• onze waardering

Recensie: Jamie Oliver 5 ingrediënten RECENSIE

Recensie: Jamie Oliver 5 Ingrediënten – Jamie Oliver

Jamie Oliver 5 Ingrediënten is het 19e kookboek van de inmiddels wereldberoemde chef. Jamie Oliver is natuurlijk bekend om het feit dat hij op geheel eigen wijze snel en simpel kookt en dat is dan ook de ondertitel van dit nieuwe kookboek: snel & simpel koken.

Jamie Oliver, het wereldwijde fenomeen, is terug met een knaller van een kookboek. De 130 gloednieuwe recepten zijn fantastische combinaties van slechts 5 ingrediënten, en zijn gemakkelijk te maken, op elk moment van de week. Van salades, pasta, kip en vis, tot spannende gerechten met groente, rijst en noedels, rund, varken en lam. Plus een bonushoofdstuk met zoetigheid, dus voor elk wat wils. Maximale smaak met minimale moeite, daar draait het om, met veel voedzame ideeën en superveel inspiratie.

Wel, de bovengenoemde samenvatting die achterop het boek staat, zegt geen woord teveel. Het is snel, makkelijk en zondermeer heel smakelijk!

Jamie Oliver begint Jamie Oliver 5 Ingrediënten met een lieve opdracht aan zijn 5 ingrediënten: zijn 5 kinderen! Hij heeft hun foto’s op het voorblad geplaatst. Wat direct opvalt is dat ze hele aparte namen hebben, maar dat heeft op zich niets met het kookboek te maken, maar het is wel grappig. Daarna gaat Jamie gelijk aan de slag. De inhoudsopgave is simpel en duidelijk. Een klein voorwoord over inspiratie en combinaties. Een simpele en eenvoudige uitleg over de 5 basis ingrediënten die je toch wel in je voorraadkast moet hebben. En dan veel kookplezier!

De 130 recepten zijn zondermeer allemaal gebaseerd op 5 ingrediënten en zeker niet meer! Fantastisch. Hoe eenvoudig kan het zijn! De bereidingstijden zijn geen van allen langer dan 30 minuten, op een paar oven gerechten na, die een langere tijd door moeten sudderen in de oven. Dit is echt een heerlijk kookboek voor de werkende vrouwen, of drukke mama's die na het werk snel een heerlijke maaltijd op tafel willen zetten, zonder gedoe.

Jamie Oliver zet in Jamie Oliver 5 Ingrediënten zelfs onder ieder recept de calorieën, vetten, eiwitten, koolhydraten, suiker, zout en vezels erbij. Voor de tellers onder ons. Ideaal! Ook qua vormgeving blijft het kookboek bij de basis. Simpel en puur. De 5 ingrediënten zijn gefotografeerd en staan onder elkaar op de linker pagina van het recept. Dan volgt kort en krachtig de eenvoudige beschrijving en op de rechterpagina zie je het kant en klare gerecht.

Wat wel altijd een ding is bij Jamie Oliver is dat hij veel werkt met pasta en noedels, maar als je dat eenmaal weet van hem, dan stel je je daar op in. Ook dit kookboek van hem heeft weer merendeels pasta en noedels gerechten. Maar ook veel groenten, dus de gezonde tegenhanger is er zondermeer.

Ik heb zelf een combinatie van twee gerechten gemaakt voor een van de recepten die ik uitgekozen heb. De geschroeide tonijn zag er heerlijk uit (blz. 134), maar persoonlijk ben ik niet zo’n sugarsnaps fan. In aspergetijd zijn groene asperges veel lekkerder vond ik. Op blz. 164 staat een heerlijk recept hiervoor. De mosterd en ui heb ik vervangen door tonijn en sesamzaad en zo een combi gemaakt van wederom 5 ingrediënten. Het kostte mij niet langer dan 15 minuten, want ik heb de tonijn liefst zo rauw mogelijk. De combi is echt heerlijk.

Zalm liefhebber als ik ben heb ik ook de frittata met warm gerookte zalm gemaakt van blz. 86. De combi van kaas, ei en zalm is echt lekker en het is werkelijk supersnel klaar. 

Een aanrader dit kookboek. Ik geef Jamie Oliver 5 Ingrediënten dan ook 4 hartjes.

Recensie: Jamie Oliver 5 Ingrediënten – Jamie Oliver

Jamie Oliver 5 ingrediënten

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  In 5 ingrediënten: snel & simpel koken laat Jamie Oliver zien hoe je met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en healthy kunt eten. De recepten zijn stuk voor stuk eenvoudig te maken en in een handomdraai klaar. Het boek bevat 130 recepten over kip, rund-, varkens- en lamsvlees, vis, eieren, vegetarische recepten, salades, pasta's, rijst, noedels en uiteraard heerlijke zoetigheden! Bij elk recept vind je een visuele ingrediëntenlijst, tijdsduur, portiegrootte, informatie over voedingswaarden en een gemakkelijk te volgen recept.

  Dit is Jamie's makkelijkste kookboek tot nu toe en ideaal voor mensen met weinig tijd. De nieuwe Jamie Oliver: elke dag verse maaltijden voor iedereen die tot vijf kan tellen.
   

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Disney karakters die gebaseerd zijn op echte mensen

 • De leukste Lord of the Rings memes

 • Lucifer, Locke & Key en The Sandman zijn met elkaar verbonden

 • Film top 6: december 2021

 • Zie mij graag - Sarah Meuleman

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen