• onze waardering

Tussen de regels - Lauren Asher RECENSIE

Recensie: Tussen de regels - Lauren Asher

Wanneer de opa van Rowan Kane overlijdt, laat hij zijn kleinzoons een flinke erfenis na. Maar daar moeten ze wel eerst iets voor doen. Hun opa is namelijk de oprichter van attractiepark Dreamland, waar zijn kleinzoons ook voor werken. Ieder van hen krijg een opdracht en wanneer deze voldaan is komen ze pas in aanmerking voor de beloofde erfenis. Voor Rowan houdt de erfenis in dat hij onder andere CFO van het attractiepark gaat worden, een baan die hij onwijs graag wil. Om deze rol te bemachtigen, moet Rowan een taak volbrengen: de board overtuigen van een idee om een Dreamland te verbeteren. Hiervoor moet hij samenwerken met het creatieve team van het bedrijf, waar hij ook Zahra onderdeel van maakt. Alles gaat goed, totdat Rowan de verleiding niet meer kan weerstaan en Zahra kust. Als dat zijn plan om CFO te worden maar niet in de weg gaat staan...

Tussen de regels is het eerste deel van de Dreamland Miljardairs-serie van Lauren Asher. In dit eerste deel ligt de focus op Rowan Kane, een van de drie kleinzonen van de overleden directeur van Dreamland. Net als zijn broers krijgt hij een taak, en wanneer deze volbracht is ontvangt hij pas de zeer royale erfenis. Zo zal hij de nieuwe CFO van Dreamland worden – een baan die Rowan écht heel graag wil bemachtigen. Hij zal dus alles op alles zetten om de taak te volbrengen: de board overtuigen van een idee om Dreamland nóg beter te maken. Tussen de regels is een vermakelijk, sexy en leuk verhaal, waarbij je als lezer mee wordt genomen in de wonderlijke wereld van Rowan Kane, die steeds meer naar zijn collega Zahra toetrekt.

Rowan is een prettig personage om te volgen. Aan het begin kan hij een enorme arrogante hork zijn, maar naar mate het boek vordert merk je als lezer dat zijn gedrag verandert. Dit komt deels door de goede invloed die Zahra op hem heeft. Zahra is tevens een heel prettig personage om te volgen, omdat veel lezers zich met haar zouden kunnen identificeren. Zahra werkt al een aantal jaar voor Dreamland, maar zit niet helemaal op haar plek. Totdat Rowan besluit dat ze deel moet uitmaken van het creatieve team, een nieuwe functie die ze met beide handen aangrijpt. Zahra is prettig om te volgen, omdat je merkt dat ze een hoge mate van zelfstandigheid en onafhankelijkheid met haar meebrengt. Hierdoor kan je als lezer echt tegen haar op gaan kijken, en is de kans klein dat je je aan haar gaat ergeren.

Het verhaal van Tussen de regels is tevens zeer vermakelijk. Het voelt niet als het zoveelste sexy romantische verhaal. Daarbij is het verhaal ook groter dan de liefdesrelatie tussen Rowan en Zahra en het feit dat Rowan zijn taak moet volbrengen. Zo lees je ook over familierelaties en of je werk nou echt alles waard is, inclusief de mensen die dichtbij je staan. De schrijfstijl van Lauren Asher is zeer prettig. Ze schrijft vlot en toegankelijk, zonder dat het kinderlijk overkomt. Daar komt ook nog eens bij kijken dat Tussen de regels héél wat sexy scènes kent, wat extra vermakelijk kan zijn voor de lezers van dit boek. Daarbij is het natuurlijk nog maar de vraag of het Rowan weet te slagen om de board te overtuigen van zijn nieuwe, innovatieve idee. Je kan dus zeker wel stellen dat het Lauren Asher gelukt is om een boek te schrijven die je het liefst in één ruk wilt uitlezen. 

Tussen de regels is een leuke start van de Dreamland Miljadairs-serie, waarin elk deel in het teken zal staan van een van de broers. Na het dichtslaan van dit boek zal je niet kunnen wachten op het volgende deel!

Recensie: Tussen de regels - Lauren Asher

Tussen de regels

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Rowan Kane is de CEO van Dreamland, dus hij is elke dag bezig om sprookjes tot leven te brengen. Een groot attractiepark, mediabedrijven, meerdere hotels… Alles waar hij nu leiding aan geeft kan zijn eigendom worden, als hij bewijst dat hij de geschikte persoon is om het miljardenbedrijf klaar te maken voor de toekomst.

  Zahra Gulian werkt al een tijdje bij Dreamland, en heeft veel creative ideeën over wat er aan het park verbeterd zou kunnen worden. Op een avond schrijft ze in beschonken staat een analyse over waarom één van de duurste attracties van Dreamland een mislukking is, met een voorstel erbij voor wat beter zou kunnen.

  Zahra verwacht dat Rowan haar zal ontslaan vanwege haar brutale mail, maar tegen alle verwachtingen in biedt hij haar een toffe nieuwe baan aan. Rowan blijkt een nog lastigere baas dan Zahra al had gedacht. Hij is bot, veeleisend, en gewend om altijd zijn zin te krijgen. Zal Zahra hem kunnen laten zien dat er dingen zijn die belangrijker zijn dan geld?

   

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Sleutel tot de kracht - Nora Roberts

 • De zeven - Rose Wilding

 • Dolende geesten – Hilda Spruit

 • Wie ik ben zonder jou - Susan Muskee

 • Hart van de Duistere - Beau Charlotte

Gerelateerde artikelen

 • Single All the Way: De nieuwe LGBTQ+ kerstfilm van Netflix

 • Neil Gaiman bedankt Lucifer-boycotters

 • Recensie: Stil

Zoek in artikelen