De 10 grappigste Disney personages!

In elke Disney film zit wel een personage dat het merendeel van de grappen en grollen voor zijn of haar rekening neemt. Dit zijn echter vaak niet de hoofdpersonages, maar juist de ondersteunende rollen. Omdat wij vinden dat ook deze personages in het zonnetje worden gezet mogen worden, hebben we een overzicht gemaakt van de 10 grappigste Disney personages. Kijk je mee?

1. Geest uit Aladdin

Geest is natuurlijk een swingend en super geestig – haha – personage. Wij kunnen in elk geval niet stil blijven zitten wanneer hij ‘friend like me’ – het nummer ‘zo’n vriend als ik’ in de Nederlandse versie – zingt in de film! Samen met Abu en de sluwe papegaai Iago haalt hij streken uit waar wij elke keer weer om moeten grinniken.

Bron: Disney

2. Olaf uit Frozen

Hij mag dan een sneeuwman zijn, wij weten honderd procent zeker dat Olaf vele harten heeft doen smelten! Zijn humor, kinderlijke onschuld en knaloranje wortelneus maken hem wat ons betreft één van de meest vertederende en grappige personages uit dit lijstje.

Bron: Disney

3. Vanellope Von Schweetz uit Wreck-it-Ralph

Vanellope is niet zo’n heel bekend personage, maar dat maakt haar niet minder grappig en vertederend! Ze ziet er misschien zoet en onschuldig uit, maar deze dondersteen laat geen enkele kans onbenut om Ralph belachelijk te maken! Typisch gevalletje van een klein meisje met een grote mond.

Bron: Disney

4. Dory uit Finding Nemo

Dory steelt elke keer dat we Finding Nemo kijken weer de show. Met haar kortetermijngeheugen vergeet ze direct weer wat ze zojuist heeft meegemaakt. Dit leidde in Finding Nemo tot veel hilarische situaties. Daarnaast is Dory altijd ontzettend vrolijk! Het personage is zelfs zo geliefd dat ze ook haar eigen film kreeg, genaamd Finding Dory.

Bron: Disney

5. Kronk uit Keizer Kuzco

Kronk is typisch een gevalletje van een grote spierbundel met weinig hersencellen, maar juist daarom vinden wij hem zo grappig. Herinner je je de scène nog waarin hij aan het touwtje springen is met Chaca en Tipo, de kinderen van Pacha? Of de scène waarin Izma zijn spinaziequiche bekritiseert en hij bijna in tranen uitbarst? Dat is Kronk; vertederend en hilarisch in al zijn kinderlijkheid.

Bron: Disney

6. Mushu uit Mulan

Mushu is zeker geen draakje om zonder handschoenen aan te pakken! Hij mag dan klein zijn, maar hij heeft een groot hart en een nog grotere mond! Ja, deze rakker weet precies hoe hij zichzelf uit ongemakkelijke situaties moet praten, en zijn humor en vlotte babbel maken het een feestje om naar hem te kijken!

 Bron: Disney

7. Timon en Pumba uit The Lion King

Het is niet voor niets dat Timon en Pumba na The Lion King en The Lion King 2: Simba’s Trots hun eigen film kregen! Timon en Pumba zijn namelijk super grappige en populaire personages. Bij dit duo weet je gewoon dat er kattenkwaad en ongein op de planning staat, en dat is altijd een leuk vooruitzicht, nietwaar? Wij hebben dit larven-etende duo in elk geval in ons hart gesloten en hopen stiekem dat we ze nog een keertje terug gaan zien in een nieuwe Disney film!

Bron: Disney

8. Goofy uit Walt Disney Cartoons

Goofy kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst! Hij is de beste vriend van Mickey Mouse en ondanks dat hij wat onhandig is, staat hij altijd voor zijn vrienden klaar. Zijn onhandigheid leidt juist vaak tot grappige situaties!

Bron: Disney

9. Maximus uit Rapunzel

Hij mag dan geen vlotte babbel hebben zoals Olaf uit Frozen, maar ook met niet-verbale communicatie weet Maximus een grote lach op ons gezicht te toveren! Hij is koppig en heeft duidelijk een hekel aan Flynn Ryder, maar tegen Rapunzel is hij vanaf het begin gelukkig heel lief. Zo’n paard als Maximus zouden wij ook wel willen hebben!

Bron: Disney

10. Jutter uit De Kleine Zeemeermin

Jutter is ook weer zo’n typisch Disney personage; klein van stuk, maar met een grote mond en met het hart op de goede plaats. Weten jullie nog hoe hij Ariel probeerde te helpen met het interpreteren van de functie van de spullen die ze in de zee had gevonden? Heel lief van hem natuurlijk, maar helaas had hij het niet altijd bij het rechte eind, want wij gebruiken een vork natuurlijk niet om ons haar mee te kammen.

Bron: Disney

Welk Disney personage vind jij het leukst?

Lees ook: Er komen nog minstens 21 live-action Disney films 

Nieuwste artikelen

  • Een gevoelige snaar - Julia Quinn

  • Licht in de vlam - Jennifer L. Armentrout

  • Liefde en dood in de rode stad - Rindert Kromhout

  • Het jaar rond - Cathy Bramley

  • Onze aanraders voor Netflix in maart 2024

Gerelateerde artikelen

  • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • Top 10 ergste Disney slechteriken

  • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

Zoek in artikelen