Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2020: dit is de top 3

In 2020 hebben we weer van heel veel mooie, grappige, spannende en fantasievolle boeken mogen genieten! Het was dan ook lastig om van al deze prachtige boeken een top 12 samen te stellen, maar dat is gelukt. Vervolgens hebben wij jullie hulp ingeroepen om te stemmen op je favoriete boek en jullie hebben daar massaal gehoor aan gegeven! Aan de hand van al jullie stemmen hebben wij een top 3 samen kunnen stellen. Hieronder vinden jullie welke boeken er in de top 3 terecht zijn gekomen.

Aan het eind van december zullen wij de winnaar bekend maken van de Chicklit.nl fictie boek van het jaar verkiezing. Om te bepalen welk boek de titel mee naar huis mag nemen hebben wij een professionele jury samengesteld die de boeken van de top 3 gaat lezen en beoordelen. Aan het einde van de maand zullen wij aan de hand van hun beoordelingen de winnaar van de Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2020 verkiezing bekendmaken!

Dit is de top 3 die nog steeds kans maakt op de titel Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2020 (in willekeurige volgorde):

Huis van aarde en bloed - Sarah J. Maas (Boekerij)

Vertaald door:  Valérie Janssen en Annemarie Lodewijk

Crescent City is een bruisende, moderne stad waar mensen en magische wezens op gespannen voet met elkaar samenleven. De stad strekt zich uit in zeven districten, van het knusse stadshart en chique woonwijken, tot duistere uithoeken en de beruchte markt waar van alles te koop is, van vers vlees tot smokkelwaar.

In de stad maken vier huizen de dienst uit. Bryce Quinlan – half mens, half Fae – behoort tot het huis van aarde & bloed, net als alle andere mensen, dieren, heksen en Fae. Samen met haar vrienden geniet ze volop van alles wat Crescent City te bieden heeft. Maar als de stad wordt getroffen door een wrede moord, komt er abrupt een einde aan haar zorgeloze leven. Bryce krijgt de opdracht de dader te ontmaskeren, samen met de beruchte huurmoordenaar Hunt Athalar. Maar hun verwoede poging het mysterie op te lossen, zet meer in beweging dan ze lief is.

Lees hier de recensie.

 

 

Strandslag - Linda van Rijn (Marmer)

Daniëlle en haar man Gijs hebben onlangs een vakantiehuisje gekocht op Texel, op dezelfde plek waar Daniëlle als kind altijd met haar grootouders naartoe ging. Het is een droom die kon uitkomen dankzij de erfenis die Daniëlle van haar oma heeft gekregen. Tijdens de eerste zomer in hun eigen huisje kunnen ze hun geluk niet op. Het is prachtig weer, de kinderen spelen eindeloos op het strand en Gijs en Daniëlle genieten van de rust en de tijd voor elkaar.

Op een avond meldt zich bij het huisje een bezoeker met een vreemde boodschap. Die klinkt onheilspellend en Gijs en Daniëlle weten niet goed wat ze ermee aan moeten. Het kan niet anders dan dat er sprake is van een misverstand en daarom vergeten ze het voorval snel. Tot Daniëlle haar oude vakantieliefde Mitchell tegen het lijf loopt. Het is hem de laatste jaren niet bepaald voor de wind gegaan, maar wat heeft hij te maken met die vreemde bezoeker? Wanneer hij dreigt om haar gezin iets aan te doen, weet Daniëlle zeker dat ze niet langer kan toekijken. Als de politie niet ingrijpt, zal ze het zelf moeten doen…

Lees hier de recensie.

 

 

Verzwegen - Karin Slaughter (Harper Collins)

Vertaald door: Ineke Lenting

Een studente is in haar eentje aan het hardlopen in het bos. Ze prent zichzelf in dat ze geen reden heeft om bang te zijn, maar ze heeft het gruwelijk mis. Een monster houdt zich schuil tussen de bomen, en hij wacht op het juiste moment om toe te slaan.
Jaren later zit de dader achter slot en grendel en is de zaak gesloten. Maar wanneer er een jonge vrouw op exact dezelfde wijze wordt aangevallen, heropenen Will Trent en Sara Linton het dossier. Hoewel het oorspronkelijke spoor is doodgelopen – herinneringen zijn vervaagd, getuigen verdwenen – tikt de klok genadeloos door, want de moordenaar aast op zijn volgende slachtoffer…

Lees hier de recensie.

 

 

 

Jullie hebben massaal gestemd en de bovenstaande drie boeken maken nog steeds kans op de titel Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2020. Welk boek zal uiteindelijk de winnaar worden?

De onderstaande 9 boeken zijn helaas niet in de top 3 terecht gekomen, maar deze boeken zijn het zeker waard om gelezen te hebben:

Agneta's erfenis - Corina Bomann (Boekerij)

De zeven zussen: Zon - Lucinda Riley (Xander)

Lichter dan ik - Dido Michielsen (Hollands diep)

De onschuldigen - John Grisham (A.W. Bruna)

De waterdanser - Ta-Nehisi Coates (Meulenhoff)

Lentevuur - Suzanne Vermeer (A.W. Bruna)

In de val - Karen Rose (De fontein)

Slapen in een zee van sterren - Christopher Paolini (Boekerij)

Viktor - Judith Fanto (Ambo| Anthos)

 

Lees ook: 

Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2020: dit is de top 3

Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2020: dit is de top 3

Nieuwste artikelen

  • Schrikkeldag - Inge Spaan

  • Dwaalspoor - Colin Dexter

  • De terugkeer van Rachel Price - Holly Jackson

  • Het hart van een giraf is ongelooflijk groot - Sofia en Amanda Chanfreau

  • Al het blauw van de hemel - Mélissa Da Costa

Gerelateerde artikelen

  • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

  • Recensie: De zeven zussen

  • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: dit is de top 3

  • Lucinda Riley's 'De zeven zussen 8: Atlas: Het verhaal van Pa Salt' dit is wat we weten

  • Boeken zoals Lucinda Riley

Zoek in artikelen