• onze waardering

Grip op koolhydraten - Yvonne Lemmers RECENSIE

Recensie: Grip op koolhydraten - Yvonne Lemmers

Yvonne Lemmers, diëtiste van beroep, bedacht de GOK, de Grip op koolhydraten methode.
Deze koolhydraat-beperkte eetmethode zou een positieve invloed hebben op het lichamelijk en geestelijk welzijn. Grip op koolhydraten is haar zevende boek en bevat 120 nieuwe recepten.

Koolhydraatarm eten, ook wel het ketogeen dieet, staat de laatste tijd steeds meer in de belangstelling, je zou er onder andere van afvallen en het verbetert je bloedsuiker wat op langere tijd winst op de gezondheid levert. Of dit dieet daadwerkelijk helpt om je gezondheid te verbeteren is om het even. In Grip op koolhydraten beweerd Lemmers van wel en is er van overtuigd dat dit een gezond dieet is. Veel recepten bevatten echter ingrediënten zoals mayonaise, slagroom, crème fraiche en sauzen, deze bevatten veel verzadigde vetten en geen tot weinig voedingswaarde. Producten met koolhydraten, zoals brood, pasta, quinoa, boekweit bevatten juist veel vezels, B-vitamines en belangrijke mineralen die je nu juist mist door het deels weglaten hiervan. Lemmers geeft een alternatief voor vezels, de psylliumvezel, die ze enthousiast aanbeveelt, ze vergeet er echter bij te vermelden dat je vooral voorzichtig moet zijn aangezien deze vezels ook voor buikpijn kunnen zorgen. Mocht je toch iets van brood willen eten dan is er het koolhydratenuur met bijbehorende recepten voor brood en crackers, echter bevatten deze recepten heel weinig meel of zemelen en veel eieren, kruiden en zaden/pitten waardoor het een andere smaakbeleving krijgt.

Grip op koolhydraten bevat 12 weekmenu's wat fijn is voor mensen die houvast zoeken.
Er worden diverse suggesties gedaan voor het ontbijt, lunch, tussendoortje en diner. In kleuren (groen, oranje en rood) wordt aangegeven hoe gezond het is. Achter de vetgedrukt suggesties staat een paginanummer waar je het bijbehorende recept kunt vinden. De recepten zijn smaakvol, zijn relatief snel te maken en bevatten veel groenten. Voorin het boek wordt een korte uitleg gegeven voor mensen die een maagverkleining hebben ondergaan, voor ouderen, kinderen en GOK-starters. Op de achterflap wordt daar de vegetariër aan toegevoegd, maar veel recepten bevatten vlees (en andere dierlijke producten) en dit boek is dan ook dan ook minder geschikt voor mensen die Vegan of vegetarisch eten. Ook mensen met een koemelk-, kippenei-allergie of lactose-intolerantie hebben niet veel aan dit boek, zuivel en ei komen in een groot deel van de recepten voor en zijn moeilijk te vervangen omdat de eiwitten en vetten hierin zorgen voor een verzadigd gevoel.

Grip op koolhydraten is een boek voor mensen die houvast en een kant en klaar dieet zoeken.
De weekmenu's en recepten zorgen ervoor dat je niet na hoeft te denken maar gewoon kunt volgen.
Of het daadwerkelijk ook gezondheidswinst oplevert zal voor iedereen verschillend zijn en is een kwestie van proberen. Ben je fan van granen, eet je veganistisch of heb je een zuivel- of ei-allergie dan is dit boek niet geschikt voor jou.

Recensie: Grip op koolhydraten - Yvonne Lemmers

Grip op koolhydraten

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Grip op Koolhydraten - snelle en makkelijke weekmenu's van diëtist Yvonne Lemmers combineert dé kooktrends van dit moment: makkelijk en snel koolhydraatbeperkt eten. Door het dagelijkse koolhydratenuurtje is dit advies niet koolhydraatarm (maar koolhydraatbeperkt) en dus goed vol te houden. Met de handige weekmenu's is het plannen van de je week een fluitje van een cent. Met 120 recepten, opties met tussendoortjes en tweemaal daags eten (balansmenu), en drankjes en soepen, is het hét boek voor de ervaren GOK-ker of de starter: een boek voor iedereen die zonder trek wil of moet afvallen. Van eetlust naar eetrust!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen