8 tekenen dat je je teveel hecht aan een fictief personage

Als je jezelf helemaal verliest in een boek, film of serie kan het bijna lijken alsof je de personages heel goed kent. Door hun knappe koppen, lieve acties en dappere daden kan je weleens een beetje verliefd worden. Maar als deze tekenen je allemaal bekend voorkomen loopt het misschien ietwat uit de hand. Kijk of jij hier schuldig aan bent en lees snel verder voor 8 tekenen dat je je teveel hecht aan een fictief personage.

 

1. Zucht..

Elke keer als hij of zij iets romantisch zegt lig je in katzwijm. Of eigenlijk elke keer als hij of zij überhaupt iets zegt. Tell me more please.

2. Je zorgen maken

Je heb je weleens zorgen gemaakt over een fictief personage tot je je realiseerde dat het natuurlijk fictief is. "Eet hij of zij wel genoeg groenten?" "Ga niet alleen in het donker over straat!" O ja.

 

3. Hij of zij komt voor in je gedachten

Ook bij alledaagse dingen denk je aan hem of haar. “Zou … ook van muesli met nootjes houden?” “Waar zouden we het over hebben als we een rondje zouden hardlopen?” "Kan ... ook een rolletje maken met zijn of haar tong?"

4. Je hebt toekomstplannen

Als je nadenkt over een toekomstige verloofde, beschrijf je eigenlijk precies je favoriete fictieve personage. Afgezien van details als ‘ex-profijshockeyer’, ‘succesvol zakenman met een moeilijk verleden’, of ‘crimineel die bezig is met illegale praktijken maar wel ontzettend sexy is’. 

5. Je leest fanfiction 

Ja, nu is het helemaal raak. Diep gezonken in de krochten van de fanficwereld lees je allerlei adapties over hoe het verder zal gaan met jouw fictieve personage. Hoofdstuk na hoofdstuk verslind je. Ineens is het drie uur 's nachts en zijn je tranen opgedroogd op je wangen.

6. Je mist het personage

Deze is een beetje vreemd, maar als je het boek dan voor de zoveelste keer openslaat, of de serie voor de zoveelste keer aanzet, voelt het als thuiskomen. 

7. Echte mensen zijn minder leuk

Niemand kan tippen aan jouw fictieve personage, wat op zich logisch is. Aangezien hij of zij compleet verzonnen is. 

8. Je schuldig voelen

Als je met een nieuw boek begint voel je je een beetje schuldig tegenover het personage in het andere boek. 

Herkennen jullie deze tekenen dat je je teveel hecht aan een fictief personage?

Bron: Giphy

Lees ook: Deze Fan Art laat ons het verdere leven van bekende personages zien

 

Nieuwste artikelen

  • Ben Barnes vertelt over de oorsprong van General Kirigan in Shadow and Bone

  • Deze films en series worden in mei van Netflix verwijderd

  • Fast & Furious 9: De powervrouwen aan het woord

  • 100% Coco Tokyo - Niki Smit

  • Recensie: Rose plays Julie 

Gerelateerde artikelen

  • Er wordt een film gemaakt van One Direction fanfictie

Zoek in artikelen