Fictie top 6: juli 2023

Nu de zomer is aangebroken vinden wij het heerlijk om met een boek in de zon te lezen, maar omdat er iedere maand zoveel mooie verhalen uitkomen is het moeilijk om te kiezen! Zie jij door de bomen het bos niet meer? Daar willen wij je een handje bij helpen: van alle boeken die door ons gerecenseerd zijn hebben wij voor jullie een top 6 samengesteld. Weet je even niet welk boek je in juli moet lezen of ben je op zoek naar nieuwe inspiratie? Lees dan snel verder!

Bloedmaan - Jo Nesbø
Harry Hole is psychisch ingestort en hij wil niets anders dan zich dooddrinken. Op een vlucht naar Los Angeles lijkt dat te lukken, maar een bejaarde filmactrice in nood weet deze wanhoopsdaad te verijdelen. De vrouw vertelt hem dat ze bedreigd wordt door een drugskartel en ze vraagt Harry haar te helpen. Ze biedt hem in ruil onderdak, gezelschap en een maatpak.In Oslo zijn twee meisjes vermoord en er lijkt een seriemoordenaar actief. Inspecteur Katrine Bratt wil contact opnemen met Harry Hole, de bekendste expert in moordzaken, maar voor haar chefs is samenwerking met hem uitgesloten. Intussen wil de hoofdverdachte van de moorden Harry Hole inhuren als privédetective. Hole zegt toe omdat hij geld nodig heeft om de filmactrice te helpen haar schuld aan het drugskartel af te lossen. Harry stelt een team samen dat bestaat uit een cocaïnedealer, een corrupte politieagent en een psycholoog met kanker. Het kartel heeft hun tien dagen gegeven, de klok tikt door en boven Oslo is een bloedmaan aangekondigd.

Lees HIER onze recensie van Bloedmaan. 


Villa Algarve - Linda van Rijn
Isabelles vakantie aan de zonnige Portugese kust wordt nog leuker wanneer ze de vrijgevochten surfer Victor ontmoet. Maar dan slaat het noodlot toe… Isabelle van Duren vertrekt met haar vriendin Sanne voor een vakantie aan de Portugese Algarve. Allebei begin dertig, allebei net single na een lange relatie en allebei niet op zoek naar de liefde. De vakantie is alles wat het moet zijn: heerlijk eten, prachtige stranden en wanneer Isabelle ook nog de knappe surfer Victor ontmoet, kan de week helemaal niet meer stuk. Hoewel dit geen langdurige relatie gaat worden – of misschien wel juist daarom – geniet ze met volle teugen van het gezelschap van Victor: hij leert haar surfen op de golven en samen kanoën ze langs de prachtige kust. Een jaar later is Isabelle terug in de Algarve. Ze heeft een nieuwe liefde gevonden en samen bezoeken ze zijn familie in hun vakantievilla vlak bij het schilderachtige Portimão. Maar wat een gezellige vakantie zou moeten worden, verandert in een nachtmerrie. De prachtige rotsen van de Algarve verbergen geheimen die Isabelle liever nooit had geweten…

Lees HIER onze recensie van Villa Algarve. 


Katharina's keuze - Hanna Caspian
1913. Op het landgoed Greifenau woont graaf Donatus met zijn gezin, en een hele trits bedienden. De gravin wil haar jongste dochter Katharina uithuwelijken aan de neef van de Duitse keizer, maar Katharina heeft haar hart al aan een ander verloren. Kan ze de verbintenis nog tegenhouden?Oudste zoon Konstantin, erfgenaam van het landgoed, is ondertussen verliefd geworden op de dorpslerares. Een schande, als iemand erachter zou komen...De kokkin en de dienstmeisjes hebben zo hun eigen problemen. En dan is er nog de knappe nieuwe koetsier: wie is hij eigenlijk, en waarom doet hij zo geheimzinnig over zijn verleden?

Lees HIER onze recensie van Katharina's keuze. 


Een date met de dood - Julia Chapman
Maak kennis met twee speurneuzen uit een slaperig dorpje in Yorkshire, terwijl ze moorden onderzoeken en geheimen ontdekken. Samson O'Brien is ontslagen bij de politie en keert terug naar zijn geboorteplaats Bruncliffe in de Yorkshire Dales om het Dales Detective Agency op te zetten. De dorpelingen zijn echter niet zo gastvrij jegens een man die ze als een probleem beschouwen. Delilah Metcalfe worstelt ondertussen om haar bedrijf, de Dales Dating Agency, overeind te houden en tegelijkertijd haar eigenzinnige Weimaraner-hond, Tolpuddle, onder controle te houden. Maar dan neemt Samsons eerste zaak – een vermeende zelfmoord – een onverwachte wending en leidt het spoor naar de deur van Delilahs agentschap. Met een geliefde als verdachte beseffen de twee ruziemakende buren al snel dat ze moeten samenwerken om het mysterie van de datende slachtoffers op te lossen. Maar samenwerken is makkelijker gezegd dan gedaan… 

Lees HIER onze recensie van Een date met de dood. 


Voet op eigen bodem - Vannessa Thuyns
Cat komt na anderhalf jaar reizen noodgedwongen terug naar Nederland wanneer ze hoort dat haar vader een hartoperatie heeft moeten ondergaan. Cats beste vriendin Lieke heeft een kamer en een tijdelijke baan voor haar geregeld als vaste oppas bij het gezin van Menno en Viv in een piepklein dorp. Maar sinds Cat voet op eigen bodem heeft gezet, grijpen alle verantwoordelijkheden haar naar de keel: Viv is een onuitstaanbare werkgever en maakt constant ruzie met Menno, de kinderen zijn lastig en ze heeft een hekel aan de wekelijkse ziekenhuisbezoekjes. Het enige lichtpuntje daar is de aanwezigheid van dokter Bastiaan Brandt. Ondertussen vreet de haat-liefdeverhouding met haar ouders energie. Zij vinden namelijk nog steeds dat er een mooie carrière als violiste voor Catherina in het verschiet ligt. Lukt het Cat deze keer om niet weg te vluchten maar maar voor haar eigen geluk te kiezen?

Lees HIER onze recensie van Voet op eigen bodem. 


Alkibiades - Ilja Leonard Pfeijffer
Deze monumentale, rijk gedocumenteerde, historische roman vertelt het waargebeurde verhaal van het streven en falen van Alkibiades, de mooiste man van Griekenland. Hij was de extravagante, geniale, opzienbarende, androgyne, biseksuele en omstreden politicus en strateeg van Athene tijdens de grote oorlog tegen Sparta. Zijn verhaal is voor ons een reis door de tijd naar de wereld van bijna tweeënhalf millennium geleden, toen steeds meer symptomen, die voor ons verontrustend herkenbaar zijn, begonnen te wijzen op het verval van de democratie en daadwerkelijk leidden tot de nederlaag van Athene. De vraag is in hoeverre Alkibiades hieraan schuldig was. Was hij de populist die de democratie heeft ontmanteld of had hij de redder van Athene kunnen zijn? In deze roman legt hij verantwoording af over zijn idealen, strategieën en levenslange strijd.

Lees HIER onze recensie van Alkibiades. 


Lees ook: De beste vakantiethrillers voor deze zomer

Nieuwste artikelen

  • Veertien dagen - Margaret Atwood & Douglas Preston

  • Woorden van Timo - Tialda Hoogeveen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Limonade, fris & snacks

  • Recensie: The Night

  • De bond voor bangeriken - Iris Lam

Zoek in artikelen