, met een albinowindhond en spoken en pratende hoofden zonder lichaam. En ze wil doodnormaal niets liever dan een stel gewone vrienden om mee te spelen… Lees hier onze recensie van Mortina. 

Het gefluister in de duisternis - H.P. Lovecraft

Zoek je horrorverhalen in een sciencefictionachtig jasje? Dan ben je bij Lovecraft aan het juiste adres! Het gefluister in de duisternis is gebaseerd op de legende dat de wereld lang geleden werd bewoond door wezens die de zwarte magie beoefenden, daardoor hun macht verspeelden en werden verbannen. Deze bundel bevat onder andere de verhalen: Een gruwelijke erfenis, De kleur uit de ruimte en Het gefluister in de duisternis. Dit boek is dan ook ideaal om mee te griezelen tijdens Halloween!

The Walking Dead - Robert Kirkman

Het boek bij de serie! Na de stripboekenreeks van Robert Kirkman is The Walking Dead in boekvorm verschenen. Sherrif Rick Grimes wordt wakker in een verlaten ziekenhuis. De wereld is verwaarloosd en veranderd in het domein van vleesetende zombies. Rick begint een zoektocht naar zijn vrouw en zoontje. Onderweg komt hij erachter dat er maar weinig mensen aan het zombie-virus zijn ontkomen. Samen met de andere overlevenden probeert hij uit de handen te blijven van de bloeddorstige monsters… Ideaal voor de Halloween-dagen. In 2023 komt ook een nieuwe Dracula film uit, gebasseerd op een verhaal van Robert Kirkman!

Het Negende Huis - Leigh Bardugo

Een van de beste Halloween boeken, geschreven door de koninging van de Grisha-wereld! Alex Stern heeft altijd geesten kunnen zien, maar ze had nooit gedacht dat die gave nog eens van pas zou komen. Als ze na een jeugd vol angst een studiebeurs krijgt om aan de prestigieuze Yale University te studeren, kan ze haar oren niet geloven. Op Yale maken acht geheime genootschappen de dienst uit. Om hun activiteiten veilig en geheim te -houden, is er een negende genootschap: het Negende Huis. Zij houden de geesten op afstand en de levenden veilig. Als het lijk van een neergestoken meisje wordt gevonden, komt het Negende Huis direct in actie. 

Fright Night - Maren Stoffels

Ook deze jeugdroman hoort in het rijtje met de beste Halloween boeken thuis! Een groepje vrienden geeft zich op voor een Fright Night: ze brengen de nacht door in een bos, waar ze worden geconfronteerd met hun grootste angsten. Wat gebeurt er als die angsten veel te dichtbij komen? Een van de jongeren zal de nacht niet overleven. En een van hen is de moordenaar…

De Griezelbus 1 - Paul van Loon

Een aanrader voor jong en oud: Tijdens de Kinderboekenweek nodigt een bekend schrijver een leraar met zijn klas uit voor een speciale tocht met zijn griezelbus. Tijdens de rit zal de schrijver griezelverhalen voorlezen uit zijn nieuwe boek. Hierbij gebruikt hij een aantal voorwerpen die hij in de bus heeft uitgestald. Maar naarmate de tocht vordert, blijkt dat iemand in de bus een akelig geheim heeft. Of zijn er meer die iets verbergen? Lees hier onze recensie van De Griezelbus 1. 

Het huis zonder einde - Daniëlle Bakhuis

Dit horrorverhaal is zeker een van de beste boeken voor Halloween. Iedereen in Westerdam weet het: het Woud van Westerdam moet je mijden zodra het donker is. 's Nachts schijnen er vreemde, onverklaarbare dingen te gebeuren. Maar wanneer Samira en haar vrienden met Halloween de unieke kans krijgen om in het verlaten landhuis te kijken, wint de nieuwsgierigheid het van de angst. Ze zijn gewaarschuwd: wie te lang in het huis blijft, begint dingen te zien die er niet zijn… Lees hier onze recensie van Het huis zonder einde. 

Halloween horror verhalen - Martijn Lindeboom

Martijn Lindeboom heeft de beste genreauteurs uit Nederland en Vlaanderen verzameld in een verhalenbundel vol macabere horrorverhalen. In deze bundel vind je een bloedspannende selectie zoals je die nog nooit hebt gelezen, van klassieke pulp tot eigentijdse psychologische spanning, van een dodelijk katmonster tot duistere koeien en vampiers. Pas maar op, voordat je het weet kijk je de komende maanden alleen nog maar angstig over je schouder, onder je bed of achter in je kast. Met werk van Martijn Adelmund, Christien Boomsma, Sophia Drenth, Thomas Olde Heuvelt, Jerry Hormone, Auke Hulst, Martijn Lindeboom, Vanessa Morgan, Jamal Ouariachi, J. Sharpe, Tais Teng en Barend de Voogd. Zeker een van de beste Halloween boeken! 

Poe's complete proza 1 - Edgar Allan Poe

De verhalen van Edgar Allan Poe (1809-1849) vormen een hoogtepunt in de Amerikaanse literatuur. Poe's werk berust op de overtuiging dat angst het meest fundamentele menselijke gevoel is. Een emotie die in zijn wereldberoemde klassiekers als De moorden in de rue Morgue, De put en de slinger en De ondergang van het Huis Usher vol overtuiging tot leven komt. Poe wordt beschouwd als een van de wegbereiders van de moderne thriller en detective.

Frankenstein - Maria Postema en Mary Shelley

We sluiten dit rijtje met de beste Halloween boeken natuurlijk af met een klassieker! Bij Frankenstein denken de meeste mensen aan het grote, groene monster met schroeven in zijn hoofd. Maar dat is niet het verhaal dat Mary Shelley in 1816 opschreef. Dat verhaal gaat over de ambitieuze wetenschapper Victor Frankenstein, die een levend wezen weet te creëren. Zijn schepping, het "monster', voelt zich in de steek gelaten door zijn maker en begint dood en verderf te zaaien – uit wanhoop. Lees hier onze recensie van Frankenstein. 

 

Lees ook: De beste boekverfilmingen voor Halloween

Nieuwste artikelen

  • Twisted Lies - Ana Huang

  • Koude harten - Gunnar Staalesen

  • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

  • Legendes & Lattes - Travis Baldree

  • De Rode Woestijn - Paula Isphording

Gerelateerde artikelen

  • Interview: Maak kennis met Marcha de Groof en haar debuut Man o man

  • 10 dingen die je misschien gemist hebt in Frozen 2

  • Recensie: Geruisloos

Zoek in artikelen