Achter de schermen bij Chicklit.nl: mei

Werken op de redactie van Chicklit.nl is leuk. Heel leuk. Maar wat doen we nu allemaal precies? Naast het lezen van boeken, het schrijven van recensies, het up-to-date houden van de website en auteurs aan de tand voelen zijn we ook regelmatig te vinden bij events als boeklanceringen en persvoorstellingen van de nieuwste films. En soms pikken we ook een première mee. Genoeg leuks dus! Vandaar dat we het tijd vonden om een tipje van de sluier op te lichten en jullie mee te laten genieten achter de schermen van Chicklit.nl. Enjoy!
Op een paar mooie dagen na, was mei niet bepaald een maand met lekker buiten lezen weer. Ondanks dat hadden wij op de redactie genoég te doen, want er kwamen ontzettend veel nieuwe boeken uit deze maand! Om te beginnen met Gillian King's nieuwe boek Zwart wit. Op 15 mei werd haar vierde boek op feestelijke wijze gepresenteerd. Natuurlijk was Chicklit.nl daarbij; lees hier het verslag. En wat zijn we zót op het boek! Lees ook onze recensie van Zwart witOok Lisette Jonkman en Eline Stiekema hebben hun boek afgelopen maand gelanceerd. Beiden zijn ze talentvolle winnaressen van de Chicklit Schrijfwedstrijd. Lisette brengt alweer haar derde boek uit en nú al is Verslingerd een groot succes! Op ludieke wijze gaf zij op segways een real-life tour op de figuurlijke set van Verslingerd: de campus van de Universiteit van Twente. Bekijk hier ons avontuur.

Lisette Jonkman is lang niet de stoere chick die je misschien denkt dat ze is. Ze was bloednerveus voor haar boeklancering. Speechen was een grote berg waar ze tegenop zag en ook de aankomende de meningen over haar boek gaven haar de zenuwen. Gelukkig waren deze boeklanceerzenuwen onterecht, want het boek is nú al een groot succes! Lees haar column over de aanloop naar haar presentatie. Eline Stiekema won de schrijfwedstrijd van vorig jaar en deze maand was het eindelijk zover: haar debuut Dubbelspel is klaar voor het grote publiek. Trots als een pauw presenteerde zij op feestelijke wijze haar boek in een café dat de inspiratie vormde voor het koffiehuis dat in Dubbelspel voorkomt. Lees hier ons verslag van de presentatie. En maak ook kennis met Eline is ons interview met deze veelbelovende nieuwkomer.
 

Mei was niet alleen maar volgepland met boekpresentaties; ook mochten we een bezoek brengen aan de filmset van Pijnstillers: de zevende boekverfilming van Carry Slee. Het was super leuk om te zien hoe de film wordt gemaakt en - natuurlijk - om even met die knappe hoofdrolspelers te spreken.Ondanks het minder lekkere weer afgelopen maand, hield dat ons niet tegen om jullie allemaal aan het lezen te zetten. Wekelijks start er een nieuwe Chicklit.nl Leesclub. Op dit moment zijn we bezig met Het geluk, hier en nu; een onvergetelijke roman van de auteur van The Silver Linings Playbook. Lees jij ook gezellig mee op het forum? 

Verder spraken we deze maand opnieuw met Sarah Lark; helaas dit keer niet in het zonvergoten Spanje op haar ranch, maar evengoed een leuk gesprek. Lees het interview. Ook namen we jammer genoeg afscheid van recensente Liza. Maar we verruilden haar voor een andere Lisa, die staat de trappelen om leuke recensies voor ons te schrijven. Goodbye Liza, Welcome Lisa. Nadat Jacky in april de sleutels van haar nieuwe huis kreeg, bestond haar leven wekenlang uit klussen, stofhappen en nog meer klussen. Vorige maand kregen jullie al een sneak peek van haar nieuwe boekenkast. In mei was het grootste werk gedaan en kon zij met haar verjaardag eindelijk genieten van het eindresultaat haar nieuwe boekenkamer. Stay tuned voor een kijkje in haar boekenkast.  Melissa had het in mei niet alleen druk op de redactie; eenmaal klaar met werken moest ze flink aan de slag voor haar training voor de Ladiesrun in Rotterdam, waar zij de 10 km heeft gelopen. Trots op haar overwinning en haar harde werken, geniet ze in juni even van wat rust in The Big Apple, waar zij een cocktail gaat nippen met niemand minder dan Lindsey Kelk! Stay tuned!

Nieuwste artikelen

  • My own worst enemy – Lily Lindon

  • De laatste verhalenverteller - Donna Barbra Higuera

  • Martin Scherstra – Hotel De jutter

  • De vrouwen van de suikerrietplantage - Ildefonso Falcones

  • De terugkeer naar Maxton Hall College - Mona Kasten

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • 15 on screen koppels die elkaar haten in het echte leven

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

  • Boeken zoals Lucinda Riley

Zoek in artikelen