10x Winterproof op stap!

Dat de koude maanden uitermate geschikt zijn voor het kijken van een film of het lezen van een boek weten we natuurlijk maar al te goed. Maar het is ook weleens lekker om van de bank af te komen en het huis uit te gaan. Alleen… wat kun je gaan doen? Wij hebben een Top-10 winterproof leuke-dingen-doen voor jullie samengesteld. Enjoy!

1. Relax at the spa
Als het buiten nat en guur is duik jij lekker de warme en ontspannende spa in. Saunaatje hier, bubbelbadje daar… heerlijk! Maak er een gezellig dagje van met vriendinnen, inclusief een heerlijke lunch en een gezamenlijke pedicure. Of natuurlijk een romantisch dagje met je lover.


2. High Wine
Ja, je leest het goed: geen High Tea, maar een High Wine. Vind je een High Tea altijd bere-lekker en super gezellig, maar heb je dit nu écht al te vaak gedaan met je vriendinnen? Gooi het dan eens over een andere boeg. Ga op een vrijdagmiddag lekker High Winen: heerlijke glaasjes wijn onder het genot van hartige hapjes. 

Bron: Shutterstock.com, Yulia Grigoryeva

3. Winterefteling
Who needs Disneyland als we ons eigen winterparadijs hebben: de Winterefteling! Vanaf 8 november tot en met 2 februari is de Efteling namelijk omgetoverd tot een sprookjesachtige wereld van twinkelende lichtjes, besneeuwde bomen en knisperende kampvuren. Niet alle attracties zijn open, maar dat maken de aankleding, de gezelligheid, de glühwein, de schaatsbaan en de oud-Hollandse gebakkraam mét oliebollen helemaal goed!

4. Dagje skiën in Holland
Ga je niet op wintersport, maar wil je toch op de lange latten staan? Dat kan ook gewoon in eigen land! Bijvoorbeeld bij ‘s werelds grootste indoor skiresort Snowworld in Zoetermeer of Landgraaf.

Bron: Shutterstock.com, Parilov

5. Dinerspel
Wil je iets leuks doen met een grote groep? Ga voor een dinerspel! Het moordspel is bij iedereen waarschijnlijk wel bekend, maar tegenwoordig zijn er ook nieuwe varianten beschikbaar in verschillende steden in Nederland. Bijvoorbeeld het I Love Holland Winter Dinerspel, gebaseerd op het bekende TV-programma Ik hou van Holland. Als dat geen lachen wordt!

6. Een muzikaal avondje
Een avondje genieten van zang, dans, cabaret of toneel? Ga naar het theater! Er is voor ieder wat wils: huilen van het lachen bij een cabaretier, je ogen uitkijken bij een schitterende dansvoorstelling of swingen in je stoel bij een musical… alles is mogelijk! En daarvoor hoef je niet eens af te reizen naar Broadway of de West End. Gewoon het Circustheater in Scheveningen is al voldoende. 
Bron: Shutterstock.com, Fer Gregory

7. Verantwoord shoppen
De feestmaand december is altijd al duur genoeg. Naast de Sinterklaas- en kerstcadeaus die moeten worden aangeschaft, wil je natuurlijk ook stralend voor de dag komen. En dan het liefst in een nieuwe, speciaal voor de feestdagen aangeschafte, outfit. Waarom ga je dit jaar niet een keer verantwoord shoppen voor een partyoutfit? Bijvoorbeeld in Outlet Shoppingcenter Batavia Stad, die 365 dagen per jaar geopend is. Zo kun je stralen in grote merken voor een klein prijsje!

8. Bezoek een kerstmarkt
Het kerstmarkten seizoen staat weer voor de deur! Ben je gek op kerstmis met al de bijkomende gezelligheid en kan dit voor jou niet lang genoeg duren? Bezoek dan eens een kerstmarkt! Wat kun je hier verwachten? Heerlijk kerstshoppen bij mooi versierde kramen en genieten van heerlijke winterse lekkernijen onder het genot van sfeervolle kerstmuziek. 

Bron: Shutterstock.com, S.Borisov

9. Speel toerist in eigen land
Herkennen jullie het fenomeen dat je op vakantie alle bezienswaardigheden en toeristische attracties bezoekt en dit in eigen land vergeet? Tijd om daar deze winter eens verandering in te brengen! Nederland kent veel populaire toeristische attracties en musea waar je misschien al honderd keer langs bent gelopen, maar dit altijd gewoon voor lief hebt genomen en nooit een blik waardig hebt gegund. Verdiep je eens in al het moois wat Nederland te bieden heeft, maak een Top-3 van dingen die je graag zou willen zien/doen en maak er dan ook eens tijd voor. Het gras is niet altijd groener...

10. Bootcamp 'til you drop
De decembermaand staat ook wel bekend als de maand die zorgt voor wat pondjes extra. Wil je dit niet, maar wil je wel graag genieten van al het lekkers dat de maand te bieden heeft, zoals oliebollen, pepernoten en chocolademelk? Trommel dan al je vriendinnen op voor een pittige bootcamp sessie in de natuur: goed voor je conditie en goed voor de lijn! En met zijn allen is het toch ietsje minder zwaar.

Lees ook: Winterse chicklits

Nieuwste artikelen

  • Zij die achterbleef – Jean Kwok

  • Professor Prank - Jozua Douglas

  • De scheepsdochter - Anne Jacobs

  • Dodelijke wraak - Robert Bryndza

  • IJsbreker - Kristina Ohlsson

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • Young Adult top-5: september

  • De 10 leukste winterfilms

Zoek in artikelen