• onze waardering

De wens - Nicholas Sparks RECENSIE

Recensie: De wens - Nicholas Sparks

Maggie Dawes is een bekende fotograaf en woont in New York City. Ze verdeelt haar tijd tussen reizen het het runnen van haar eigen galerie. Deze kerst is ze echt onverwacht thuis. Maggie heeft melanoom stadium 4 en is stervende. Ze wordt steeds afhankelijker van haar nieuwe assistent Mark en Maggie vertelt hem steeds meer over haar verleden en over de liefde die haar leven voorgoed veranderde.

Nichola Sparks is vanaf het begin van De wens openhartig over het feit dat de hoofdpersoon, Maggie, waarschijnlijk zal overlijden aan het einde van het verhaal. Toch heeft Sparks tijdens het verhaal enkele bijzondere verrassingen in petto. Hoe is Maggie terechtgekomen waar ze nu is? Manager van een kunstgalerie, succesvolle fotograaf en ongehuwd...

Dankzij Mark, een jongeman die opduikt op het moment dat Maggie hulp nodig heeft in de galerie, leer je steeds meer over Maggies verleden. Maggie begint Mark steeds meer te vertrouwen en Maggie begint hem het verhaal over haar leven te vertellen. Mark stelt Maggie een vraag: als je één wens mocht doen, wat zou je deze kerst dan wensen? Maggie denkt dat ze het antwoord meteen weet, maar tijdens het vertellen haar levensverhaal blijkt er toch iets anders te zijn wat ze graag zou willen. Mark doet er vervolgens alles aan om Maggies laatste kerst extra speciaal te maken.

De wens speelt zich deels in het heden en deels in het verleden, net als bij enkele andere boeken van Sparks. Je leest ook het verhaal van de zestienjarige Maggie, die door haar ouders wordt weggestuurd naar een afgelegen eiland in North Carolina. Hier leert Maggie Bryce kennen, die haar leert fotograferen. Sparks legt de schoonheid van dit eiland en de gemeenschap goed vast. Daarnaast is het bijzonder hoe Sparks personen kan verbinden, op een manier de je van te voren niet had verwacht. Door zijn beeldende schrijfstijl zie je De wens al helemaal voor je, als een film. Door Sparks' manier van schrijven, vanuit het perspectief van Maggie, kun je echt een kijkje in haar hoofd nemen en leer je, maar ook Mark, haar goed kennen.

De wens is een ongelooflijk liefdesverhaal, vol vreugde en verdriet. De focus ligt op het waarderen van kostbare momenten en tijd doorbrengen met dierbaren. Een prachtig verhaal waarbij je het tijdens het lezen onmogelijk droog kunt houden en wat er om vraagt om verfilmd te worden. 

Recensie: De wens - Nicholas Sparks

De wens

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Voor Maggie Dawes was 1996 het jaar waarin alles veranderde. Op zestienjarige leeftijd werd ze weggestuurd om bij een tante te gaan wonen die ze nauwelijks kende, op een afgelegen eiland in North Carolina. Ze voelde zich eenzaam en ellendig, totdat haar tante haar voorstelde aan Bryce Trickett, een van de weinige andere tieners op het eiland. Bryce was behalve knap ook een leuke, oprechte jongen. Hij liet haar zien dat er genoeg was om van te houden in het winderige stranddorpje, zelfs buiten het hoogseizoen. En hij leerde haar fotograferen, een passie die ze de rest van haar leven zou behouden.

  Vijfentwintig jaar later is Maggie een gerenommeerde reisfotograaf die in New York City woont. Ze verdeelt haar tijd tussen het runnen van een succesvolle galerie en het fotograferen van afgelegen en iconische locaties over de hele wereld. Maar dit jaar is ze onverwacht thuis in de kerstvakantie, worstelend met een ontnuchterende medische diagnose. Ze wordt langzaam afhankelijker van haar jonge assistent en begint steeds meer op hem te leunen. Terwijl ze samen de laatste dagen van het jaar aftellen, begint Maggie hem het verhaal van een andere kerst te vertellen, tientallen jaren eerder – en van de liefde die haar leven voor altijd veranderde.

   

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Zij die achterbleef – Jean Kwok

 • Professor Prank - Jozua Douglas

 • De scheepsdochter - Anne Jacobs

 • Dodelijke wraak - Robert Bryndza

 • IJsbreker - Kristina Ohlsson

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Wonder Woman 1984

 • Onderschat - Marijke Verhoeven

 • Hoe je thuis de wereld kunt redden - Tara Shine

Zoek in artikelen