Young Adult top 6: februari 2019

Wat gaat de tijd toch snel voorbij. We zitten inmiddels alweer in de tweede maand van 2019. En een nieuwe maand betekent dat er weer leuke nieuwe Young Adult boeken zijn om te lezen. Ook in februari zetten wij de 6 leukste, mooiste, bijzonderste en spannendste Young Adult boeken voor je op een rijtje! 

 

Young Adult top 6: februari 2019

1. Wild - Mel Wallis de Vries

Hoe ver ga jij om te overleven?

Eindexamenreis naar Spanje. Het lijkt een droom die uitkomt voor een groep van zeven jongeren. Samen besluiten ze om een nachtje te gaan kamperen in een onherbergzaam natuurgebied. Al snel verandert de droom in een nachtmerrie. Om te overleven, zijn ze op elkaar aangewezen. Naarmate de dagen verstrijken, maken frustratie en angst zich meester van de groep...

Lees hier de recensie.

Young Adult top 6: februari 2019

2. Royals: Verlangen - Erin Watt

Easton Royal heeft het allemaal: hij is aantrekkelijk, rijk en intelligent. Zijn doel in het leven is om zo veel mogelijk lol te hebben. Over de consequenties denkt hij nooit na. Waarom zou hij ook? Tot Hartley Wright zijn makkelijke leventje op de kop zet. Zij is het enige meisje dat nee tegen hem zegt. Ze wil hem niet, hij moet eerst maar eens volwassen worden.

Lees hier de recensie.

Young Adult top 6: februari 2019

3. Gewoon daarom! - Brigitte van Aken

De vijftienjarige Wonder heeft een netwerkstoornis. Soms werken haar hersencellen niet goed samen. Dat is best lastig als je de wereld wilt begrijpen. Vooral Rohats wereld. In zijn hoofd zit nog altijd oorlog, hoewel die nu mijlenver weg is. Rohat en Wonder zitten sinds kort in dezelfde klas. En dat doet vreemde dingen met Wonders hoofd en hart.

Lees hier de recensie.

Young Adult top 6: februari 2019

4. Origin - Jennifer L. Armentrout

'Origin' is het vierde deel in Jennifer L. Armentrouts Lux-serie, waarin Daemon en Katy van elkaar gescheiden zijn geraakt omdat Katy gevangen is genomen. Daemon zet alles op alles om haar terug te vinden - hij zou zelfs zijn eigen soort verraden. Ondertussen doet Katy, omringd door de vijand, wat ze maar kan om te overleven. Ze is doodsbang, maar wat kan ze doen? Nu de Lux-serie de ontknoping nadert, wordt het verhaal alleen maar spannender. Jennifer L. Armentrout heeft met 'Origin' een pageturner vanjewelste geschreven.

Lees hier de recensie.

Young Adult top 6: februari 2019

5. De kaart der dagen - Ransom Riggs

Het is Jacob gelukt om samen met de bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine de monsters te verjagen uit Europa. Hij keert terug naar zijn ouders in Amerika. Tot zijn grote verbazing staan mevrouw Peregrine en de kinderen ineens op zijn stoep! Hij is onwijs blij hen allemaal weer te zien, zeker omdat de bijzondere kinderen nu ook in zijn wereld kunnen leven zonder zelf gevaar te lopen. Echter zijn ze er niet voor niets, ze zijn er voor de wederopbouw van Devil’s Arce. Ieder van de kinderen, inclusief Jacob, krijgt een taak. Alleen trekken Jacob, Emma, Browyn en Enoch zelf op missie, zonder dat mevrouw Peregrine dat te weten mag komen. Jacob is er namelijk achter gekomen dat opa Abe levens van bijzondere kinderen redde, en Jacob wil niets liever dan hetzelfde doen.

Lees hier de recensie.

Young Adult top 6: februari 2019

6. De Laatste Halte - Wendy Brokers

Jonas, Loïs, Naima en Ralph gaan met hun havo 4-klassen op werkweek naar Londen. Ze hebben tot nu toe eigenlijk nooit zoveel met elkaar te maken gehad. Loïs heeft stiekem een oogje op Jonas, maar ziet geen reden om hem dat te vertellen. Ralph heeft het juist niet zo op Naima en blijft het liefst bij haar uit de buurt. Als de vier in hetzelfde groepje worden ingedeeld, moéten ze elkaar wel beter leren kennen. Terwijl ze Londen doorkruisen van de ene naar de andere bezienswaardigheid, ontstaat er een bijzondere vriendschap. Maar wanneer ze op de metro wachten gebeurt er iets wat niemand ooit had kunnen voorzien. Ze moeten zichzelf in veiligheid zien te brengen, terwijl de straten van Londen een terroristisch toneel zijn geworden.

Lees hier de recensie.

Welk Young Adult boek ga jij in februari lezen?

Nieuwste artikelen

  • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

  • De beterweter – Marc-Uwe Kling

  • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

  • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

  • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

Zoek in artikelen