De 10 grootste boekwinkels ter wereld!

Hoewel wij ook van kleine, knusse boekwinkels houden, vinden we het natuurlijk ook helemaal geweldig om rond te neuzen in boekwinkels die zó groot zijn dat je er in kunt verdwalen. De boekwinkels in dit overzicht zijn zo groot dat je er makkelijk drie dagen door zou kunnen brengen zonder alles gezien te hebben. Nou ja, drie dagen is wellicht een beetje overdreven, maar je snapt waarschijnlijk wel wat we bedoelen. Hoe dan ook, mocht je nog een boekwinkel-bedevaart op de planning hebben staan, dan kun je de volgende boekwinkels op je lijstje zetten!

10. The House of Books in St Petersburg, Rusland

The House of Books in St Petersburg is prachtig van binnen en van buiten. En als je klaar bent met winkelen kun je lekker een tafeltje zoeken in het café en genieten van je nieuwe aankopen en van het uitzicht!

9. Blackwells in Oxford, UK

Van buiten ziet deze boekwinkel er niet zo heel bijzonder uit, maar schijn bedriegt, want hij is een stuk groter dan je zou denken! De kelder beslaat meer dan 900 vierkante meter en staat in het Guiness Book of Records als 'largest single room selling books'!

8. El Ateneo Grand Splendid in Buenos Aires, Argentinië

Deze winkel doet eerder denken aan een paleis of een operagebouw, zó mooi ziet het er van binnen uit!

7. The Bookworm in Beijing, China

The Bookworm is niet alleen een boekwinkel maar ook een bibliotheek, bar, en restaurant! Alleen de trap bij de boekwinkel is wat ons betreft al reden genoeg om deze winkel met een bezoekje te vereren.

6. The Strand in New York

The Strand verkoopt nieuwe, tweedehands en zeldzame boeken. Wanneer het mooi weer is hebben ze ook een open-air standplaats bij Central Park waar je heerlijk in de zon tussen de boeken kunt neuzen!

5. Waterstones Picadilly in Londen, Engeland

Natuurlijk kun je ook naar de Waterstones in Amsterdam, maar deze is toch nét wat specialer! Deze vestiging heeft namelijk maar liefst zes verdiepingen en meer dan 12 km aan boekenplanken. Ook leuk: de winkel staat erom bekend dat ze graag kostuum bijeenkomsten organiseren.

4. John K. King Used And Rare Books in Detroit, Michigan

John K. King Used And Rare Books staat vol met tweedehands boeken. Het enige nadeel is dat ze geen computersysteem hebben, dus als je een specifiek boek zoekt, dan kunnen de medewerkers het niet 1,2,3 voor je opzoeken. Maar ach, het is ook geen straf om wat meer tijd uit te trekken voor het vinden van je favoriete boek, nietwaar? Zeker niet in zo’n fantastische boekwinkel als deze!

3. Cook & Book in Brussel, België

Cook & Book is zo veel meer dan een (kook)boekwinkel. Wanneer je even behoefte hebt aan een pauze kun je er namelijk ook een hapje eten in één van de in-store restaurants. En als je vrienden niet van boeken houden, kun je ze even parkeren bij de muziek afdeling.

2. Barnes & Noble in Union Square in New York

Barnes & Noble in New York beslaat meer dan 62,000 square feet, wat neerkomt op ongeveer 5800 vierkante meter. 5800 vierkante meter gevuld met boeken, boeken, en nog meer boeken. Wat deze winkel ook bijzonder maakt is dat ze veel leuke events organiseren: meet-and-greets, thema-bijeenkomsten, you name it! Een tijdje terug hadden ze bijvoorbeeld een speciale Batman-middag voor kinderen ter ere van de nieuwe LEGO Batman film! Hoe leuk is dat?!

1. Powell’s bookstore in Portland, Oregon

Powell’s heeft naar schatting meer dan een miljoen (!) boeken om door te bladeren! De winkel is zó groot dat je bij de ingang een plattegrond kunt krijgen om je te helpen de weg naar je favoriete auteur of genre te vinden!

 

Welke boekwinkel uit dit overzicht zou jij het liefst willen bezoeken?

Lees ook: De 6 mooiste boekenwinkels van Nederland

Nieuwste artikelen

  • Deze actrices verborgen hun zwangerschap niet op tv

  • Zo had de Harry Potter cast eruit moeten zien volgens de boeken

  • Deze acteurs vonden het vreselijk om elkaar te zoenen

  • Deze artiest maakt van Disney karakters echte mensen

  • Deze films en series verschijnen in juni op Netflix

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

Zoek in artikelen