Chantal van Gastel: Een gloednieuwe Zwaar!

Nog heel even en dan ligt het in de winkels: Zwaar verguld! Mijn vijfde boek. Na me de afgelopen twee jaar bezig gehouden te hebben met losstaande romans, ben ik weer terug bij waar het voor mij als auteur allemaal begon: Isa en Ruben. Zwaar verguld! is het derde deel in de Zwaar!-reeks. En het schrijven van een vervolg brengt zeker een hoop uitdagingen met zich
mee.Het idee om de reeks uit te breiden tot een trilogie sluimerde al heel lang in mijn gedachten. Na het eerste boek hadden Isa en Ruben nog zoveel obstakels te overwinnen. En ook over hun vrienden viel nog veel meer te vertellen. Dat er een vervolg zou komen, stond dus al snel vast en al schrijvende besefte ik dat de spanningsboog door de boeken heen het best tot zijn recht zou komen in drie delen.

Dat Zwaar verguld! er zou komen, wist ik dus allang. En om de vele Zwaar!-fans niet langer in spanning te houden, begon ik vorig jaar vol goede moed aan het schrijven. Dat zou natuurlijk een makkie worden! Ik ken Isa en Ruben alsof ze mijn allerbeste vrienden zijn. En dat het boek over hun bruiloft zou gaan, lag ook al vast. Dit boek schrijven zou amper als werken voelen. De woorden zouden zo op papier vliegen. Ik hoefde alleen maar even te beginnen. Maar dat viel dus even flink tegen.

Opeens dacht ik aan al die fans van de reeks… een stuk of 100.000 waren het er inmiddels, wezen de laatste verkoopcijfers uit. Ik zag ze allemaal zitten, in een enorm stadion, wachtend op dit boek. En ze waren best wel veeleisend. Het moest hilarisch worden. En superromantisch. Ze hadden zo genoten van de voorgangers. Ik was het aan hen verplicht om met iets geweldigs te komen. Isa moest boven zichzelf uitstijgen. Ik kon niet zomaar wat grapjes uit mijn duim zuigen en voortborduren op de kunstjes die ik eerder geflikt had. Het moest origineel en fris zijn. Een super Zwaar! Dat moest het worden. En ja, dan wordt het schrijven plots wel erg lastig.

Dan het tweede probleem. Ik ging een boek over trouwen schrijven. Leuk! Ik bedacht allerlei grappige huwelijksperikelen. Er was zoveel dat mis kon gaan! Een weddingplanner from hell, een omgevallen bruidstaart, dubbelgeboekte locaties of trouwringen die op het laatste moment zoek raken. Ik had chicklit-goud in handen… op één ding na. Ik had niet zoveel interesse in het schrijven van zomaar een chicklit over een bruiloft. Niet dat die niet leuk kunnen zijn! Ik kan ontzettend van zo’n boek genieten. Maar er zijn er inmiddels al zoveel van. Dat was niet wat ik wilde voor het klapstuk van mijn serie. Ik zocht een andere insteek. Dit derde deel moest iets te betekenen hebben voor de grotere verhaallijn. Voor de ontwikkeling van de personages.

Wat kun je nu dus verwachten van Zwaar verguld!? Voor nieuwe lezers is het een boek vol humor en romantiek, waarbij naast een langverwachte bruiloft vooral de hechte vriendschap tussen de personages centraal staat. Voor de vaste lezers levert dit natuurlijk een feest van herkenning op met die vertrouwde karakters! Maar er zitten ook verrassingen in. Zo wordt de wereld van Floor en Mas op zijn kop gezet door de vroeggeboorte van hun kindje. En herinneren jullie je Niels nog, de oudste broer van Ruben en Robin? Welke reden heeft hij om opeens zijn opwachting te maken? En hoe ontwikkelt de romance tussen Stijn en Bram zich nu Stijn terug is uit het buitenland? Daarnaast moet er natuurlijk ook getrouwd worden, maar hoe gaan Isa en Ruben om met de goedbedoelde bemoeienis van hun ouders?

Ik wens jullie heel veel plezier met Zwaar verguld! Eigenlijk heb ik maar een wens: dat jullie ervan genieten en dat het het lange wachten waard is geweest. Nu volgt alleen nog de onvermijdelijke vraag of het nu echt gedaan is met Isa en Ruben. Het antwoord is ja. Voorlopig wel. Al mijn personages zijn me ontzettend dierbaar en het is altijd moeilijk om afscheid van ze te nemen. Maar toch wil ik ervoor waken om ze uit te putten. Wat Isa en Ruben betreft, zal ik nooit ‘nooit’ zeggen. Misschien bruis ik over enkele jaren weer van de ideeën om hen een nieuwe levensfase in te sturen, maar ik ga nu eerst verder met het schrijven van losstaande romans. Want ik sta alweer te popelen om aan de slag te gaan met mijn zesde boek. En voor jullie wacht nog een gloednieuwe Zwaar! Geniet ervan! Het is mijn cadeau aan jullie.

Zwaar verguld!

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (109 stemmen)
 • Omschrijving:

  Eindelijk heeft Isa haar sprookjeseinde met haar grote liefde Ruben gekregen. Ze gaan trouwen! Voor het eerst in haar leven heeft Isa eigenlijk niets te wensen over. Maar dat geldt niet voor haar dierbare vrienden. Floor en Mas worden overvallen door de extreme vroeggeboorte van hun kindje. En Stijn heeft zijn werk in het buitenland, waar hij zo van houdt, opgegeven om te investeren in zijn relatie met Bram. Maar maakt dit hem wel echt gelukkig? Dan zijn er nog Isa’s ouders en schoonouders, die iets heel anders verstaan onder een kleine en intieme bruiloft dan het aanstaande paar zelf. Isa neemt zich voor haar grote dag door niets of niemand te laten verpesten. Zolang ze maar in die ene perfecte bruidsjurk past. Ze is vastbesloten om een happy end te krijgen, voor haar en al haar vrienden. Maar is dit wel voor iedereen weggelegd?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Haar kant van de weg - Ella Marjon

 • Toen ze verdween - Carla Kovach

 • Lessen in chemie - Bonnie Garmus

 • De 10 grootste bibliotheken ter wereld

 • 8 herkenbare situaties wanneer jij en je BFF allebei van boeken houden

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

 • Joanne Harris over derde deel Chocolat-trilogie

 • 12 x romantische boeken

 • Boeken top-5: De leukste series!

Zoek in artikelen