• onze waardering

Recensie: ¡Sabor Sabor! RECENSIE

Recensie:  ¡Sabor Sabor! - Sandra Alvarez

Sandra Alvarez neemt je met het boek ¡Sabor Sabor! mee naar de Spaanse keuken van Santiago de Compostella tot aan Ibiza. In 2015 werd ze bekend van tv-programma Masterchef Holland en met dit kookboek steekt ze Spaanse recepten in een modern en gezonder jasje door het gebruik van meer groente en minder suiker en vlees. Dit boek begint met een lijst van onmisbare ingrediënten en keukengerei. Hierna volgen de hoofdstukken Tapas y pinchos, Sopas, Clásicos, Healthy, Happy Chic, Holy aioli, Dulce, Chin chin.

Het boek eindigt met een overzicht van de recepten, een register, een adressenlijst en een dankwoord. De recepten in dit boek worden allemaal ingeleid met een stukje achtergrondinformatie veelal over de oorsprong die vaak ver terug gaat in de Spaanse historie of een persoonlijk verhaal. De recepten zijn voorzien van prachtige uitnodigende foto's en bevatten daarnaast nog waardevolle bereidingstips, variatietips en wijntips.

Ik stond te popelen om aan de slag te gaan, want bij het lezen van deze verhalen voelde het even of ik zelf door Spanje struinde. Met zoveel heerlijke recepten was het moeilijk kiezen. Het eerste recept uit ¡Sabor Sabor! dat ik kookte, was ¡Ensalada ibérica con melón caramelizado! Deze salade kent verschillende structuren en smaken, ziet er prachtig uit en is ook nog supersnel klaar. De serranoham en walnoten zorgen ervoor dat het lekker krokant is. De snoeptomaten en de gekarameliseerde meloen smaken zoet tegenover het zout van de serranoham. Daarnaast hebben de verschillende ingrediënten verschillende temperaturen. De honing-knoflook dressing maakt deze salade helemaal af. Deze salade is heerlijk en wat mij betreft zeker een blijvertje.

Het tweede recept uit ¡Sabor Sabor! dat ik heb gekookt, was ¡Albóndigas con salsa sedosa!, een recept dat op vrijwel elke tapasmenukaart te vinden is. Hiervoor maakte ik een picada, tomatensaus en gehaktballetjes. De picada gebruikte ik om de tomatensaus te kunnen binden. Dit recept was lekker en een echte Spaanse klassieker. 

Sandra Alvarez zet met dit boek ¡Sabor Sabor! een grote diversiteit aan recepten neer. Ben je nu op zoek naar pinchos, gazpacho, aardappelomelet, vegetarische paella, inktvisburger met inktvisringen, chorizo-mango-tonicjam, churros of een witte sangria met cava Ibiza-stijl of een van de vele anderen? Dit boek heeft het allemaal en is dan ook een mooie inleiding tot de Spaanse keuken. De recepten zijn overzichtelijk en duidelijk en naast traditioneel soms ook buitengewoon verrassend. De meeste recepten zijn daarnaast ook nog eens eenvoudig te maken. Klein minpuntje is dat de bereidingstijd bij de recepten ontbreekt. Haal de Spaanse keuken in huis en voel, ruik en proef al het lekkers dat Spanje te bieden heeft!

 

Recensie:  ¡Sabor Sabor! - Sandra Alvarez

¡Sabor Sabor!

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    ¡Sabor Sabor! is een verrassend modern Spaans kookboek met prachtige fotografie dat je direct uitnodigt om te gaan koken. Sandra Alvarez ontdekte bij Masterchef Holland dat haar Spaanse recepten veel waardering kregen. Zij besloot haar traditionele familierecepten - van Santiago de Compostella tot het hippe Ibiza - eenvoudiger, moderner en gezonder te maken. Haar eigen recepten bevatten minder suiker en meer groenten dan de traditionele. Ze kookt met opvallend veel vegetarische en veganistische varianten en ook voor elk budget! Met Sandra’s verhalen krijgt men de Spaanse lifestyle en sfeer van het land mee. Zij slaagt erin om mensen op een enthousiaste manier Spaans te laten koken. Met deze gemakkelijk te bereiden recepten, met weinig ingrediënten en lekkere sauzen zet je snel het beste uit de Spaanse keuken op tafel.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • Extra Vierge - Sandra Alvarez

Zoek in artikelen