• onze waardering

Recensie: Time RECENSIE

Recensie: Time – Gill Meller

“Tijd is gisteren, Tijd is morgen. Tijd is die fractie van een seconde die je hebt – nu, op dit moment. En nu is die voorbij”. Time is de titel van het nieuwe boek van Gill Meller, het vervolg op het bekroonde boek Gather. Time begint met een uitgebreid verhaal over het fenomeen tijd. Hierna volgen ruim honderdtwintig recepten, die geschikt zijn om het hele jaar rond te koken, op ieder moment van de dag. Naast de indeling in ochtend, middag en avond is ieder hoofdstuk opgedeeld in de vier jaargetijden. De vormgeving is vrijwel identiek aan dat van zijn vorige boek: rustig, veel witgebruik en paginagrote foto’s. Ieder recept wordt ingeleid door een persoonlijk verhaal en ook tussen de recepten door zijn toepasselijke gedichten en sfeervolle en persoonlijke foto’s te vinden.

Het eerste gerecht uit Time dat ik kookte, was de shakshuka met wilde paddenstoelen en worst. Ik kende dit gerecht met gepocheerde eieren alleen met een basis van tomatensaus. Deze variant met wilde paddenstoelen, varkensworst, crème fraîche en salie, tijm en peterselie deed hier zeker niet aan onder. Dit recept was bijzonder smaakvol.

Het tweede recept uit Time dat  ik maakte, was de pruimen-amandeltaart met steranijs en vanille. De taart met een vulling van frangipane (een amandel crème), pruimenjam en pruimen leent zich perfect voor een regenachtige herfstdag.

Time is een prachtig, mooi en luxe uitgegeven hardcover boek. De praktische indeling spreekt mij bijzonder aan, evenals de vormgeving en foto’s. In tegenstelling tot het boek Gather zijn de recepten uit Time vele malen toegankelijker, zowel qua niveau, bereidingstijd als verkrijgbaarheid van ingrediënten. Het zijn heerlijke gerechten, met soms bijzonder verrassende smaak combinaties. Het enige wat, als je het mij vraagt, ontbreekt is een bereidingstijd. Ik ben dan ook helemaal om en groot fan van dit boek! Begin je ochtend met een kommetje voedzame granola van boekweit en havermout, verwen jezelf met een lunch van rivierkreeftsalade met radijs, appel, maanzaad en zure room of diner met spaghetti met tomaten en gebakken kip. Gill Meller zet met Time een prachtig boek neer, dat ongetwijfeld een tijdloze klassieker zal worden.

Recensie: Time – Gill Meller

Time

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Ochtend, middag en avond - zo delen we onze dagen in. En de dagen vormen onze jaren. In zijn nieuwe boek 'Time' laat Gill Meller, chef-kok bij 'River Cottage', zien wat voor hem de essentie van koken is. Met 120 uitzonderlijke recepten neemt hij ons mee door de dag én door de seizoenen, van vers en licht tot warm en troostrijk.

    Begin de dag met gebakken eieren op zuurdesembrood of perziken met salie, gerookt spek & honing. Lunch met gestoomde voorjaarsgroenten met zonnebloempitten of bospaddenstoelensoep met cider & blauwschimmelkaas. Geniet van de laatste avondzon onder het genot van koolraappuree met gebakken worst en een pruimen-amandeltaart met steranijs & vanille.

    Gill Meller gelooft dat tijd maken om te koken één van de belangrijkste dingen in het leven is. Elk hoofdstuk in dit boek vertegenwoordigt de momenten waarop we bijna altijd in de keuken te vinden zijn. Dit boek is een ode aan de keuken en alles waar deze voor staat, met eenvoudige seizoensgerechten en lekkere dingen om te eten.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen