• onze waardering

Hamburgers RECENSIE

Hamburgers zijn altijd lekker. Of je nu kiest voor de standaardvariant van burger, plakje kaas, sla en tomaat of helemaal uit je dak gaat: een burger gaat er eigenlijk altijd in. Maar zelf combinaties maken, is niet altijd even eenvoudig. Soms is het fijn als er met je meegedacht wordt.

Big Fernand
En meedenken, dat doet Big Fernand. Ken je Big Fernand al? Dat is hét beroemde hamburgeratelier uit Parijs. Nu denk je misschien bij Parijs aan exquise en verfijnde gerechten als coq au vin. Een doodordinaire hamburger lijkt vooral groots en Amerikaans. En daar zit 'm precies de kneep: de hamburgers van Big Fernand zijn groots, maar ook verfijnd. Het geeft je smaakpapillen een hele nieuwe ervaring.

Foodfoto
Nu niet meteen denken dat je iets krijgt waar je een lullig frans frietje bij serveert. Big Fernand staat namelijk bekend om de rustieke hamburgers, waar alleen pure en verse ingrediënten voor worden gebruikt. En de burgers zijn lékker. Ze zijn fantastisch vormgegeven in het boek, je gaat alleen al watertanden van bladeren door het boekje. Je denkt nu vast: 'ja, nogal een kunst, met een fotograaf die wéét hoe je iets smaakvol op de foto zet. Bij mij thuis ziet het er nooit zo uit.' Maar daar hebben ze bij het maken van dit kookboekje rekening mee gehouden. Ze hebben de fotograaf opdracht gegeven om de hamburgers rechtstreeks uit de pan te fotograferen. Met andere woorden: zonder digitale bewerking én zonder kunstlicht. Zodat je het gevoel krijgt dat jouw burger zo door één van de koks van Big Fernand gemaakt had kunnen zijn.

Bijzondere bijgerechten
Ik noemde net al de franse frietjes: die serveer je dus niét bij een burger uit dit boekje. Je serveert een burger op het betere brood, die je natuurlijk zelf maakt en groente van de gril, niet zo'n lullig blaadje sla. En heb je nog ruimte op je bord? Dan vul je die met 'de frieten van Fernand'. Goddelijk, in één woord. Je maakt ze van echte aardappels en dat proef je.

Wilde combinaties
En als je dan alle garnituren en bijgerechten bij elkaar hebt, is het tijd voor de keuze van de burger. En ik kan je vertellen: het komende half jaar eet je wekelijks een andere burger. Er staan namelijk 26 recepten in dit burgerboek die je allemaal wilt proeven. Bereid jezelf voor op wilde combinaties, zoals bloedworst met appel of lamsvlees met chorizo. Combinaties waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben, maar daarom is Big Fernand er. Omdat je simpelweg niet elke week naar Parijs kunt vliegen voor zo'n goddelijke burger.

Zou jij al die hamburgers weleens willen proberen?

Hamburgers

  • Auteur:

    Steve Burggraf
  • Verschenen:

    13 november 2013
  • Uitgave:

    ISBN 9789461430922
    Uitgever Good Cook
    72 pagina's
  • Ondertitel:

    uit het atelier van Big Fernand
  • Uitgever:

    Good Cook
  • Genre:

    Kookboeken
  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    De perfecte hamburgers maken doe je met behulp van dit kookboek. Het lijkt zo simpel, een smaakvolle hamburger bereiden. Maar toch komt er heel wat bij kijken wil je de perfecte hamburger kunnen serveren. Hoe kies je het beste vlees en hoe kruid je dat, hoe bak je een lekker broodje, welke kaassoort en welke verse kruiden neem je en hoe maak je een goede saus? Op al deze vragen krijg je antwoord in het kookboek Hamburgers. Een klassieker als de cheeseburger, maar ook verrassende burgers met courgette en geitenkaas, tonijntartaar of lam en chorizo; Big Fernand geeft verleidelijke hamburgerrecepten en bijpassende sausrecepten prijs.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • Top 10 BBQ boeken

  • Stiletto’s in de keuken

  • Recept: zelf macarons maken

  • Recensie: Vijftig tinten kip

  • Rudolph’s cupcakes compleet

Zoek in artikelen