• onze waardering

Smokey Goodness BBQ feast on fire - Jord Althuizen RECENSIE

Recensie: Smokey Goodness BBQ feast on fire - Jord Althuizen

Jord Althuizen van Smokey Goodness lijkt samen met zijn team over een onuitputtelijke creativiteit te beschikken die hen steeds weer in staat stelt heerlijke nieuwe recepten te verzinnen met in de hoofdrol de barbecue. In BBQ feast on fire ligt de nadruk op feest. Dat betekent natuurlijk grote stukken vlees als kalkoen en speenvarken, maar ook heel veel hapjes waarmee je op je eigen feestje de show kan stelen.

Nu mocht ik BBQ feast on fire in de winter recenseren en dat valt niet mee. Barbecue stond bij mij tot nu toe toch voor zomeravonden met een biertje in de hand en een lekker stuk vis of vlees. Smokey Goodness zal daar zeker anders over denken. Voorwaarde is dan wel dat je daarvoor een geschikte barbecue als een kamado (bijvoorbeeld een Green Egg) moet hebben. Die heb ik nog niet dus ik moest het doen met mijn grill-barbecue én helaas moest ik ook een keer uitwijken naar de grillpan omdat het buiten te hard sneeuwde. Overigens hebben de boeken van Smokey Goodness mij ondertussen zo enthousiast gemaakt dat die kamado-barbecue er binnenkort zéker gaat komen. Ik kan bijna niet wachten om één van de recepten voor pulled pork, pulled beaf of buikspek uit BBQ feast on fire te maken.

Overigens staan er niet alleen vleesgerechten in BBQ feast on fire. Ook menig visgerecht komt voorbij. Daarvoor ging Jord Althuizen onder andere langs bij Bart van Olphen van Fish Tales, onder andere bekend van de Visbijbel en Het Zeeuwse Mossel kookboek, ook één van mijn favorieten.

Behalve bij Bart van Olphen ging Jord Althuizen voor bijzondere recepten ook nog langs bij meesterslager Johan van Uden, zelfslachtend slager Herman ter Weele en varkensboer Tiny Schepers van de Heyde Hoeve. Allemaal bedrijven waar Smokey Goodness een innige band mee heeft en die garant staan voor duurzame producten.
Wil je aan de slag voor een vegetarische gast op je feest of wil je zelf een keer vleesloos barbecueën dan kan dat met de gerechten onder de titel Veggie Feast met onder andere zoete aardappel, biet en bloemkool.

Zelf hield ik het voorlopig, vanwege de beperkingen van mijn barbecue redelijk basaal. Ik maakte chicken wings met cranberry-habanerosaus, die enorm pittig bleek. Vanwege de hevige sneeuwval moest ik helaas zelfs mijn grillpan gebruiken, daardoor miste ik wel die lekkere rooksmaak bij de kip.

Het tweede gerecht paste juist enorm goed bij de winter. De winterburgers zijn er zelfs naar vernoemd. Gelukkig had ik ter voorbereiding de barbecue al afgedekt zodat er geen sneeuw op de vuurplaats lag. Daardoor kon ik hem direct vullen met houtskoolbriketten en heerlijke hamburgers en rookworst erop grillen, al wordt het vuur bij een buitentemperatuur van -5 graden niet zo heet als in de zomer en dat merk je goed. Het eindresultaat met zuurkool, uienchutney, gruyèrekaas en dus hamburger en rookworst was een verrassende heerlijke combinatie die we er zeker in zullen houden. Zelfs op onze zomerbarbecues verwacht ik. En die kamado-barbecue gaat er zeker snel komen.

Houd je van barbecueën en houd je van feestjes dan is BBQ feast on fire zeker een aanrader.

Recensie: Smokey Goodness BBQ feast on fire - Jord Althuizen

Smokey Goodness BBQ Feast on Fire

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In Smokey Goodness BBQ Feast on Fire biedt Jord Althuizen je complete BBQ-menu's. Van Fancy Fire en Veggy Feast tot Smokey Italian en Yankee Classic, alles voor a day to impress. Plus Smokey Showpieces, voor wie gaat voor één all-out Smokey gerecht, en ideeën voor brunch en borrelbites. Met dit keer een rondje Nederlandse local heroes van Smokey Goodness. Dus: zomer of winter, Kerstmis of Pasen, voor een groot gezelschap of voor twee: als het feest is, dan gaat de BBQ aan.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Budget vegan - Sam Dixon

 • Het geeuwvirus - Dries Deschepper

 • Deze films en series verschijnen in oktober 2023 op Netflix

 • De huurster en het poppenhuis - Else Boer

 • Liefdadigheid - Donna Leon

Gerelateerde artikelen

 • Top 10 BBQ boeken

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

Zoek in artikelen