8 dingen die niet leuk zijn aan het feit dat je een lezer bent

Meestal denken we aan alle leuke dingen die je beleeft als je een lezer bent. Zoals je helemaal in een boek te kunnen verliezen en je even kunnen afsluiten van de rest van de wereld. Toch zitten er ook een paar minpuntjes aan deze heerlijke hobby en die vinden wij vaak heel frustrerend. Gelukkig maken alle heerlijke boeken die we kunnen lezen, alle vervelende dingen weer goed!

1. Tijd
Je komt het namelijk altijd tekort. Dan moet je weer werken en het gezellig hebben met je vrienden en familie, maar waar vind je de tijd om die hele boekenkast uit te lezen. En dan niet te vergeten dat er steeds meer boeken bijkomen. Een film of aflevering duurt vaak een uurtje, maar voor een boek heb je toch echt wel een paar uur nodig. Hierdoor hebben lezers altijd een groot gemis aan tijd.

2. Weten dat je nog zoveel boeken moet lezen
Dit komt samen met het tijdprobleem. Je boekenkast puilt uit en je wilt het allemaal lezen. Elke dag kijken die boeken je aan en schreeuwen ze lees mij, lees mij. En dan weet je ook nog dat er nog zoveel meer boeken in de wereld zijn die je ook nog moet lezen. Wat een dillema’s allemaal!

3. Het gevoel hebben dat je erbuiten valt
Na alle boeken die je hebt gelezen voelt het alsof je een megagrote persoonlijkheid hebt. Je hebt van elk karakter wel een stukje meegenomen. Hierdoor krijg je soms vreemde blikken als je van de raarste onderwerpen of situaties verstand hebt, maarja dat leer je allemaal uit boeken.

4. Wisselde favorieten
De vraag, wat is jouw favoriete boek, moet je nooit aan een lezer vragen. Dit zet ons voor reeks dillema’s waar we niet mee om kunnen gaan. De een heeft een beter verhaal, een ander een krachtiger personage en die ene raakte me gewoon het meest. Daarnaast verandert een favoriet nogal snel. Een paar boeken later en je hebt een nieuwe favoriet. Het is maar beter als die vraag gewoon niet meer gesteld wordt.

5. Je afsluiten van de wereld
Lezen doe je voornamelijk alleen. Je kan het boek bespreken met leuke vrienden die deze hobby met je delen, maar tijdens het lezen sluit je je af van de wereld. Dat is fijn als je aan het lezen bent, maar iets minder voor je omgeving. Hoe vaak hoor je wel niet dat je niet luistert, terwijl jij in een boek verdiept zit.

6. Boeken zijn moeilijk om over te praten
Een boek kan ons soms heel erg raken, zelfs zo erg dat je er even van slag van bent. Als iemand je dan vraagt waarom, is dat moeilijk uit te leggen. Hoe kan je dat gehele verhaal in een paar zinnen vertellen. De emoties en verhaallijnen die erin voorkomen en die gewoonweg geweldig zijn. Soms hoop dat je alle schrijvers in je telefoonboek had staan, zodat je er met hun erover zou kunnen praten, want zij zouden je tenminste wel begrijpen.

7. Vertalingen
In Nederland moeten we soms eindelang wachten op de vertalingen van de nieuwste boeken. Als ze al worden vertaald. Gelukkig kunnen we de meeste Engelse wel lezen, maar bij andere talen wordt het moeilijk. En hoe weten we zeker dat het vertaalde boek niet te veel is veranderd van het origineel. Hadden we toch maar goed ons best doen tijdens de Engelse les.

8. De verfilmingen
Mensen die jouw geweldige boek vergelijken met de film, zijn heel frusterend. Oh ja, die film heb ik gezien. Maar de film is niet vergelijkbaar met het boek! Hoe frustrerend kunnen sommige verfilmingen soms dan ook zijn, waarom maken ze het niet hetzelfde als in jouw hoofd. Wij blijven bij het feit dat we eerst de boeken lezen en daarna de film bekijken.

Waar loop jij het meest tegenop?

Bron: bookriot.vom, giphy.com

Lees ook: 9 excuses die iedere book-lover weleens heeft gebruikt

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

  • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen